Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ešte k tým Northwave Extreme XTC GTX (čiže GoreTex) - áno, je v nich chladno pri nízkych teplotách. Ale neoprénový návlek na ***** to, zdá sa, úplne vyriešil. Skúšam od tejto sezóny, ešte neboli poriadne mrazy, ale zatiaľ fakt super. Noha sa v nich nepotí, ale ani príliš nedýchajú - po jazde ich treba nacpať novinami, aby riadne vyschli.
Tretry pomaly za 250e a k tomu ešte návleky - tak to je nonsens
Tak dnes som aj skúsil letné tenké ponožky a cestné NW Extreme RR GTX a napočudovanie som sa v nich tuším cítil komfortnejšie ako s rôznymi merino a pod. zimnými ponožkami. Chlad som síce necítil ani predtým ale teraz som mal ponožky a aj topánky skoro suché, kdežto predtým boli dosť vlhké. Ale možno +3 stupne sú na tie topanky, keďže píšu že sú do -15,ešte teplé počasie ?
Ja mam tu o level miernejsiu verziu cestnych tretier a pretocil som v nich 4 rozne ponozky a skoncil som tiez pri tenkych letnych napriklad aj dnes ale uz aj v mierne minusovych teplotach.
Jaiub uz si kupil tretry? Tiez rozmyslam ktore z tych Northwave vybrat. Islo mi prave o to ci tie Northwave Magna budu dost nepremokave, lebo pri tychto zimach je sk0r vela vody ako snehu. Takze mi to vychadzalo skor na X-Celsius Artic. Pouzivam neoprenove navleky, proti vode dobre, ale na dlhsi vyjazd to nie je.
Mam nieco podobne. Raptor TH. Tiez su bez membrany, ale nepremokave su dostatocne. Frkajuca voda od cesty alebo voda z prejdenych mlak sa do nich nedostane. Nie vzdy je membrana vyslovene potrebna. Podotykam, ze sa jedna o cyklisticke tretry, nie vojenske kanady kadejake, takze na brodenie sa riekami to nie je.
Kupil tie magma a uz aj vratil Boli mi velke, ale vyzerali dost teplo, vedel by som s nimi zit. Trochu menej mi pasovalo obuvanie cez tu manzetu a system utahovania, na shimano sa mi to zda lepsie vyriesene. Bezne spliechance od kolesa, slabsi dazd a chodenie po snehu/mokrom listi a pod. myslim ze zvladnu v pohode, ale zas nebudu to gumaky ako celsius s gtx.
po skúsenostiach s jazdením už naozaj v zime by som povedal, že ani tie moje raptor arctic gtx nie sú práve teplé ako nejaké zateplené zimné bačkory. Najlepšie výsledky som dosiahol s nepremokavými ponožkami. Záleží ale aj či proste šlapeš alebo aj veľa chodíš
Na biku sa snazim skor slapat, ked by som mal viac chodit tak pojdem na turistiku
Tak do tych raptor das este nepremokave ponozky? To asi potom nepotrebujem GTX.
presne tak, s nepremokavými ponožkami mám nohy v suchu a gtx nieje dôležité pre mňa. Ale možno bez gtx by lepšie dýchali a bolo by to komfortné aj s klasika merino ponožkami. Potom by si ale musel dávať pozor na premoknutie ono to je celkom sranda vyladiť zimné jazdenie ... už sa nečudujem scarinkovi ako stým mal problém
Kupil tie magma a uz aj vratil Boli mi velke, ale vyzerali dost teplo, vedel by som s nimi zit. Trochu menej mi pasovalo obuvanie cez tu manzetu a system utahovania, na shimano sa mi to zda lepsie vyriesene. Bezne spliechance od kolesa, slabsi dazd a chodenie po snehu/mokrom listi a pod. myslim ze zvladnu v pohode, ale zas nebudu to gumaky ako celsius s gtx.
Ja ich mam a som veľmi spokojný s nimi. Aj pri minusovych teplotach pridem domov po 3h so suchymi a teplými nohami. Za mna 1+
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tretry pomaly za 250e a k tomu ešte návleky - tak to je nonsens
ale tak to su moje nohy
Ale tak stale mas na nohach tretry, nie lyziarky
recenzia https://bikerumor.com/2018/03/13/review-lake-takes-on-winter-with-their-updated-mxz303-winter-boot/
Lake su jednoznacne najlepsie zimne tretry. Kto ich ma, nevie si vynachvalit.
-10% Shimano SH-XC100 tretry, čierna
od 71,99 € -10%
MOC 114 €Tak do tych raptor das este nepremokave ponozky? To asi potom nepotrebujem GTX.
Ja ich mam a som veľmi spokojný s nimi. Aj pri minusovych teplotach pridem domov po 3h so suchymi a teplými nohami. Za mna 1+