Ahojte. Potreboval by som poradiť s výberom kapsičky pod sedlo, takej aby sa do nej vošlo to najpotrebnejšie príslušenstvo a pri tom bola čo najmenšia a aby dobre držala. Príslušenstvo myslím: pumpa (asi na bombičky), lepenie, montpaky, imbusaky, duša? Nič z toho nemám, idem kupovať, tak ak mi poradíte nejakú odskúšanú kombináciu s odkazmi napr. na kupkolo, budem rád.
Samozrejme ze sa da Dusa sa predsa nemusi vlacit v kapsicke alebo vaku. Da sa omotat okolo krku napriklad Namiesto monterpaky sa da pouzit aj kus konara a miesto lepenia niekoho okoloiduceho so smutnymi ocami poziadat o zapozicanie. Su rozne sposoby to je fakt. Ja osobne ak chcem Ferari tak mi za ziveho boha nevnutite Porche
ja osobne vozim podsedlovu kapsicku kupenu v Avione v cene do neakych 5 Euro. Mozno aj v Lidli bude neaka akcia a znackovu vec v tomto pripade myslim ze vobec nieje treba. Je dostatocne velka aby sa tam voslo vsetko potrebne. Ja som po zlych skusenostiach s vakom (potil som sa na chrbte ako v saune, nielen ze to bolo dost neprijemne este aj dost vycerpavalo..) najprv zvazoval nad kapsou do ramu ale neksor ma na forach prehovorili na podsedlovu kapsu. Na napchanie vsetkych veci do dresu som sa uz nenechal, lebo tak velke vrecka jednoducho nemam, na zips je obycajne len jedno do ktoreho sa vela nezmesti a ak by som tam mal nieco objemnejsie tak by mi to vadilo. Ale ako sa hovori, vsetko je o osobnych preferenciach. Niekto uprednostnuje vak, niekto podsedlove kapsicky a niekto si tymi vecmi radsej oblepi cely bike a zvysok napcha do dresu. Ja som zvolil podsedlovku, na rame flasa s vodou+pumpa a na dlhsiu turu beriem batoh, lebo tam uz sa inak neda..
Istou alternaviou by tu mozno bola aj cyklisticka kapsa/akasi ladvinka na opasku s moznostou uchytenia aj flase, dvoch. Mozno tu s tym ma niekto skusenosti..
samozrejme, ze si dusu moze clovek omotat okolo cohokolvek...ako sa komu paci
ja ju radsej nosim v drese...zmesti sa mi tam aj druha, aj nejake naradie, aj lepenie a este hromada inych veci
Heh. Riadna debata sa tú rozpútala . Momentálne to vidím tak, že fľaša na ráme ma veľmi neberie. Takže ak pôjdem na dlhší výjazd rád si zoberiem camelbag. Tam dám všetko potrebné aj dostatok jedla .
Teraz cez zimu budem chodiť iba na krátke trasy, na množstve oblečenia bude veľa vačkov, takže servis dám do vačkov, pumpu pripnem niekde o rám a možno namontujem aj ten košík na fľašu, keď to už mám doma.
Ale ak zbadám nejakú dobrú kapsičku pod sedlo, asi ju kúpim, nie je to veľký peniaz a určite sa raz zíde.
Ja mám takmer 700g náčinia pod sedlom (všetko pre záchranu biku a seba).
Tiež si myslím, že je to celé o preferenciách. Ja osobne nemám žiadne vrecká a jednoducho potrebujem mať nejaké veci VŽDY so sebou Ak už si musím zobrať batoh, tak čím ho menej naplním, tým lepšie ...
Ešte som za 3/4-rok, čo ju takto vozím, nemal potrebu meniť dušu. Akurát predvčerom som dostal defekt, a to som lepil. Rezervnú dušu mám skôr pre prípad väčšej diery alebo pretekov.
