Lokalizácia
Formulár sa odosiela
njn aj to je pravda niekedy to tak robim hlavne na problemovych miestach kde sa odbocuje hlava nehlava

2lord klaymen: jak vies ze nemam vodicak ? :D
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 14:49:50
00
Neviem. :-) Typol som si. Ja som robil 3 krát. Hehe. Pri prvej práci na motorku, po roku na osobné auto a počas vysokej som robil na náklaďák. Potom vysokozdvižný vozík a ďalšie oprávnenia vrátane inštruktorského aby som mohol školiť vozičkárov. Na zdvíhacie zariadenia treba robiť každoročne preškolenie a skúšky na predĺženie platnosti preukazu. Viacerým "klasickým" vodičom by sa toto šiklo tiež. Spolu s obrázkami nehôd a vysvetlením príčin... prof. Kasanický je v tomto borec.
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 17:16:42
00
inak ked si ho robil tri krat , vyucuju vodicov aj o tom ze si medzi nimi aj zranitelni chodci a cyklisti ? alebo to prejdu len pro forma a je hotovo ?
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 21:42:44
00
V autoškole ma učili o zraniteľnejších účastníkoch trošku skromnejšie = v zmysle čo hovorí zákon a obkecanie okolo toho o nehodách a pár skúseností inštruktorov. Pri samotných jazdách tiež v závislosti na inštruktorovi = jazda dostatočne ďaleko od cyklistu pri predbiehaní a "skontroluj" či ide ďalej v spätnom zrkadle, či sa "niekde" nestratil. Chodci taktiež v hustých častiach premávky a prechody pre chodcov. Ale čo sa týka vecí ako reakčný čas, nábeh bŕzd a brzdná dráha, fyzika pohybu automobilu (jeho hmotnosť, rýchlosť, zotrvačnosť...), simulácie zrážok áut s motocyklom, cyklistom či chodcom toho v autoškole bolo veľmi poskromne. Na adresu niektorých inštruktorov v autoškole sa vyjadrovať radšej nebudem. To je o inom. (kkti sú všade)

Osobne by som toho do autoškoly zaradil viac, aspoň spracované výukové či tragikomicky ladené filmy (ako sa mi podarilo získať pre výuku vodičov motorových vozíkov) o dopravných nehodách a ich príčinách, bezpečnosť pri práci apod.. Dôležitosť odpočinku pred jazdou, čo s únavou, aký má vplyv na reakčný čas a správne rozhodovanie atď. Ľahšie sa z nich človek poučí a zapamätá si z nich viac. Auto a nie len to, je brutálna a vodičom podceňovaná zbraň. Z tejto oblasti mi veľmi dali dva semestre na vysokej z predmetu súdne inžinierstvo (ak si dobre pamätám názov :$ ). V tej dobe Doc. Kasanický (teraz už profesor ;) ) vedel veľmi pútavo a svojsky hovoriť o týchto veciach. - náhodou som narýchlo skúsil youtube = http://www.youtube.com/watch?v=oIPOuEYYUPw
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 22:41:50
00
Urcite vyucuju. A nie len to. Dokonca to aj pocas praktickych jazd skusaju...

Si naozaj myslis, ze ak niekomu, kto nema vztah k urcitym cinnostiam, nieco ukazes hoc aj viackrat, ze tak aj zacne konat? Bud v sebe nejaku zodpovednost ma, alebo nie. Ale to policajt pocas par minut zaverecnej jazdy zisti tazko, preto sa do premavky dostane aj obrovska kopa nezodpovednych, riskujucich ci inak postihnutych drzitelov vodickych preukazov.
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 22:52:14
00
ja absolvujem v práci preskúšanie každé dva roky, je to síce len jednodňová aktivita zakončená testom ale určite to pomôže a pomohlo by to viacerým zopakovať si z času načas pravidlá CP, novinky a pokukať zopár fotiek z nehôd....
Zobraziť komentár 05.12.2011 - 23:29:05
00
Tzv: "jazdím rýchlo ale bezpečne"
http://trnava.sme.sk/c/6170198/mladik-na-bmw-zrazil-v-piestanoch-troch-ludi.html
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 11:24:46
00
Možno by mali zaviesť v autoškole aj 3 hodiny teórie o jazde na bicykli a samotné jazdy v meste mimo cyklocestičiek aby si aj nový adepti na vodičák uvedomovali aké je to, keď ti niekto nedá prednosť, zablokuje ťa, vytlačí za krajnicu alebo k obrubníku, skríži ti jazdnú dráhu pri odbočovaní, pri cúvaní z parkoviska. Potom by si snáď už uvedomili čo je to cyklistika a ako je ohrozený sám cyklista pri ich arogantnej jazde v aute.
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 11:37:29
00
na toto sa uz ani pozerat neda je to uz kazdodenna zalezitost a pritom staci len tak malo, jazdit s rozumom.
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 12:18:07
00
Ľudia umierajú denno denne. Ide len o to, koľko takýchto úmrtí nám masmédiá ponúkajú.
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 12:39:49
00
hm...dalsie teľa za volantom ...predbiehal pred krizovatkou??? Hm...ale mi prosim vysvetlite, ako je mozne, ze BMW X6, ktore ma XY systemov moze dostat smyk?? Ved tito egocentrici za volantom si myslia, ze ich auto sa predsa z cesty neutrhne ;-)
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 13:14:27
00
ad T-max: To máš pravdu, ale vždy ked narazím na takúto správu, spomeniem si na tu hlášku "jazdím rýchlo, ale bezpečne". Čo jazdím denne autom, tak tento typ pretekárov vidím každý deň. Včera veľmi podobným spôsobm šuhajko na ix35 takmer zoťal babenku. Našťastie sa obaja včas zočili.
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 13:16:57
00
Hm...ale mi prosim vysvetlite, ako je mozne, ze BMW X6, ktore ma XY systemov moze dostat smyk??

Na to s hodí môj obľúbený citát, ktorý som sem už niekedy dával:

"technologický pokrok" umožňuje sadnúť za volant aj úplným idiotom... a títo idioti ďalej generujú "dopyt po autách", v ktorých požadujú ešte viac "technologického pokroku", inými slovami, aby ich neohrozila na ceste ich vlastná sprostosť...
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 13:24:35
00
X6...
angel: relativne sprosta odpoved ale smutne pravdiva: fyziku neodrbes s akymkolvek autom...
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 14:09:38
00
presne. automobilky vyvijaju velke usielie a vynakladaju nemale financie na bezpecnost automobilov ktora sa tyka beznej premavky pri dodrziavani predpisov. len poniektori si to zle vysvetluju a myslia ze ked ma 8 vankusov sa mu nemoze nic stat.
riesil by som to vymenou vankusov za ocelove hroty a potom by som chcel vidiet tu jazdu kazdeho tohoto pirata. od strachu by sa nepriblizil ani max povolenej rychlosti.
Zobraziť komentár 06.12.2011 - 14:16:39
00
keyboard_arrow_up