táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Par postrehov.
Moje temy maju aj nejake logicke usporiadanie? Cakal by som ze tam kde najviac komentujem budu prve
GPS pri fotkach uz nebudu ?
male prilozene fotky, akasi kolaz, po kliknuti na foto sa neda zvecsit
Osobne by som z toho nadpisu zmien odstranil slovicko "vylepsenia" pre lepsie vystihnutie zmien
flat forum - teraz to bude vlakno, teda ked niekto prida komentar k nejakemu komentaru spred tyzdna, ako sa dozviem , pozriem ze novy? ked bude pod komentarom niekde na predchadzajucej strane k prislusnemu komentaru? ked to bolo flat, pozrel som poslednych x sprav a pohoda . . .
Drahi foristi, dakujeme za spatnu vazbu, vela z nej je konstruktivnej, vsetko si citame, prioritizujeme a podla moznosti zapracujeme a budeme informovat. Len to nevieme robit za par hodin a po nociach / cez vikend. Uz dnes sa viacero veci odhalenych prvy den vyriesilo (homepage fora, notifikacie, paging, scrollovanie na prvy prispevok na stranke atp.). To najkritickejsie - preklikavanie sa medzi neprecitanymi prispevkami v teme napriec threadmi / komentarmi - je komplexnejsie a urcite par dni potrva. Budeme informovat, ked sa nahodi.
>> Zaujimalo by ma preco testujete taketo zasadne zmeny v produkcii?
nebolo by rozumnejsie dat odkaz na novy format fora a po urcitu dobu ponechat aj stare?
Ku kazdej navsteve "vylepseneho" fora tabletka Lexaurinu :-)
Zatiaľ mi to pripadá, že ste mohli nechať fórum ako fórum
a túto neprehľadnú čet nadstavbu, urobiť ako čet nadstavbu ktorá reaguje na aktuálny trend t.z. rýchle odpovede na otázky, bez nejakého záujmu sa venovať danej téme / iným témam / problémom nejak hlbšie, resp urobím si nejaké záložky na témy, ktoré sa mi budú zjavovať, ale komplexne to neuvidím nikdy a čo bolo to bolo, už sa k tomu nikdy nevrátim a nebudem sa hrabať v histórii lebo ani nechcem, chcem rýchlu odpoveď lebo nemám čas a musím ešte pozrieť 30 sekundové videá, ktoré ma neskutočne obohatia - OK s týmto by som nemal problém.
a pri tejto stromčekovej konštrukcii, to komplexne prehľadné nebude nikdy
crymo, preco si neodpisal na Srsnov prispevok normalne cez "Pridat komentar" a podporujes skryvanie prispevkov do neprehladnych podurovni svojimi skrytymi odpovedami, ked sa Ti to nepaci? :)
Demonstrujem problem.
Vsetci ten problem vidime, uz ho netreba demonstrovat ale bojovat proti nemu. :)
No nie vsetci, ti co by ho mali videt v prvom rade, ho nevidia. Ak by to videli, nemohli by s takymto niecim prist.
Napadlo mi ako bojovat proti systemu. :) Ak chce clovek reagovat na starsi prispevok, ktory nie je posledny v teme, tak vie chybajucu moznost citacie obist tak, ze skopiruje priamy odkaz na prispevok na ktory chce zareagovat, ten vlozi do standardnej odpovede "Pridat komentar" a tagne cloveka, na ktoreho prispevok reaguje. Tak to asi budem robit, lebo ak odpoviem priamo pri danom prispevku, tak tieto diskusne temy uplne stratia zmysel a nebudu sa dat normalne chronologicky citat / nebude davat zmysel ich sledovat (bude to robit len clovek co ma velmi vela casu).
A este mi napada jedna alternativa "aj ovca cela, aj vlk syty": Ponuknut zakladatelovi temy pri jej vytvarani moznost zvolit si ci chce temu typu "otazka v hlavicke a vsetky odpovede ku mne ako menejcenne prispevky vnorene v podurovni" lebo hlada odpoved / radu na konkretny problem, alebo ci chce temu typu "volna chronologicky radena diskusia, kde su vsetky prispevky rovnocenne a neskryvaju sa do podurovni". Viem, tento navrh asi neprejde. :)
Tvoj navrh citacie neriesi problem, ked chcem upozornit/reagovat len na jednu vetu/myslienku v rozsiahlom prispevku. Riesil som to citaciou a naslednym vymazanim casti prispevku na ktory nereagujem.
