Percento ludi rodiacich sa s autizmom neustale narasta, takze do buducna taketo pripady, ked si niektori idu "svoje" bez ohladu na to, aky dopad to ma na ich okolie, budu len stupat.
18.06.2025 - 11:12:48
00
pan je psycholog / psychiater ? Doteraz som si myslel, ze toto robia hlavne sebastredne (egoisticke) hovada, bez ohladu na mieru intelektu a pripadne poruchy spektra, ale tvoj nazor mi otvoril oci...
18.06.2025 - 14:35:10
05
Nie som, a urcite sa najde aj kopec egoistov, lenze ti si to uvedomuju, aki su a napriek tomu to robia, a mozu sa teda aj zmenit a rozhodne nesu zodpovednost, lenze autisti si to ani vobec neuvedomuju, a tak su v tom v podstate nevinne.
18.06.2025 - 20:19:25
00
Je to neuveriteľné, ale s vysokou pravdepodobnosťou ten istý pán z minulého týždňa (podľa oblečenia), o ktorom som písala, že išiel kruháčom naplno na červenú mi predvčerom opäť zdvihol tlak. Naozaj nemám problém ísť aj 5 km/h za cyklistami po úzkej ceste, dávať pozor, obísť až keď je to bezpečné, ak dávajú smerovkou rukou a tlačia sa do stredu pruhu, lebo idú odbočovať vidím, čakám atď atď Lenže.... tento "cyklista" ma nemilo prekvapil. Tentokrát som šla autom zhora od Úsvitu cez veľký kruháč doprava smer Radvaň, je tam priebežný pruh takže som len zatočila a vpravo máme vysokánsky múr takže opäť nevidíte za roh križovatky v dostatočnom predstihu :) a predo mnou zrazu v mojom (strednom) pruhu tento cyklista - nešiel v tom pravom, krajnom, ktorý nie je bežne pre autá lebo vedie na autobusovú zastávku a končí, ale nevadí, však nemusí sa uhýbať a potom zase pripájať, lenže on nešiel ani 10 km/h a kľučkoval z kraja do stredu pruhu a na kraj lebo si ŠŤUKAL TACHOMETER!!! Vyzeralo to, že je opitý alebo mi napadlo, že kolabuje. Tak som teda dobrzdila z 50 na 5 km/h a modlila sa aby auto za mnou videlo, že brzdím lebo mám na aute ťažné :D :D a čakala kým si teda ujo donastavuje cyklopočítač... Takže opäť vás prosím, pane v žlto modro červenom odeve, so sivými vlasmi, na cestnom bicykli - pre ochranu vlastného života a cudzieho osudu a majetku, nabudúce zastavte na krajinici alebo na chodníku, prípadne sa odpojte do pravého pruhu, kadiaľ nikto nejazdí autom a tam si našťukajte v cyklopočítači čo potrebujete a až POTOM vyrazte plynule do premávky. To že obmedzíte premávku, ok, stáva sa, ale to, že tým ohrozíte svoj život, to nie je OK.
19.06.2025 - 09:10:35
03
nic v zlom, ale namiesto vypisovana siahodlhych prispevkov by bolo vhodne mu to povedat priamo. je velmi pravdepodobne, ze si to tu neprecita…
19.06.2025 - 09:41:39
08
pochybujem žeby to pomohlo...najskôr by ju poslal niekam a mala by ešte väčšie nervy...fixska KLAKSÓN a poriadny v takej situácii, ja na dnešnom výjazde som si tiež hovoril že prečo som išiel tu a nie opačným smerom... najprv úzky (azda menej ako 2 metre to má) cyklochodník pri hrádzi,oproti tiež chlap na bicykli zľava doprava no ten vyzeral fakt opitý,ďalší hlava dole a tiež podobne,na toho som už zreval či si obzerá pipíka,potom jeden e-lektrikár čo to mal prerobené že netočil pedále len si išiel...viezol som sa kúsok za ním (išiel 30km/h) ,na neprehľadnej križovatke bez značiek ani nekukol doprava či niečo nejde ani nespomalil a kľudne si išiel... potom žiletkár v zákrute v strede úzkej lesnej asfaltky, ja som tiež išiel na žiletke ale ak by som bol na mtb-čku tak si už asi šuchneme rajdy... nakoniec... síce OT ...v meste mi vybehla pred nos 16r baba,ozaj že vybehla...spoza zaparkovanej dodávky, šťastie že to bolo na začiatku tej ulice lebo tam to zvyknem rozbehnúť aj na 40km/h , to už by som neubrzdil ...
