Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tiez mam ten pocit. Vo Viedni je to najhorsie, z toho co som pisal bol jeden pripad ale celkom daleko od BA i Viedne - niekde v okoli Forchtensteinu.

Naposledy upravil a-biker dňa 20.06.2025 - 19:25:59, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:39:41
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Veru, nech uz je zase sychrava jesen :D neprejde jediny letny vyjazd, kedy by ma niekto neohrozil, a nemyslim tym auta a vodicov. Neporovnatelne lepsie sa mi jazdi na jesen a v zime, kedy vacsina sebestrednych exotov sedi doma pri telke.
Keby leto nebolo take dlhe, tak ho najradsej uplne vypustim a nejazdim vobec.
Ist v letny vikend na petrzalsku hradzu je zivotunebezpecna vec. To bezpecnejsie je ist aj na dialnicu medzi kamiony :D

Hmm je divne ze vzdy tieto vycitky citam len od ludi co nejazdia na cestaku ale len siroke riaditka. Mozno nahoda, mozno nie...
Na hradzu nejazdim ked nemusim lebo je to nebetycna nuda ale skor ma tam ohrozuju bezni ludia na bicykloch (nemylit si s cyklistami) ktori jazdia hala bala, zlava doprava, zastavuju len tak hockde kde sa im zalubi bez toho aby sa pozreli ci nahodou niekto nejde zozadu, deticky, etc.
Musim velmi rozmyslat kedy ma na hradzi nejak ohrozil ziletkar alebo nejaka skupinka.

Napr vcera na hradzi smerom na lanfra boli asi 3 alebo 4 skupiny bezkyn cca po 20-30 bab. V istom momente sa stretávali oproti a samozrejme cela sirka hradze zapratana, nie je kade prejst. Len spomalit na minimum a cakat. ?‍♂️

Tolko k tym fuj fuj ziletkarom co inych ohrozuju na zivote ?

Naposledy upravil scarinko dňa 20.06.2025 - 16:45:42, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:42:38
02
v tom prispevku, ktory citujes a na ktory reagujes, nie je ani len naznakom ziadna zmienka o ziletkaroch.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:48:04
00
Viem co tym naznacoval, nie len v tejto teme 😉
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:53:27
00
arrow_leftscarinko napísal:
Napr vcera na hradzi smerom na lanfra boli asi 3 alebo 4 skupiny bezkyn cca po 20-30 bab. V istom momente sa strtavali oproti a samozrejme cela sirka hradze zapratana, nie je kade prejst. Len spomalit na minimum a cakat. 🤷‍♂️

katastrofa galaktickych rozmerov...
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 14:11:03
010
nuž neviem, ja by som za 20-30 bežkynami šiel kľudne dlhšiu dobu ... lepšie ako keď na deti, ktoré nejdú krásne rovno a/alebo úplne na pravej strane cestičky ziapu nadávajú žiletkári

a ako tie bežkyne kazia dobré meno normálnym cyklistom
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 14:28:03
02
arrow_leftlapaloma napísal:
nuž neviem, ja by som za 20-30 bežkynami šiel kľudne dlhšiu dobu .....

a ako tie bežkyne kazia dobré meno normálnym cyklistom

Svojim neohladuplnym zaberanim celeho priestoru hradze obmedzuju moznosti predbiehania, a tym, ze sa normalny cyklista za nimi dlhsie zdrziava, zacina posobit ako uchyl-očumovač.

Velke skupiny na hradzi su zlo a je jedno z akych ucastnikov premavky su tvorene.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 14:43:46
02
Ako spoznam normalneho cyklistu, oznacujete s nejako? Co cakate od miest kde sa chodi vencit milion ludi.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:03:03
00
snad necakas od scarinka common sense...
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:05:34
03
totti7210no v prvom rade ma prilbu, dalsie kriteria nie su uplne striktne, skor podla spravania a stylu jazdy.
Necakam asi nic a preto tam jazdim minimalne.

lapaloma ak ti staci k zivotu obzeranie zadkov na hradzi tak to mas velmi dobre. My ame len chceli ist dalej. Problem ani nie je tak v tom ze tam behaju, vwd to moze kazdy ale akor v tom ze idu tak ze nenechaju ani kusok miesta kade prejst. A kedze su to bezci tak to teva dlhsie ako ked sa minaju 2 baliky cyklistov.
Ale to bolo len na margo toho ze sa tu atale spominaju ziletkari co ohrozuju ostatnych.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:20:07
00
ale nie, žiletkári nie ... len tí s 300 eurovými tretrami a aj to len vtedy ak idú v skupine
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:31:34
00
Tak uz tam asi nepatrim, nove stali len 190 🤔
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:32:18
00
vo vypredaji v 60% zlave...
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 15:33:28
00
Podaktorím tu dobre j*b*. Bo ma zdržali pár sekund, lebo sú pomalší ako bike skupinky....
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 19:25:12
02
K tym ziletkarom - ak je nejaka skupina cyklistov ktora ohrozuje ostatnych najviac tak su to podla mojich skusenosti skutocne ziletkari. Ak su solo tak je to najcastejsie agresivne tesne obiehanie - nemoze pockat kym prejde cyklista oproti, musi sa napchat medzi mna a toho cyklistu. Pripadne dobehnem pomalsieho, spomalim a cakam kym prejde cyklista oproti ale ziletkar za mnou nie, mysicky pomedzi lebo inak by sa nezmestil a ide dalej ako keby to bolo v poriadku. Alebo este lepsie, caka vzadu tiez ale hned ked prejde cyklista oproti tak zozadu vyrazi dopredu sprintami ako keby som tam nebol a nebocil a nepredbiehal tiez. A kedze uplne pomaly nie som tak sa rovnaka situacia par krat zopakovala v otocenych roliach o par stometrov dalej. Vedel som ze to bude v pohode ked spravim to iste ale kdeze, to som bol uz "ko*t". Bez akehokolvek zvysenia mojej rychlosti alebo ze by som to robil naschval. Proste "vodu kaze, vino pije". Naposledy zase skupina ziletkarov smerom na BK ma obiehala tak tesne popri mne ze pred mojimi rajdami museli vytocit lebo by ich nabrali. Keby som sa chcel pozriet na hodinky tak dostanu laktom do nosa, tak tesne to bolo. Tesnejsie ako ked ma obcas niekto predbieha na zeleznej po tej hladsej casti bez toho aby sa aspon ozval - > opat vzdy ziletkar. Proste nepochopim. Ako keby mali pocit ze ked sadnu na drahsi karbon v obtiahnutom obleceni tak su ako na tdf v telke a mozu vsetko. V skupinach po uzkych cestickach viaceri vedla seba, v neprehladnych zakrutach vybehnu kludne do protismeru. A uz mozem povedat ze ma mensi balik v protismere strajchol ked vybehol zo zakruty v protismere (z podjazdu, ale bolo to pri Viedni), par ludi tam popadalo, evidentne ich vina ale nemali problem tam do mna naziapat. A to som sa uhybal ako sa dalo, ale uz nebolo kam.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 19:52:59
03
keyboard_arrow_up