Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ved mne je to jasne ale beriem to trochu vseobecne. s virtualkami nemam vela skusenosti, vlastne len ked to inak nejde. len teda som hladal info ci vobec nieco take je ako nastavenie nejakeho povedzme odporu aby to trochu odpovedalo realite.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:04:49
00
Ked zwift zohlanuje hakovanie, tak asi s nejakym odporom pocíta ... ak nezohladnuje vietor, ber to tak ze jazdis za bezvetria ... ak ti vietor chyba, skus trainingpeak virtual, tam mas aj aktualnu rychlost a smer vetra , a je to citit
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:12:31
00
Nový hrudný snímač Garmin HRM-200 v súlade s pripravovanými nariadeniami EÚ o požiadavkách na overovanie a šifrovanie.
https://www.dcrainmaker.com/2025/01/garmin-hrm-depth-review.html
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:15:19
01
len nezabudaj, ze pri workoutoch Zwift zapina mod, ktory ta pusti aj na vyssie watty, ale profil trasy na odpore skoro necitis, alebo iba mnimalne. Pust si nejaky zvlneny okruh aj so stupaniami a nastav si Trainer Difficulty na cca 80% a pocitis zasadny rozdiel. Stupanie budes citit
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:18:04
01
profil pri ergo mode nie je citit, ved aj na co. Trenazer upravuje odpor podla ZWO suboru. Popravde mi je ten zwift svet proti srsti ale zwo workouty asi funguju len vo zwifte.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:27:20
00
nechapem o com tocis, workouty funguju v kazdej app pre trenager ... a zwo workouty vies zo zwiftu skopirovat aj do rouvy, aj do trainingpeaks virtual a funguju tam ...
ty si uplne mimo ... :)
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:30:46
00
Ja vsak workouty trenujem bez ERG modu, mam ho vypnuty a aj tak profil citim minimalne. Pri klasickom endurance treningu na okruhoch v stupaniach je uz odpor citelny. A napr. pri Alpe du Zwift (8,3% stupanie) uz tocim len lahke prevody. Na okruhu Power to the Tower je posledne stupanie Radio Tower Climb cca 1 km s 13,5% a ten som minule uz mal co robit aby som ho na zaver 2,5 h treningu vyslapal
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 14:38:28
01
tomu trochu nerozumiem ako to funguje bez ERG. ale tak je to uz skor do temy zwift. kazdpadne ja na to ani nepozeram lebo pozeram nejaky film serial a pod. tenzwift svet ma vobec nezaujima. max ked na to pozriem je ked ide nejaky 400W segment kedy uz konecne skonci :D nejake prehadzovanie, radenie, cvakane v panelaku nehrozi. Som rad za to ERG a ze sa to da tocit na jednom prevode.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 15:20:35
00
arrow_leftvlastoch napísal:
Ked zwift zohlanuje hakovanie, tak asi s nejakym odporom pocíta ... ak nezohladnuje vietor, ber to tak ze jazdis za bezvetria ... ak ti vietor chyba, skus trainingpeak virtual, tam mas aj aktualnu rychlost a smer vetra , a je to citit

Odpor vzduchu standardne nepocita. Ani to nie je potreba. Iba ze by v externej aplikacii si chcel nieco take simulovat. A ak to nezohladnuje tak podla mna nie je spravne brat jazdu ako v bezvetri, kedze vlastne svojou rychlostou v reale tlacis do vzduchu, Skor to treba brat ako jazdu po vetre, ktory ma rovnaku rychlost akou prave ides.
Jazda v haku je len znizenie odporu v trenazeri o nejaky ten wattik podla aplikacneho algoritmu. Stupanie vsak pocita a reaguje zatazou dost porobnou skutocnosti.
Preto pri porovnaniach s realitou (a medzi sebou) treba brat do uvahy model trenazera, pouzivanu aplikaciu a ake ficurie mas zapnute/vypnute. Najlepsie je vobec nebrat do uvahy cas na useku ci rychlost voci realite. Asi jedine objektivne je vykon a srdcova frekvencia, aj ked teraz, ked mas vselijake podlozky a dalsie pripravky, tak aj to ma svoj maly vplyv.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 15:21:36
01
arrow_leftscarinko napísal:
tomu trochu nerozumiem ako to funguje bez ERG. ale tak je to uz skor do temy zwift. kazdpadne ja na to ani nepozeram lebo pozeram nejaky film serial a pod. tenzwift svet ma vobec nezaujima. max ked na to pozriem je ked ide nejaky 400W segment kedy uz konecne skonci :D nejake prehadzovanie, radenie, cvakane v panelaku nehrozi. Som rad za to ERG a ze sa to da tocit na jednom prevode.

