Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Cize je jedno aky pas, len aby mal rovnaky protokol ako druhe zariadenie s ktorym ho chces pouzivat, cize v dnesnej dobe vsetko fici na ANT+
Niečo som si už naštudoval na nete, taktiež prečítal som si obsah celej tejto zložky. Chcem kúpiť kvalitne sporttestery, hlavne pre cyklistiku a doplnokovo beh a turistika. Požiadavky hlavne barometer, meranie tepu, odolnosť a čo najdlhšia výdrž batérie. Rozhodujem sa medzi Garmin Fenix 5 a Garmin Forerunner 935. hcem aj odolnejšie hodinky a čo som sa dočítal tak Forennuer 935 nie su vodotesne, majú plastové oproti Fenix 5 ktoré su vodotesne. Vaše skusenosti napr pri behu Fenix 5 su vpohode nakoľko su kovove? Taktiež som si prečítal článok v ktorom bolo že 935ky su vlastne Fenix 5 ale v plastovom tele a maju naviac ešte aj Wifi. Mrzi ma hlavne že Forunner 935 nie su vodotesne. Viete mi ešte napísať nejaké + a - týchto modelov z Vašich skúsenosti? Viac ako cca 350 - 380€ nechcem preplácať nakoľko aj to sa mi zdá už moc.
Ďakujem za všetky Vaše info a odporúčania.
Keď prišli, bol som nimi nadšený, veľmi sa mi páčili - vzhľad, veľký farebný dotykový displej, funkcie, konektivita s mojim Huawei Mate 20 lite... všetko super. Až na jednu vec - displej sa nedá nastaviť na Always on, čo sa mi za veľmi krátku dobu zdalo ako zásadný nedostatok. Pri akomkoľvek športe treba na zobrazenie natočiť ruku a po chvíli sa displej zase vypne. Ak to človek nenatočí, alebo sú len niekde položené, tak to vyzerá ako hodinky, ktorým sa vybila baterka. Vrátil som ich a vyberalo sa ďalej. Voľba č. 2 - Garmin Instinct. Majú trocha digitálkový "g-shockový" vzhľad, ale to mi nevadilo, používam ich len na šport. Najväčšia, povedal by som tiež dosť zásadná vada je veľkosť a raster displeja. 128*128 px sa mi zdalo dosť málo, ale na živo je to ešte horšie - väčšie digitálky. V tejto kategórii je to hádam najmenší displej. Hodinky trochu "klamú telom", lebo sú dosť veľké. Zväčšuje ich ale ochranná obruba okolo ciferníka a ešte aj vnútri nej je kolo displeja neprehľadný plastový rámik. Taktiež ten raster - zobrazenie ručičkových hodín sa nedá s Huawei porovnať. Nebudem tajiť, že už nemám zrak ako jastrab
Inak funkcie, ovládanie, konektivita, appka Garminu - všetko super.
Ľutujem, že som si naživo nepozrel ešte Samsung Galaxy Watch 46mm
Robím si srandu, nejaký čas to s nimi skúsim a potom sa uvidí...
Niečo som si už naštudoval na nete, taktiež prečítal som si obsah celej tejto zložky. Chcem kúpiť kvalitne sporttestery, hlavne pre cyklistiku a doplnokovo beh a turistika. Požiadavky hlavne barometer, meranie tepu, odolnosť a čo najdlhšia výdrž batérie. Rozhodujem sa medzi Garmin Fenix 5 a Garmin Forerunner 935.
Ďakujem za všetky Vaše info a odporúčania.
tento web si už pozeral?
http://www.zivotsgarminem.cz
Len je problém, že ja som zvyknutý na LOCUS mapy a do týchto hodín ich nedostanem, majú vlastný amazfit OS.
Netuším čo počas jazdy na bicykli zobrazujú, akú mapu a ako sa dá záznam preniesť napr. do stravy. To si musím naštudovať. Ale výdrž by mala byť super.
Ale predávať sa začnú až v auguste u nás alebo už teraz cez zahraničie.
http://www.zivotsgarminem.cz
Ďakujem, ale chcem aj barometer a to nemaju.
http://www.zivotsgarminem.cz/recenze-forerunner-935-plastove-fenix-5-za-nizsi-cenu-s-wi-fi-navic
mam uz pol roka instinct thundra (biele) a znesu dost, uz som par krat cakal dobry skrabanec od plechoveho regalu alebo od omietky a nic.
a ja osobne som nechcel nic co ma "apky" a riesit preco nejaka pada alebo nefunguje po upgrade, uz mam toho plne zuby.
nastavil som si co sa dalo a jednoducho s tym zijem a som spokojny.
ale nie som sportovec, to by som isiel 245 a vyzsie.
ine znacky ako garmin neviem, na zaciatku roka som to sledoval, ale nejako ma neoslovili, data ktore taketo hodinky nazbieraju nemaju zmysel pokial nie su nalezite spracovane, takze aplikacia v mobile, alebo na webe je rovnako dolezita.
Vodotesnost je tam do 50 m a podla Garmin stranky:
Swim,
5 ATM
Suitable:
Splashes
Rain or snow
Showering
Swimming
Diving into water
Snorkeling
Unsuitable:
Scuba Diving
High-speed watersports
Odporucam kupit ochranne sklo na displej, nech sa zbytocne nedoskriabe. Na nete su ich mraky.
http://www.zivotsgarminem.cz/recenze-forerunner-935-plastove-fenix-5-za-nizsi-cenu-s-wi-fi-navic
Myslel som Garmin 245 nemaju barometer.