táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
v starom fóre bol taký zvonček, ktorý som často používal.
Ostala tá funkcia? Je dakde schovaná? Zvonček nevidím :-/
Našiel som zvonček :)
Neviem, kde som sa pozeral ale asi niekde mimo......
Ale, keď to rozkliknem, zobrazujú sa, témy viacnásobne, predtým tam bola téma len jedenkrát, nezávisle od toho koľko príspevkov pribudlo, teraz je tam toho veľa rovnakého.
Prosím Vás, dalo by sa s tým niečo urobiť?
Díky.
Ikonky pod prispevkami zarovnane dolava su take, akoby som sa ocitol v Anglicku na ceste, kua. Zase vpravo to menu "Podobne temy" vobec nepasuje. Ked uz, tak by malo byt vlavo. ;-)
Kedysi som sa pytal na moznost blokovat/skryt cele kategorie a bolo mi odpisane ze po upgrade fora…skusal som to hladat ale nikde nic take nevidim. Zabudlo sa nato alebo som len slepy ? Nechcem vidiet napr nic z kategorie elektro biky.
Za mna v pohode. Len tie tagy to zneprehladnuju. Stacilo by ich 10 max.
Neprečítaná téma bola voľakedy zvýraznená. Ako viem, kde pribudol nový príspevok? No musím povedať, že po starom to bolo oveľa lepšie a prehľadnejšie. Za mňa horšie, ako predtým.
no bude to chciet cas - aj veci co sa pripomienkovali a vyriesili pocas "testovania" su spat :-D
toto si hodit na plecia takto cez advent :-) drzim palce a prajem pevne nervy.
Precitane temy uz nie su boldom, diky :)
Prosím, načo je v prehľade tém (vlákien?), pri zobrazení na mobile, celkový počet príspevkov?
Podľa mňa to len dosť zhoršuje prehľadnosť a je to informácia, ktorá je v zásade zaujímavá len raz.
@cervo obrázky / fotky sú len skreslené náhľady a nedá sa určiť ktoré sú vložené cez odkaz a ktoré sú autorské, nedajú sa ani hodnotiť
Celkovo sa budem snažiť na to zvyknúť ale prehľadnosť fóra je totálne v prdeli
Špeciálne Podobné témy je riadny bulšit
K tej prehľadnosti
Napríklad - Vynechám niekoľko dní a vrátim sa k vláknu, ktoré ma zaujíma, tam bude dajme tomu veľká aktivita, rozvetvia sa jednotlivé príspevky, niekto bude reagovať napr aj na príspevok pred mesiacom / týždňom a tam sa to rozvetví dajme tomu pri 20 príspevkoch
Po otvorení pôjdem na aktuálne témy uvidím kedy bol pridaný posledný príspevok a teraz čo ? ak budem chcieť vedieť čo sa tam dialo, musím prejsť celé vlákno alebo ako ?
Zelena gulicka na mobile nefunguje, bol som v teme novinky, dosiel na posledny prispevok, isiel spat, a stale vidim zelenu gulicku, zopakoval som to 2x dal refresh a stale vidim zelenu gulicku, fakt bordel.
To je lebo si neprečítal všetky reakcie na príspevky, len nové príspevky. Toto ale zlepšíme aby sa dali čo najľahšie prečítať všetky nové reakcie v téme.
Ok, dal som v nastaveniach rozbalit diskusiu, to aspon otvorilo komentare, ale priklad tato tema.
V starom systeme (aspon tak si to pamatam), ked som dosiel na posledny prispevok v teme, tema bola oznacena za precitanu (bez ohladu na to, ci som precital predosle strany.
1. Toto by ste mohli nastavit, nie je podla mna dobre, ze sa teraz musim prescrollovavat cez x stranok v teme, aby som ju oznacil za precitanu. Preco nedat jednoduchy system, prisiel si na posledny prispevok, tema je precitana.
2. Prosim naozaj dajte dole odskok do oblubenych tem. Teraz ak mam 3 nove strany, po precitani musim 3x kliknut spat aby som sa dostal do oblubenych, alebo ist hore a v menu vybrat moje temy.
3. Oprava typo cez iphone nefunguje dobre, posl. 2-3 riadky (ak je tam chyba) sa cez space nedaju navigovat a casto mi to scrolluje prispevky podomnou.
