Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja som to pozoroval asi pred 5 rokmi na mojom GE530. Aj som vtedy písal do Garminu. Ak sa dobre pamätám, odpísali, že určité oneskorenie môže spôsobovať kvalita signálu GPS alebo teplotné výkyvy. Nezdá sa mi to. Údaje by mal vysielať barometer, nie? Prestal som si to počas výjazdov všímať. Keď mám pred sebou kopec, musím ho vyšľapať bez ohľadu na %. Keď idem z kopca, vidím to bez toho, aby som pozeral na displej :-). A prevody radím podľa toho, čo povedia nohy, pajšle a srdce.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 17:20:05
00
celkove nastupane metre mas dobre? idealne ho zobrat na XC jazdu. mne 530 po 2 rokoch zacala akoby oneskorene zaznamenavat zmenu vyskovych - vo vysledku mam zle nastupane/naklesane vyskove metre. najviac je to viditelne pri XC jazde kde jazdis stale hore/dolu - akoby nestihal. pri tiahlych stupaniach ten rozdiel nieje az tak viditelny. preto som si nie isty tym vadnym barometrom. kazdopadne som sklamany, lebo sa to javi ako chyba ktoru v novych modeloch neodstranili.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 17:45:08
00
Toto oneskorenie mi robila 520tka kuoena z obchodu...porovnaval som s mojou 500vkou ta isla jak hodinky. A aj skrz toto som tu 520tku vratil
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 17:56:36
00
Ja tiež pozorujem, že ten sklon nejak blbne na 840 počas výjazdu, idem mierny kopček dole a ukazuje kladnú hodnotu, alebo zase opačne ale zdá sa že je to len pri pár percentných sklonoch. Výsledný výškový graf v Connecte sedí a aj nastúpané/naklesané výškové metre. Teraz som si kontroloval konkrétny úsek výjazdu, kde si pamätám, že ukazovalo +1% stúpanie ale reálne to bol mierny kopček dole a tak to aj v Connecte ukazuje, že výškové metre klesajú. Takže je to zaujímavé. Predtým som takéto chovanie nepozoroval.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 18:03:29
00
na 840 mas posledny dostupny SW/aktualizaciu? jednou zo zmien v tej rozsiahlejsej aktualizacii bola aj zmena "vylepsenie" prave toho ukazovania % v stupani "Updated grade algorithm to be much more responsive." , ja som si vsimol, ze je to take zivsie a meni sa to castejsie pocas jazdy do kopca. povacsine mi to ukazovalo realne hodnoty, nikdy nie tak velmi opozdene, aj ked po pravde az tak uplne casto na tie percenta nepozeram :-) len sem tam ked pozriem na displej na parametre kopca (zvysne stupanie atd..., tak kuknem aj %)
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 18:31:04
00
mne sa takto chovala 530ka ked mala v prdeli barometer a aj napriek tomu ze bola po zaruke mi ju v garmine vymenili lebo na to bola nejaka servisna nota len teda nie SK garmin, musel som to riesit cez rakusko. ale tiez mi ukazoval uplne bludy, na rovine aj 12%, hore kopcom som isiel dolu a opacne. nastupane metre som castom mal aj 2x tolko. raz na hradi som nastupal 1000 vyskovych :D
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 18:48:55
00
Aktualizáciu mám pravdepodobne najnovšiu, pár dní po výjazde sa mi aktualizoval a aj tú veľkú poslednú mám, ale ešte pozriem tie aktualizácie priamo cez PC.
scarinko ale ja píšem, že výsledný profil a výškové metre mi sedia takže to nebude asi problém so zlým barometrom ako píšeš ty. Ani žiadne veľké 12% stúpenie na kopci dole ale 1-2% sklone ukazuje 0 alebo opačné znamienko.
Zajtra ak sa mi podarí tak budem ten sklon viac sledovať aj pri väčšom sklone.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 19:23:32
01
Ok ved ja netvrdim ze je to na isto rovnake.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 19:24:21
00
666biker Mám "Software is up to date — Version 26.17". Predtým síce o chvíľu dlhšie trvalo kým zaregistroval stúpanie/klesanie, ale potom už ukazoval stabilne. Teraz sa tie % menia rýchlo, ale sú úplne mimo keďže počas stúpania bez zmeny sklonu trasy odrazu začne ukazovať že idem z kopca.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 19:35:42
00
a to sa jedna o samostatné dátové políčko sklonu alebo také zlé údaje ukazuje aj climbpro? lebo aj ten ukazuje aktuálny sklon na grafe, tak len pre zaujímavosť, ci to ukazuje rovnaké údaje alebo nie :-) Ja poväčšine sklon len na climbpro sledujem v cudzom prostredí.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 19:40:07
00
Climb pro mám vypnutý. Mám samostatné políčko Grade % na displeji.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 19:46:09
00
Jedine co mi napada, je nakalibrovat barometer rucne. A ak to bude stale ukazovat bludy, tak reklamovat.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/GUID-16B12CFE-F96E-4DE9-9F5F-8C4A5936D3B9/SK-SK/GUID-4E69C50B-1F18-4D7E-A87B-A11FB9007D5D.html
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 20:21:09
00
arrow_leftKristina napísala:
Climb pro mám vypnutý. Mám samostatné políčko Grade % na displeji.

Je to znama chyba. Zjavuje sa obcas a nasledne je to ok. Ked to nastane, zle pocita grade. nadmorsku vysku a dalsie data su ok, len vypocet strmosti ukazuje menej ako realita. Zacalo to firmverom ked odstranili oneskorenie vo vypocte strmosti a teraz sa to snazia eliminovat. Dotknuty je len vypocet okamzitej strmosti. Nie je to trvaly jav ale je to neprijemne. Robia na tom par firmverov a teda treba aktualizovat. Tiez som dlhsie nebol jazdit tak neviem ci to je uz ok v poslednom fw ktory bol pred par dnami. Prejavuje sa na x40 radach
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 20:28:15
10
Tiež som si na 540 na poslednom výjazde cez víkend všimol bludné hodnoty sklonu. Ale mám ju krátko, posledujem ešte ako sa to bude správať. Pravdupovediac, po prechode zo staručkého Wahoo Bolt som trocha rozčarovaný z niektorých vecí na Edge 540🙄
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 21:34:28
01
Keď ti bude ukazovať zle, skús ho vypnúť a zapnúť (úplne, nie sleep mode). Moja 1040 mala bug, že ukazovala zle gradient po zobudení zo sleep módu.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 23:18:10
00
keyboard_arrow_up