Jezisko, ak si moj prispevok precitas, daj mi spätnú (nie špatnú) vazbu, nech mam dokaz, ze je problem najst odpoved na starsi prispevok
Jezisko si tento prispevok najde v pohode, lebo jemu pride notifikacia, ze niekto reagoval priamo na jeho prispevok. Problem je to najst pre ostatnych ludi, ktori vidia, ze nieco pribudlo do temy a nevedia to rychlo najst. Aktualne musia prebehnut ci nemaju zelenu gulicku pod nejakym prispevkom. Uznavame, ze to nie je optimalne a robime na lepsom rieseni.
Notifikacia mi sice pride, ale ked na nu kliknem, tak ma nehodi na Jokovu reakciu, ale na poslednu stranu temy na hlavicku s Rachelovym prispevkom. Cize viem, ze Joko na moj prispevok reagoval, lebo mo prisla notifkacia, ale neviem na ktory moj prispevok na ktorej strane.
Presne tak... Dostal som notifikaciu, ze @cervo odpovedal na moj prispevok, zobrazil sa mi prvy rachelov peispevok v teme... A kedze testujem mobilnu verziu, tak mozno bolo nieco pod rachelovym prispevkom, ale nevidel som to...
Našťastie mi dal Jezisko spätnu vazbu -pacika, pri kliknuti na notifikaciu som sa dostal na moj prispevok a videl aj Cervovu odpoved
Ano, toto je docasny side-effect toho, ze sme zredukovali pocet notifikacii. Po spusteni chodila notifikacia na kazdy novy prispevok a smerovala presne na prispevok. Toto bolo "too much" a teraz zobrazime len jednu notifikaciu per tema, ale technicky to znamena, ze ide na temu a nie prispevok. Ale aj toto bude riesene tym, co sa chysta.
Ahoj, uz by to malo fungovat korektne a notifikacie ti budu smerovat na konkretny prispevok v pripave mention notifikacie, a na tvoj prispevok v pripade priamej odpovede.
Potvrdzujem, uz ma po kliknuti na notifikaciu odnaviguje priamo na dany prispevok.
Neviem, či sa to tu už riešilo, ale mne dosť chýba tlačidlo Aktívne.
Na toto si sprav shortcut: https://www.mtbiker.sk/forum/aktualne
vyriesili ste problem zahlcovania notifikaciami o novych prispevkoch v rovnakej teme az tak dobre, ze teraz mi ukazuje notifikacie iba k par temam, mozno styrom, piatim... a ostatne nic. musim ist do fora - aktualne temy, kde vidim kopu prispevkov v temach, ktore som dlhodobo sledoval.
Asi rovnako staré fórum, krásne, prehľadné, lineárne, fungujúce
https://www.watchuseek.com
600k členov / 24M príspevkov
asi to nebude formátom..
@Jezus idem na teba reagovat zbytocnym komentarom, ktory som mohol napisat ako reakciu pod tvoj prispevok a vsetkym by bolo hned jasne, ktory myslim a malo by to peknu strukturu.
Forum mozete pouzivat akokolvek chcete. Ak chcete reagovat chronologickym linearnym sposobom ako doteraz, nech sa paci. Ak chcete reagovat pod prispevkami, nech sa paci. Funguje to aj tak aj tak. To ze si autor temy urci ako sa musi reagovat - mozno, nie je to vylucene. Ale zatial by som nechal volnost a uvidime, ako sa to bude pouzivat v roznych typoch tem.
Dajte nam cas na vyladenie podla realneho pouzivania, spatnej vazby a dat, nie len emocii. K zmene platformy fora muselo prist, vratit sa spat nie je moznost. Robime to pre vas, ale sposobov pouzivania tohto fora je viac ako len to, ktore preferujete vy.
Jasne, ja si pockam na doladenie / vychytanie much a aj na pripadne upravy buduci rok vyhodnotene na zaklade vasich pozorovani co a ako ne/funguje v praxi. Zatial sa neopustam / este to nevzdavam, :)
Mne to je jasné
Hlavne tá neprehľadnosť ma ale úplne vytáča a to som ešte zatiaľ nenadával...
Uf. Drzim palce.
95% ludi pozera na forum na mobile - preco uberate citatelnu obrazovku?
Toto na spodu ako vypnem?
Na co je dobre mat rychle tlacidlo na zalozenie novej temy? To druhe som ani nepochopil… ani vizualne. Idem radsej na bajk
Prosim, nevymyslajte si statistiky, aby ste podporili svoj argument. Par stran dozadu tu niekto pisal ze nechapeme, ze 90% ide cez mobil, teraz uz je to 95%. Realita je, ze toto forum je navstevovane stale vacsinovo z desktopu. Pageviews za 72 hodin na forum (stare aj nove):