Tato nova tema sluzi na zhananie veci, ktore su tazko zohnatelne, resp. sa samostatne ani nepredavaju, alebo ich neviete najst v miestnom obchode/servise/zeleziarstve. Pred tym, nez sem napisete, sa na uvedenych miestach aj skuste opytat.
Nepiste sem prosim prispevky typu "kto mi daruje vidlicu, ram, pedale" a pod., taketo prispevky budu vymazane.
Na kupu bezne dostupnych komponentov sluzia kamenne obchody, e-shopy a bazar.
----------
kiriho prispevok:
Nemáte niekto zbytočnú ľavú kľuku na štvorhran (pokiaľ možno nevyvaklaný), ktorú by ste mi mohli podarovať?
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
To je presne moj aktualny stav. Ale kedze som odpasol aj spodnu stelovaciu hlavicku tak uz rovno skusam aj vrchnu cepicku.
Podla popisu od vyrobcu min. od roku 2012 kedze to je rocnik mojho bajku. Ked si pozries popis co mam k nemu tuna na fore (Edo) tak je tam copy-paste zo Specialized webu a to konkretne:
FORK Custom RockShox SID Brain, inertia valve damper, air spring, tapered alloy steerer, Brain Fade and rebound adj., QR, 90mm travel
Nalepka na samotnej vidlici tvrdi to iste. Resp. viacero nalepiek. Zarovne tvrdia, ze je to SID model.
Akoze tie diely co zhanam asi nebudu asi dostupne mimo Specialized?
- Shimano Deore XT RD-M786
- Shimano Deore XT RD-M781
- Shimano SLX RD-M675
- Shimano ZEE RD-M640
- Shimano Deore RD-M615
- Shimano Deore RD-M610
zhanam tento komponent, ktory som velmi pravdepodobne znicil sam pri rozoberani brzdy. V anglictine to ma nazov piston/bladder assembly a je to konkretne z brzdy Avid Elixir 3.
Ak by mal niekto z Vas nepotrebny kus, tak sa urcite velmi potesim
Dikes!