Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ano, je ... tvoj vyklad je uplne nespravny
ta tucna veta hovori len to, kde sa ma jazdit ked nie je cyklocesta ... nic ine z nej nevyplyva ...

Naposledy upravil vlastoch dňa 03.09.2020 - 22:30:16, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.09.2020 - 22:27:12
01
arrow_leftvlastoch napísal:

Super, tak ma prosim oprav. Aky je spravny vyklad ?

PS" tiez to mozes nabuduce napisat do jedneho prispevku, lebo tovje odpovede su ako ked sa niekto opyta:
Prosim vas viete kolko je hodin? a vlastoch odpovie: Ano, viem!
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 22:29:29
00
arrow_leftvlastoch napísal:
ta tucna veta hovori len to, kde sa ma jazdit ked nie je cyklocesta ... nic ine z nej nevyplyva ...

Cize slovne spojenie "jazdí sa" si pspravne vykladam ako prikaz kadial treba jazdit, ano ?

Ak je to tak. Tak tato veta hovori, kade sa ma jazdit ked tam cyklocesticka je: Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov.

Ci tiez zle ?
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 22:36:04
00
ano tiez zle, nemam cas ti tu vysvetlovat zaklady vyrokovej logiky, ani uplne zakladne pravne zasady typu "dovolene je vsetko co nie je VYSLOVENE zakazane" ... takze si prestan domyslat co v zakone nie je :-)
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 22:47:12
00
OK, dakujem za tvoj cas. A ak ta este mozem poprosit, ako si vykladast tuto dopravnu znacku ?
m.smedata.sk
Ktora cisto nahodou oznacuje tu "nepovinnu" cesticku pre cyklistov ? Nebude nahodou prikazova ?
Skusim ti to zlahcit:
Zákon–
Značka prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh. Cestičku alebo pruh pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov; cestičku alebo pruh smie použiť aj osoba tlačiaca bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.
Výklad inštruktora–
Mária Kočišová
Táto značka platí predovšetkým pre cyklistov a prikazuje im použiť cestičku vyznačenú pre cyklistov a nevstupovať na vozovku.

https://www.skvelaautoskola.sk/dopravna-znacka/c-8

Neviem no, nasiel som len dva vyklady, jeden v denniku SME a ten je v zasadnom rozpore s tvojim vyjadrenim.

Vezúc sa na bicykli využívajte prednostne cestičky pre cyklistov. Mnohí sa však s takým niečím na Slovensku nemajú možnosť stretnúť. A preto smiete jazdiť pri pravom okraji vozovky, ak nie je na okolí žiadna cestička pre cyklistov alebo je nezjazdná.

Čítajte viac: https://auto.sme.sk/c/5461758/na-co-nesmie-zabudat-cyklista-pred-jazdou-a-pocas-nej.html

A druhy tu:
Čo prikazuje zákon cyklistom?
Cyklista jazdí len po ceste pre cyklistov. Vždy sa drží na pravej strane. Nie na ľavej a ani v strede. Ak cestička pre cyklistov chýba, jazdí na pravom okraji vozovky – cesty pre motorové vozidlá. Všimnite si, že zákon nespomína cyklistov na chodníku. Chodník je odvodený od slova chôdza. Cyklista sa stáva chodcom len čo zosadne z bicykla.
https://www.zn.sk/top-12-veci-ktore-cyklistom-prikazuje-zakon-pravidla/

To je ale nejaky podivny zdroj.

Zatial mi to pride, ako vlastoch reality vesrsus zvysok sveta.

Ak ti to pride stale ako blbost, slub mi, ze ak zabezpecim vyjadrenie z ministarstva dopravy priznas, ze si sa mylil a budes sa tym riadit. Co ty na to plati ?

Naposledy upravil Kenai dňa 03.09.2020 - 23:15:49, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:02:11
01
Ako zistím, že je niekde cyklocesta, keď okolo tej značky ani nepôjdem? A ak by som šiel, ako zistím, či ide vôbec mojim smerom?