"2. Prosim naozaj dajte dole odskok do oblubenych tem. Teraz ak mam 3 nove strany, po precitani musim 3x kliknut spat aby som sa dostal do oblubenych, alebo ist hore a v menu vybrat moje temy."
Za toto hlasujem aj ja. Aj na starom fore som vyuzival v podstate len Oblubene a obcas klikol na Aktivne. Vzdy to bolo na hornej aj spodnej casti stranky a dalo sa jednoducho kliknut po docitani naspat na zoznam Oblubene
Toto je fakt otravne, scrollovat cez celu temu aby som nasiel neprecitane prispevky. Vobec netusim kde su, len vidim, ze mam pri teme zeleny kruzok. Hladat sa mi to fakt nechce. Ked bude mat tema 100 stran a niekto zareaguje na 28-mej, tak ma definitívne trafi slak. Tento typ radenia je proste peklo, aj ked by bola funkcia na automaticke skakanie na neprecitane prispevky. Ked sa to vsetko pisalo nakoniec, bolo to rychle a jednoduche.
kusok vyssie sme o tom pisali :-) verim ze vela ludi si to neprecitalo, lebo sa to stratilo v diskusii :-) po otvoreni temy ta hodi na prvy novy prispevok - cize na ten na 28 strane. pri nom mas ikonu v pravo taka sipka tociaca sa okolo kruzku - na to kliknes a presunie ta na dalsi novy pridany prispevok. toto je asi najdolezitesia vec v tejto vetvovej diskusii. bez nej je to stratene.
Je fajn, ze sa prispevky stracaju v diskusii, to je potom dobra diskusia 😀. Ziadnu sipku v kruzku nevidim 🤷
Uz som ju nasiel. Je len pri novych komentaroch. Ale hodi ma to na novy komentar bohvie kam. Aby som mohol toto doplnit, musel som znova do notifikacii, inak by som svoj predchádzajúci príspevok dlho hladal. Za mna proste komplikovane a chaoticke.
mne sa tento typ diskusie tiez nepaci. bola to vytka pri "testovani" fora - ze toto je velmi nestastne riesenie. v niektorych pripadoch to ma prinos, no celkovo to za mna nieje dobre.
rovnaka je aj v magazine - uz tam som videl ze pri rozsiahlej diskusii to nieje dobre.
momentalne sa v tom ale snazim zorientovat, zvyknut si, najst si system ako takuto diskusiu citat.
Prosím. vás, ak som v dobrej téme, kde sa teraz odlajkne aby mi hlásilo v zvončeku upozornenie na nový príspevok k téme? Ďakujem
Mne to na prvýkrát príde neprehľadné, oproti starému usporiadaniu a najväčší fail je keď otvorím tému kde pribudol nový príspevok a hodí ma 2 strany späť na príspevky ktoré som už videl.
Zaklikol som, že nechcem dostávať notifikácie príspevkov z tejto témy a stále sú tam.
Prosím Vás, dalo by sa s tým niečo urobiť?
Díky.
Chyba mi na vrchej casti moznost prekliknut sa na predoslu / dalsiu stranu, po novom je to len dole. Taktiez nechapem naco vidim na kazdej strane uplne prvy prispevok v teme. Za mna zbytocnost napr. v teme kde je 500 stran aby som na kazdej videl na vrchu prvy prispevok.
iba test pre AjOn,bez tagu, na toto by si nemal dostať notifikáciu (ak mas vypnutu a všetko funguje spravne)
Mne ako GenZ užívatelovi príde nové fórum veľmi prehladné, čisté a upratané, väčšinu času si len čítam príspevky a hľadám informacie a vyzerá to byť zatím fakt super!☺️
Neprehladne, cele zle. Preco ste pokazili fungujucu vec? Notifikacie nefunguju sprave. Dole mi ponuka temy do ktorych 6 rokov nikto nepisal. Vratte to prosim.
Na nove forum si nejak zvykneme ale ak si kliknem v mobile na nejaku temu tak je dost nestastne aby som sa hodinu presuval dole na spodok stranky tam si nasiel poslednu stranku a opat sa presuval 🫣 po starom sme si klikli na meno posledneho komentujuceho a boli tam. Ak by to malo ostat po novom ze stravim viac casu preklikavam casu na mobile tak tu budem chodit urcite menej. Toto mi pride ako cisty downgrade. Ak sa to uz niekde riesilo tak sorry aktualny stav je taky.