táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Na mobile je to hroza, neprehladne. Ja si chcem vyberat pohodlne aj stare, aj nove temy z celkoveho prehladu. Teraz je to neprehladne. Za mna velky krok spat.
Negativa si necham na neskor, ale prve pizitivum je, ze si mozem dat zobrazit 100 prispevkov na stranu. Druhym je ze pri pisani komentaru mozem rolovat v diskusii.
Kde je teda to fórum? Lebo neviem nájsť hlavný zoznam tém, len milión menu a žiadna tá úvodná strana ale nevadí... mne by stačil klik na aktívne témy ale tlačidlo aktívne tiež neviem nájsť 🫣 bude nejaký návod v PDF na vyžiadanie?
Sodoma Gomora Himlhergot, to je zatiaľ všetko čo mi k tomu napadlo ....
Tmavy rezim, konecne 😉
FYI Momentalne nam nefunguju notifikacie ... na rieseni pracujeme... ⏳
Podpis gde ?
Bolo by fajn, keby sa napravo dal vypnut ten zoznam podobnych tem. Za prve to vobec nepotrebujem, za druhe na 4:3 monitore mam kvoli tejto somarine pravu tretinu obrazovky prazdnu a prispevky stlacene do lavych dvoch tretin. Mozno na widescreenoch to taky problem nerobi, ale na 4:3 obrazovke je to strasne.
No zbohom, to na mna teraz po otvoreni budu skakat prispevky ako politika, vojna atd. Dovi dopo
Som s toho v prdeli, vôbec sa v tom nevyznám v mobile. Ani si nie som istý kde skončí tento príspevok...
Toto nie je teda vobec vyhra... asi tu obmedzim moju navstevnost na minimum... Je to totalne neprehladne... skoda...
Pockat, to akoze vazne musim prezerat cele vlakno aby som videl nove komentare ako odpoved na predchadzajuci komentar? V starom fore na to stacila citacia. V bike-forum.cz mi po nacitani vlakna zastavi obrazovka na prvom neprecitanom komentare, bude aspon toto upravene aj tu?
No ako by som to slušne...strašny bordel v tom mam...neviem nič nájsť....ani sa v tom orientovať...
Ach 🤐
ako to nastavit aby som to mal po starom? :D mtbiker bolo posledne normalne usporiadane a fungujuce forum, a bolo to super, prehladne, clovek nasiel aj po rokoch co potreboval, vsetci uz presli na tieto nove hluposti a je to hroza, prosim, naco menit nieco co funguje dobre, update pre update? :(
Uff, tak toto je na mobile nad moje sily. Skusim sa s tym naucit robit najprv na PC. Vlastne ani neviem, ci tento prispevok posielam do spravnej temy.
Pre uľahčenie prechodu by možno pomohlo stručné vysvetlenie what is what - čo sú Aktuálne témy, Top téy, Neprečítané témy, Moje témy, ako sa dá zmeniť radenie príspevkov (napríklad najnovšie navrch) a pod.
Veľmi sa prihováram za to, aby sa po návrate do témy nastavila posledná neprečítaná téma, aj keď neviem, či sa to vôbec dá...
To čo ste s tým porobili? Absolútna katastrofa. Neviem ako to vypadá v počítači, ale na mobile je to hrôza neprehľadná. Vždy som začínal na "nové " teraz to neviem vôbec nájsť. Tieto vaše novinky ma z vášho fóra bezpečne vyženú.
Toto ste fakt ladili mesiace? Čistý chaos, neprehľadné...dám si dlhý zimný detox od tohto diela
Vyzera to zvlastne, ale zvykneme si snad :-)
Palec hore za tmavy rezim, tiez usporiadanie ak je vela napr. Glevovych fotiek a tiez za " hodnotiace palce"ze nemusi ist clovek navrch prispevku, ked chce dat pelec hore.