Predovšetkým =\= si povinný použiť cyklocestu
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:13:06
01
Milos, dobra otazka a ja som ju pri jednej prilezitosti polozil panovi kapitanovi z PZ. Pytal som sa ako mam sakra vediet ze je tu zakaz vjazdu ked som okolo ziadnej tabule nepresiel. (vyliezol som tam z nejakeho ovocneho sadu cez padnutu branu a poslala ma tadial navigacia)
1. to ze neviem ze som v zakaze vjazdu ma nijako neospravedlnuje
2. kadial som tam vosiel ho nezaujuma znacky su na najcastejsich miestach vstupu a ak som vosiel inakade je moja zodpovednost si zistit kam som vosiel.
3. ak niekde chyba znacka, ktora tam ma byt osadena je to polahcujuca okolnost, ale priestupku som sa dopustil aj tak. Mozem sa stazovat na sprave ciest a vymahat od nich skodu.

Ci to je moralne OK necham na posudeni, ale tolko moja skusenost. Problem je, ze akekolvek iny pristup by viedol k likvidovaniu znaciek a tvrdeniu, ze si sa zhmotnil na ceste a taku znacku si nevidel.
V najlepsom polahcujuca okolnost, ak budu vobec ochotny s tebou debatovat.

bottom line: Ak nesuhlasis s prejednenim priestupku v blokovom konani ide to automaticky na spravne. Kam pride len zapis a tvoja fotka tam kde nemas byt. Ked to budu o 2 mesiace prejednavat uz budes velm velmi tazko dokazovat ze nebola znacka a nemohol si vediet. Tam je to uz vopred prehrane. Cize bud sa priznas, podpises vinu a primes pokutu, alebo si na spravnom konani kde s obhajobou nevidel som znacku, nebola a znacka, nemas sancu.
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:25:55
00
Priestupku si sa dopustil až zaplatením pokuty. Tak ako ja, zaplatil som 100€ lebo termíny šibeničné, získavanie dôkazov o svojej nevine z KR polície (žiadna prezumcia neviny) zdlhavé, odvolanie podané tiež po šibeničnom termíne (na všetko máš 15 dní a dosť, ale úrady majú na všetko 30 dní a viac), prišlo mi po roku rozhodnutie na 4 stranách prečo som mal pravdu a uznávaju moju nevinu. Lenže o vrátení 100€ ani čiarka...

EDIT: tak si spravíš fotodokumentáciu, či nie?

Naposledy upravil milos21 dňa 03.09.2020 - 23:44:29, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:40:27
01
To je podla mna blbost, ty nemozes poznat kazdu cestu na slovensku. Ked niekde ukradnu znacku co prikazuje ist 30 a ty si tade nikdy nesiel tak to nemas odkial vediet. Vodic sa riadi dopravnym znacenim a ked tam nie je tak to je ich problem.
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:43:00
01
Mozes to skusit mozno natrafis na zhovievaveho prislusnika. Ale take, ze neznalost neospravedlnuje si uz urcite pocul. Je to ako ked je na ceste vytlk a ty si tam odtrhnes napravy buchnes do zvodidiel a pride PZ. Vies co ti povedia, ze si neprisposobil rychlost stavu vozovky a daju ti pokutu za sposobenie dopravnej nehody a poskodenia verejneho zariadenia. Proste radsej mas vediet. Alebo ta chytia na biku v NAPANT myslis, ze ich bude zaujimat ze si tam vosiel cez .... a nevidel si znacku 3 stupna ochrany ? Ani nahodou. Je to na .... ale inak sa to robit neda lebo by vsetci boli nic netusiaci neic nevediaci a robili by si co ich napadne.