McLoo: vadia .. vsak si este raz pozri ten bajk, znizis o 10cm a kapsicka bude drat zadny plast. O to tu islo
jachmel,Jaiub: potrebujem ulozny priestor na jednu-dve patky, brzdove dosticy, pripadne daky sroub , nie cely ruksak /co som kapsickar ? / .. tj kapsicka s rozmermi tak 3x5 cm, ktora sa vsunie hlboko do sedla, cena max. 5e
lto ak v tom vidis potrebu nieco na ten bajk navesat tak skus si nieco vyrobit. V dobe ZS/SS ked sme nenosili ruksaky a hanbili sme sa za tie sedlovo/ramove velke trojuholnikove kapsicky sa robili z kordury take provizorne kapsy nieco ako cestovne puzdro s mini kapsami a paskou so suchacom na konci. po naplneni to stacilo zrolovat a obtiahnut suchacom alebo gumickou ale hlavne tym suchacom sa to napevno upevnilo pod sedlo ze to skoro ani vidiet nebolo. A pri umyvani bajku sa to dalo dat aj lahko dole.
Aby to strcil do sedla, chápem medzi lyžiny, tak to musí byť vo veľkosti vrecka hygienických vreckoviek, tie tam nosi manzelka a pasuju tam presne. A nevypadnu. Čiže ušiť niečo v tej veľkosti.
To som zrovna nemyslel, ale kapsicku .. ked tam nebude, tak 10cm zdvih v pohode by sa mal pomestit. Ale ked nie si moc vysoky, tak ta potreba teleskopky je mensia.
edit: ale inak malu minimalnu kapsicku budem musiet zacat asi riesit ja, skor take puzdierko, dovnutra sedla, lebo to sa uz neda, furt prehadzovat patky a kdejake somariny podla bajku .. nema niekto tip ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Istou alternaviou by tu mozno bola aj cyklisticka kapsa/akasi ladvinka na opasku s moznostou uchytenia aj flase, dvoch. Mozno tu s tym ma niekto skusenosti..
ja ju radsej nosim v drese...zmesti sa mi tam aj druha, aj nejake naradie, aj lepenie a este hromada inych veci
Teraz cez zimu budem chodiť iba na krátke trasy, na množstve oblečenia bude veľa vačkov, takže servis dám do vačkov, pumpu pripnem niekde o rám a možno namontujem aj ten košík na fľašu, keď to už mám doma.
Ale ak zbadám nejakú dobrú kapsičku pod sedlo, asi ju kúpim, nie je to veľký peniaz a určite sa raz zíde.
Tiež si myslím, že je to celé o preferenciách. Ja osobne nemám žiadne vrecká a jednoducho potrebujem mať nejaké veci VŽDY so sebou
Uff, uff...
Kúp si toto a budeš môcť robiť rozborku a zborku za každou vŕbou...
http://www.amazon.com/Park-Tool-PK-63-Professional-63-Piece/dp/B00172903I
Neuveríš, ale vozil som. Teraz už nie, jej miesto zaberá multikľúč.
a ked dostanes defekt tak deravu dusu kam davas? okolo krku a hura k najblizsiemu kosu? alebo ako sa to riesi?
https://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-ostatne/370993/lezyne-taska-podsedlova-micro-caddy-s.html
jachmel,Jaiub: potrebujem ulozny priestor na jednu-dve patky, brzdove dosticy, pripadne daky sroub , nie cely ruksak
edit: nieco na tento styl https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/podsedlove-kapsicky/bsb-14-racepack-kapsicka.html , alebo https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/podsedlove-kapsicky/continental-podsedlova-tasticka-s-dusou-a-montpakami-model-2018.html .. ale uzsie a asi celkovo aj mensie. Ale ked tak rozmyslam, to bude zas vaha naviac
edit: ale inak malu minimalnu kapsicku budem musiet zacat asi riesit ja, skor take puzdierko, dovnutra sedla, lebo to sa uz neda, furt prehadzovat patky a kdejake somariny podla bajku
Minule som videl jednu od fiziku - celkom v pohode a neni velka - sak kukni:
https://www.fizik.com/eu_en/men/accessories/bags.html