Ved normalne ako volna jazda, odpor ide podla profilu a musis sa do predpisanych hodnot wattov workoutu trafit sam prehadzovanim a kadenciou ...
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 15:45:05
01
ved mne je to jasne ale beriem to trochu vseobecne. s virtualkami nemam vela skusenosti, vlastne len ked to inak nejde. len teda som hladal info ci vobec nieco take je ako nastavenie nejakeho povedzme odporu aby to trochu odpovedalo realite.

Vsetky tie virtualne platformy maju nastavenie kde to vies trochu poladit, default byva 50%.
Zwift ma Trainer difficulty
https://zwiftinsider.com/using-the-trainer-difficulty-setting-in-zwift/
TPV ma slope feel
https://help.trainingpeaks.com/hc/en-us/articles/31340775240717-TrainingPeaks-Virtual-Trainer-Feel-Virtual-Gearing

Aj tak je to podla mna najlepsie neriesit a brat to ako zabavnu nahradu ked je zle pocasie, nedostatok casu atd..
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 16:24:05
00
arrow_leftvlastoch napísal:
Ved normalne ako volna jazda, odpor ide podla profilu a musis sa do predpisanych hodnot wattov workoutu trafit sam prehadzovanim a kadenciou ...

Takto trénujem intervaly aj ja. Zdá sa mi to čo najviac reálne voči vonkajšku. Trénujem v garáži, kde môžem hrmotať koľko chcem.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 16:54:13
00

Tak sa potom necuduj, ze ta Zwift neberie, lebo sa to nepodoba na realne jazdenie vonka. je to vsak preto, lebo si Zwift nenastavis tak, aby sa to aspon trocha podobalo realite. A ked jazdis vonka trening podla wattov, ERG mod kde zapinas? Nemas kde, tak potom naco ho pouzivat na Zwifte. Jasne "nejake prehadzovanie, radenie, cvakane v panelaku". Potom sa necuduj ze trening na Zwifte ti nepripomina realnu jazdu vonka.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 18:22:27
02
No, skusme este raz lakko
Predpokladam ze ty to jazdis tak ako asi kazdy kto to zacal jazdit a ako to asi jazdi vacsina ludi. Podla mapy, profilu, proste ako keby to bolo real. Samozrejme som to skusal aj ja ale to bolo prave to co mna na tom nebavi. Jedine co ma na tom ako tak udrzalo su tie workouty. Be nich a teda bez naznaku strukturovaneho treningu alebo proste cohokolvek zmysluplneho by ziaden trenazer u mna nebol. Skusal som aj rouvy, fullgass a ine somariny.
Takze ak to teba bavi, ok bud rad.
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 23:19:50
00
Zase si na omyle. Preco si myslis, ze je iba workoutovy trening je zmysluplny. Ty v lete vonka jazdit iba intervaly? Vies ze mam trenera, ktory mi planuje treningy a tie pozostavaju v zime zo strukturovanych treningov (vo Zwifte bez ERG), aj z "kruzenia na okruhoch" (napr. jazda s pacerom) a sem tam aj pretekov napr. Tour de Zwift. Brat ako trener organizuje teamove eventy vo Zwifte. Pokial si len trocha sutazivy typ, tak sa na Zwifte da poriadne vyblaznit. Staci si pustit "pacera" ktory je na tvojej wattovej hranici, ktoru si schopny ako tak dlhodobo drzat a odjazdit s nim cca 1-1,5 hod. Partia vonka ta pocka ak im nestihas, pacer vo Zwifte nie. Musis makat aby si sa udrzal v baliku, aj tam su "nastupy" na ktore musis reagovat, lebo ak stratis kontakt tak mas smolu uz ich nikdy nedozenies. Len pre ilustraciu, toto mam naplanovane na tento tyzden styri bikove treningy, tri workouty a jeden pretek.

Prílohy:

trening.png
trening.png 47.03 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.01.2025 - 07:50:43
00
keyboard_arrow_up