táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Tiež to tak vidím..aspon ušetrim čas na zimne aktivity
Aby som citoval klasika: Takto sa to robí do psej matere, keď sa chcete zbaviť ľudí a návštevnosti 🤦😀
Dnes si napisal prve 2 prispevky po vyse roku, tak to evidentne funguje dobre :). Zartujem, bude to chciet chvilku zvyku a ladenia, ale objavite postupne vyhody tohto usporiadania.
Preco sa kliknutim na tuto ikonu nedostanem na posledny prispevok ??
Akoze mili moji, toto co ste dokazali je katastrofa 😆
Ahoj @lear1 , iba kvoli tomu, ze je to bug. Po spusteni takychto vacsich zmien sa bohuzial nejake objavia, postupne fixujeme, co treba. Vdaka za nahlasenie.
K tomu tmavemu rezimu vo fore by sa uz patrilo aby sa to zjednotilo aj zo zvyskom portalu.
Co je to tady za hnusnou máničku??
Tak po Football managerovi 26 je tu ďalší prípad kde si dotýční myslia ,že je to skvelý počin.
Stlpec Posledna aktivita ukazuje zle hodnoty - priklad tema Male Karpaty ukazuje polednu aktivitu 1.12. o 21.39, po rozkliknuti je vidiet prispevky z dneska. V suvislosti s tym rovnako nefunguje indikacia ci su v teme nove prispevky alebo nie.
Objavujem nove forum, ale ja to stale tu vidim chronologicky, preco bola debata, ze to ma byt nejako inak, co mi uniklo?
Funguje nadalej chronologicky, ale je umoznena vnorena debata - ako napr. teraz ked reagujem na tvoj prispevok a nevytvaram novy prispevok v ramci temy. Tiez sa budu dat v teme zoradit prispevky podla hodnotenia a tak vidiet najlepsie odpovede na povodnu temu, vsak @rypo ?
Ahaa, uz vidim. To sa mi celkom paci. Idem dalej objavovat. Dakujem za help.
Edit: vyzera to podobne ako pod clankami, takze ma to nejako velmi nevyrusuje :)
len si to musis všimnút ;)
ten 'zoznam' s cislom vyjadrujucim pocet reakcií
a este keby boli možné, by default pootvarat vsetky reakcie... mozno to ide, len som tu iba chvilu
Praveze to tusim ide, v nastaveniach fora. Len som nechapal, kym som nevedel, ze na co sa to odkazuje :)
vdaka, aj so screenshotom som mal problem to najst ;)
príliš vela nastaveni, na rôznych miestach, no podarilo sa (vpravo hore, hlavné oranzove tlacitko na telefóne)
Jaj, jasne, ja som na PC.
na uvodnej stranke fora vobec nevidim ktore temy mam precitane a ktore nie. Vsetky nazvy tem su rovnakym boldom
a ked som teraz napisal do tejto temy, tak ju jednak tiez vidim stale bold, a jednak po jej otvoreni to skoci na uvodny prispevok a nie na moj posledny
V stlpci Komentarov by si mal vidiet pocet neprecitanych prispevkov. Ak si temu vobec nenavstivil tak tam svieti Neprecitane, ale myslim, ze to nefunguje spravne, kedze pre tuto temu tam vidim Neprecitane :D
Verím, že toto nie je finálna podoba a úpravy budu ďalej pokračovať a budú vypočuté aspoň niektoré pripomienky od užívateľov.
Mne chýba záložka nové a avatar by mohol byť aspoň o niečo väčší. To sú veci ktoré mi udreli do očí, samozrejme je toho viac.
teraz som kukol forum aj na mobile a tam sa mi to zda odost lepsie nez na kompe.
Je to cele o zvyku, nehadzte flintu do zita :)
Aj mne sa zda forum na mobile o dosť prehľadnejšie.
nie je teraz cele forum neako moc roztahane po stranke? predtym to tusim bolo kompaktnejsie a prehladnejsie. teraz je na obrazovke kopec prazdneho miesta
nepaci sa mi, ze neviem dat pacik k jednotlivym fotkam v prispevkoch vo fore
a zmenil by som poradie pacik - srdce - nepacik na srdce - pacik - nepacik
a nepaci sa mi, ze zmizli povodne emojis :(
kto je v chaose - na PC je hore okienko "kategoria". po kliknuti nan sa otvori roleta s temami ako v starom fore. po rozkliknuti konkretnej kategorie to vyzera velmi podobne ako v starom fore.
len ta uvodna strana moze posobit chaoticky a chce zvyk, pripadne nastavenia.
som zvedavy kolko bude prezivsich :-D
Tuto temu mam zablokovanu a ked si dam zobrazit nove komentare, stale sa tam komentare z tej temy zobrazuju.
Tuto temu mam zablokovanu a ked si dam zobrazit nove komentare, stale sa tam komentare z tej temy zobrazuju.Tuto temu mam zablokovanu a ked si dam zobrazit nove komentare, stale sa tam komentare z tej temy zobrazuju.
Tuto temu mam zablokovanu a ked si dam zobrazit nove komentare, stale sa tam komentare z tej temy zobrazuju.
A ked chcem do nej ako zablokovanej temy dat prispevok, pri pokuse o odoslanie mi hodi chybovu hlasku "not found"
za mňa fajn, človek si zvykne a drobnosti sa doladia :)
Hmm, takze aj ked mi vyskocila chybova hlaska not found , moj komentar bol pridany a nemozem ho zmazat .
Po kliknuti na "Forum" mi vacsi zmysel dava zobrazenie aktualnych tem, nez to ako to je teraz, teda nove komentare.
mne by najvacsi zmysel davalo keby si to pamatalo co som tam mal naposledy. prekliknem sa na aktualne temy, zarviem forum, otvorim a mam tam zase nove komentare.
MTBIKER forum bolo paradne prehladne a to rozdelenie tem do kategorii bola uzasna vec. Prave to bol klucovy element, ktory poskytoval prehladnost. Vedel som, ktore temy letia v ktorej kategorii.
Teraz mam vsetko naraz na jednej kope a je to neprehladne. Minimalne na pocitaci.
na PC je hore okienko "kategoria". po kliknuti nan sa otvori roleta s temami ako v starom fore. po rozkliknuti konkretnej kategorie to vyzera velmi podobne ako v starom fore.
len ta uvodna strana moze posobit chaoticky a chce zvyk, pripadne nastavenia.