Ja som prave napisal taky predbezny zoznam tem, ktore by Turbi mohol postupne spracovat:
- Oprava defektu (vymena, kontrola, lepenie, bezdusovky)
- Nastavenie radenia – salter, presmyk
- Odporucana vybava na vyjazdy (naradie, lekarnicka...)
- Nitovanie retaze
- Centrovanie kolesa - Vypletanie kolesa?
- Vyber vhodneho plasta (sirka, dezen, zmes...) na rozne podmienky
- Vhodne doplnky / oblecenie na bike (aktivne oblecenie, batoh, tretry, prilba...)
- Spravne nastavenie posedu na biku - Vyber noveho/ojazdeneho biku (typ, velkost, cena...)
- Kupa ojazdenych komponentov? (na co si treba davat pozor)
Privitam napady, odporucania, kritiku. Zoznam som napisal za 5 minut, takze to nie je ani definitiva, ani kompletny zoznam.
Ak vas napadnu dalsie temy / myslite si, ze temy, ktore som navrhol su zle, dajte vediet.
Takisto, ak by ste mali sem-tam volnych par hodin a vedeli nejaku temu spracovat (mozno by stacilo vhodne skompilovat rady z fora), bolo by to super - dajte mi vediet.
Diky!
posledný komentár: 28. 6. 2018 o 12:17
Ak sa niekto cíti na rozobratie témy Vhodná geometria-voľba rámu pre cestu, MTB poprípade adrenalín disciplíny nech sa páči. Len neviem či pre bežného užívateľa hlbšia analýza by skôr nespôsobila chaos.
Asi by boli zaujímavé aj témy. "Niečo mi vŕzga" hehe
Mazanie komponentov: zovseobecnil by som to na nieco ako Bezna udrzba bicykla po vyjazde
Mazanie komponentov: zovseobecnil by som to na nieco ako Bezna udrzba bicykla po vyjazde
"idem nejako pomaly" by mal spracovať Habsburg
K tomuto servisnému okienku bude treba aj fotodokumentáciu. Napadlo ma, že by mohlo byť veľmi nápomocné isté veci spraviť aj vo forme aspoň hluchého videa. Jedno také som skúšal natočiť pri výmene a kontrole duše a myslím, že to je stokrát lepšie ako sa snažiť pripraviť dokonalý text a opis.
Je tu veľa skrytých zamestnancov cykloobchodov a servisákov tak by bolo načase z nich niečo hodnotné pre túto spoločnosť vytiahnuť. hehe To bola výzva.
Ak sa príliš nehanbíte zamejlujte Červovi alebo mne. hehe
Bolo by to o vŕzganí kolien a pukaní v členkoch.
kedze vacsina zaciatocnikov riesi ci sram,campu alebo shimano alebo aku velkost ramu, pripadne ci hlinik alebo karbon a ci mu stacia Vcka alebo hydra...
clovek, ktory nevie ci mu sucha brzda alebo presmyk to aj tak radsej da do servisu kde bajk kupil a ma svaty pokoj a ak tak neucini, tak aj tak najlepsia rada prenho znie aby tak ucinil
si myslim ja teda
len tolko
Kazdopadne ku kazdemu clanku odpurucam v uvode uviest potrebne naradie a pomocky, nahradne suciastky, oleje, maziva, priblizny cas opravy, pripadne orientacny rozpocet.
Do inej kapitoly by som dal otazky obecnejsie (volba bike, nastavenia, doplnit to o prakticke skusenosti inych, rady o obleceni a pod.)
Mozno bude zaujimave urobit kapitolu Tipy a triky, ktora bude jednoznacne vychadzat zo skusenosti bikerov.
Urcite by som doporucoval sa inspirovat nemenovanymi ceskymi servrami (sam som tam ziskal kopec zaujimavych info) a ich skusenosti a strukturu tejto temy posunul trochu dalej.
Ani si neviete predstavit, ako som rad, ze existuje toto forum a ludia ktori tu chodia a pisu.
Mal som moznost riesit elektronicky problem (oprava elektro), objavil som aj k tomu forum, no dost som bol sokovany, ako uzivatelia fora reagovali. Na forum pisu profici vacsinou opravari, a na moj problem reagovali dost divne. Jednak tam boli tipci co maju skusenosti a vedomosti, ale nechcu sa o ne podelit na fore len tak zadarmo (to tam jeden doslova napisal), a za druhe som tomu pomohol asi aj ja, lebo som napisal ze predsa za opravu, ktoru viem spravit, len potrebujem postrcit (tiez som elektrikar) nepojdem do servisu, ked ta vec uz nema hodnotu. A oni na to ze ci cakam ze mi tu poradia a ja oberem o kseft ich kolegu. Hmm tak trochu nechapem o com to ich forum potom je.
Fakt mozeme byt radi za mtbiker a uzivatelov co prispievaju na forum.
http://www.mtbiker.sk/clanky/rady/1242/vymena-duse-kontrola-a-obuvanie-plasta-a-duse-lepenie-defektu..html