19.06.2025 - 19:29:30
00
Veru, nech uz je zase sychrava jesen :D neprejde jediny letny vyjazd, kedy by ma niekto neohrozil, a nemyslim tym auta a vodicov. Neporovnatelne lepsie sa mi jazdi na jesen a v zime, kedy vacsina sebestrednych exotov sedi doma pri telke.
Keby leto nebolo take dlhe, tak ho najradsej uplne vypustim a nejazdim vobec.
Ist v letny vikend na petrzalsku hradzu je zivotunebezpecna vec. To bezpecnejsie je ist aj na dialnicu medzi kamiony :D
19.06.2025 - 20:17:49
11
Hej. Minuly vikend v Rakusku ludom tiez statocne prepinalo. 3 rozne situacie kedy siel vodic v aute do protismeru mne oproti. Najskor pri Kitsee obiehali 3 auta traktor, ja som isiel oproti. Treti zacal predbiehat aj ked videl ze to nestiha tak sme sa len tesne lizli a ja som nechapal co sa prave stalo. Potom o x km dalej v nejakej obci, uplne prehladna 90 stupnova zakruta kde nebolo mozne ist inak. Ja som ju mal doprava a videl som ze oproti ide do zakruty auto. A on si to poslal rovno na vnutro mne oproti - kolesami tesne popri obruvniku. Ja som smykoval a na nom bolo vidno ze z nejakeho dovodu si ma vsimol az na poslednu chvilu tak to rychlo strhol prec - tiez som nechapal lebo tam bol vyhlad 200m z oboch smerov za zakrutu. A nakoniec v neprehladnej zakrute mi do protismeru vybehol nejaky pretekar ktoreho vynieslo.
19.06.2025 - 20:40:59
00
Abiker - tu v prihranicnej oblasti rakuska je drviva vacsina vodicov, co ta ohrozia, slovaci. Sice tusim raz alebo dvakrat za cele tie roky ma ohrozil aj nejaky rakusky farmar, ale inak plati prva veta
19.06.2025 - 20:46:40
06
Tak tak, este pred par rokmi, teda pred koronou este, ma takto slovak vytrubil na semafore za mnou v Parndorfe (autom som bol), lebo som si dovolil zastat na oranzovu, u nas to bol pomaly trestny cin :D
19.06.2025 - 21:41:28
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Ist v letny vikend na petrzalsku hradzu je zivotunebezpecna vec. To bezpecnejsie je ist aj na dialnicu medzi kamiony :D

Tej sa od apríla do novembra cez vikendy vyhýbam už roky.
19.06.2025 - 23:58:34
00
xyzto je strašné čo sa ti deje ako ta všetci ohrozujú.Davaj si pozor.
Ale ešte má napadlo nebude problém v tebe?
20.06.2025 - 06:39:53
02
Máš pravdu,ja si už dávno vravím že priťahujem problémy
20.06.2025 - 06:53:41
00
Bolo by asi naivné veriť, že v tejto a podobných témach sa niečo vyrieši, je to skôr taká psychohygiena typu Ahoj denníček, dnes... :D Na mieste z pozície vodiča v plnej premávke nikoho poučovať nebudem, pretože by som ešte ja sama spôsobila dopravný "kolaps" a to naozaj nechcem, ale keď som chodec alebo cyklista, poučujem rada a často :D lebo tým, že spomalím alebo zastavím nikoho neobmedzím. Rovnako to nerieši vôbec nič :D
20.06.2025 - 07:32:00
05
arrow_leftiron.hide napísal:
Abiker - tu v prihranicnej oblasti rakuska je drviva vacsina vodicov, co ta ohrozia, slovaci. Sice tusim raz alebo dvakrat za cele tie roky ma ohrozil aj nejaky rakusky farmar, ale inak plati prva veta

Moja skusenost z poslednych 10 rokov jazdenia po AT okreskach - slovenski vodici sa prepinaju do ostraziteho a ohladuplneho modu, idu predpisovo, davaju priestor. Predpokladam, ze je to strachom z pokuty a rakuskych policajtov. Ak ma niekto ohrozil (co nebyva casto, objektivne), tak su to skor rakuski dochodci, ktori ta vobec nevnimaju ako prekazku (alebo proste vobec nevnimaju). Bezni rakuski vodici su OK, ale cim blizsie k Viedni, tym sa zvysuje percento agresivnejsich vodicov a hustota premavky.
20.06.2025 - 13:20:49
01
keyboard_arrow_up