Samozrejme mozes to hnat az na sud a tam sa ti moze podarit z toho vysekat, ale to ta bude stat ovela viac ako ta pokuta. Ak ju nezaplatis mozes kludne dostat exekutora lebo odvolanie nema odkladny charakter. A na kolko nejde o blokovuy pokutu ked vyhras sud mozno ti to vratia. Mozno aj sudne trovy ti odpustia. Ale neziskas ani cent a stratis rok zivota minimalne.

Naposledy upravil Kenai dňa 03.09.2020 - 23:57:01, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:54:15
00
Tomu neverim, nikto na svete nepozna vsetky cesty a dopravne znacky a preto sa ma vodic riadit znackami a predpismi a ked raz niekde nie je znacka ktora nieco zakazuje alebo prikazuje tak ma za to nemoze nikto pokutovat.
Zobraziť komentár 03.09.2020 - 23:56:45
00
Uz som raz bol obvineny z pytlacenia ked som chytal ryby na (myslel som si ze vazskom ramene) a ono to bola miestna voda. Nenasiel som tabulu a zvazove vody su tak velek ze zvacsa tabulu nenajdes. Nastastie som to uhadal, nic som nechytil a porybnemu ma asi prislo luto. Mal som totiz povolenie iba zvazove na miestne vody som nemal a nepoznal som to tam. Co ti poviem kiez by bolo po tvojom.
Tu kusok odomna zastiekali tabulu z 30 na 80. Myslis ze by som to uhadal. A naozaj vyzera ako 80. Keby som nevedel ze tam bola 30 tak tomu aj verim.
Poznam jednu partiu co chodila do lesa robit zlobu (strelba na cierno, jazdit offroad...) nosili zo sebou vzdy flexu a menic malo kazde auto. Jednak si nou otvarali zavory a vzdy ked sa vracali hadzali do kosa kopec zakazov vjazdov a CHKO tabul. Co ti poviem, keby to bolo tak, ze nebola tabula ... tak su nedotknutelni.
Raz este pred EU som presiel na biku do AT nejakou lesnou cestou okolo dunaja. Chytli ma hraniciari. Presacovali ma ukecal som to. Ale tiez ich vobec nezaujimalo, ze tam ne je plot ani tabule.
V karlovke bol medializovany pripad, dali tabule zakaz statia, na druhy den tabule neboli. Aj tak vsetky auta dostali papucu a tabule dali znova. Nikoho nezaujimalo ci ked tam prisli tabula este bola alebo uz nie. Pokutu dostali.
Videl som aj opacne bola z toho aj reportaz na joj. Pred obchodom co som riadil na Sancovej bolo povolene stat pri kraji. Vecer 20:00 zatvaram obchod ziadna znacka plne obsadene statie, Rano pridem do roboty osadzuju tabulu zakaz statia a parlalene vsetkych co tam stoji odtahuju. To bol uz naozaj brutus, lebo ked prisli na tych autach tabula tam nebola a naozaj nemali ako vediet. Vzdy je to o ludoch. Mohol by som sem davat prikladov, ale na co. System nie je dokonaly.
Zobraziť komentár 04.09.2020 - 00:11:11
00
Kenai trošku kratšie verzie by nešli písať? :)
Zobraziť komentár 04.09.2020 - 01:29:58
10
Uz som to tu pisal, na svopku pises aj svoje vyjadrenie, plus mozes dolozit akekolvek dokazy. Mozes tam napisat, ze znacka tam nie je a prislusnik by mal dokazat opak (dokazuje sa vina, nie nevina) - cize nafotit ju v danom case. Ale uz to tu zachadza do exoticna a riesi sa tu len ako odrbat system, to sa mi nepaci
Zobraziť komentár 04.09.2020 - 06:50:02
00
Neznalost coho neospravedlnuje ? Ze niekde ukradli znacku ?
Kenai uz vazne prestan vypisovat hluposti ...
Zobraziť komentár 04.09.2020 - 07:49:36
00
keyboard_arrow_up