V autoškole ma učili o zraniteľnejších účastníkoch trošku skromnejšie = v zmysle čo hovorí zákon a obkecanie okolo toho o nehodách a pár skúseností inštruktorov. Pri samotných jazdách tiež v závislosti na inštruktorovi = jazda dostatočne ďaleko od cyklistu pri predbiehaní a "skontroluj" či ide ďalej v spätnom zrkadle, či sa "niekde" nestratil. Chodci taktiež v hustých častiach premávky a prechody pre chodcov. Ale čo sa týka vecí ako reakčný čas, nábeh bŕzd a brzdná dráha, fyzika pohybu automobilu (jeho hmotnosť, rýchlosť, zotrvačnosť...), simulácie zrážok áut s motocyklom, cyklistom či chodcom toho v autoškole bolo veľmi poskromne. Na adresu niektorých inštruktorov v autoškole sa vyjadrovať radšej nebudem. To je o inom. (kkti sú všade)
Osobne by som toho do autoškoly zaradil viac, aspoň spracované výukové či tragikomicky ladené filmy (ako sa mi podarilo získať pre výuku vodičov motorových vozíkov) o dopravných nehodách a ich príčinách, bezpečnosť pri práci apod.. Dôležitosť odpočinku pred jazdou, čo s únavou, aký má vplyv na reakčný čas a správne rozhodovanie atď. Ľahšie sa z nich človek poučí a zapamätá si z nich viac. Auto a nie len to, je brutálna a vodičom podceňovaná zbraň. Z tejto oblasti mi veľmi dali dva semestre na vysokej z predmetu súdne inžinierstvo (ak si dobre pamätám názov

). V tej dobe Doc. Kasanický (teraz už profesor

) vedel veľmi pútavo a svojsky hovoriť o týchto veciach. - náhodou som narýchlo skúsil youtube =
http://www.youtube.com/watch?v=oIPOuEYYUPw