Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Presedlal som z dlhého Qashqaia na X-Trail, je to ten istý dvojliter diesel a zrejme je na dlhé trasy lepšie sprevodovaný, dlhodobá priemerka mi klesla z 6,7 na 6,3. Keď som sa minule hral na minimálnu spotrebu, ukázal mi kompjúter toto:
Konecne mi dochadza preco je na cestach tak vela cudne jazdiacich, ja ich nazyvam konstantov. Dzedzina ci mimo mesto furt idu 65km/h. Vsetci tyto sa hraju na minimalnu spotrebu.
Nechcel by som sa o tom velmi rozpisovat lebo tento onanisticky kult na spotrebu, prevadzkove naklady a zaroven nafta versus benzin ktory sa tu rozputal by som nerad zivil svojimi postrehmi a skusenostami ale teda v skratke. Som ten co podla istej skupiny ludi naplna predstavu o tom, ze je blbost vlastnit naftovy motor a teda vlastnim naftovy motor, 1,9 tdi 77kW, jazdim kratke trasy povedcinou hore dole 10km cize skoro furt na studeno a moja priemerna spotreba v tychto podmienkach teda co aspon ukazuje palubak je 6,2-6,4.
Skusim aj ja zadelit. Mal som fabiu 1,4 50 kw a spotreba bola medzi 8-11l. Proste katastrofa. Naklady na udrzbu sice minimalne, ale neskutoce mi to vytahovalo peniaze z vacku. Teraz mam 1,9 tdi 77kw a spotreba od 4,8-8l. Tych 8 je ked taham karavan. Nemozem stale uverit, ze mam takmer polovicu nakladov na palivo usetrenu. Pre mna je nafta vyhra. Na pracu mam kangoo 1,4 50 kw a spotrebu dlhodobo okolo 7,8l.
ako mám teraz pokazené auto jazdil som ba-bb a lyžovačky na benzíne ... spotreba 6,5 pričom som si dával pozor nak jazdím predvídavo a na diaľnici som šiel len 100-120 keďže mi tam spal syn
na mojom focuse je dlhodobá priemerná spotreba 4,7 pričom nejazdím nijako defenzívne a diaľnice tak pol na pol tých 110 resp 140
ako ja vám seriem na ekológiu a v podstate aj na cenu paliva ale naozaj ma nebaví neustále tankovať
su tu aj nejaky Plynari? ci uz LPG alebo CNG... mohli by sa aj oni zapojit do debaty..
pripadne niekto s hybridom?? isheepnema niekto z tvojej rodiny (svokrov brat, bratranec, svokra...?) Teslu? alebo sak aj Prius by stacil... ze by si nam zvestoval dojmy a nejake cisla
Ináč Prius hybrid som úplne nepochopil. Neviem či mi ešte nejaký podstatný fakt ušiel ale vlastniť hybrid ktorý sa chváli spotrebou pod 5 litrov sa mi zdá teda trápne. Či má super emisie a to je najväčší prínos toho auta?
Pozri bavit sa s tebou o tomto , to jak blazna presviedcat a bavit sa s nim o tom ze on blazon nieje , je zbytocne ...
Verim, ze ti niekto inteligentnejsi ako ty vysvetli co som tym myslel .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co kimlik co ta trapi ?
a ty mas k nemu este aj RR 250kW ... citim sa taky menejcenny
a svokor ma citroen *****so tusim 1,6 benzin
Ale normálne by sa tak nedalo jazdiť.
Tebe to zerie dlhodobo kolko ked sme uz pri tom?
na mojom focuse je dlhodobá priemerná spotreba 4,7 pričom nejazdím nijako defenzívne a diaľnice tak pol na pol tých 110 resp 140
ako ja vám seriem na ekológiu a v podstate aj na cenu paliva ale naozaj ma nebaví neustále tankovať
pripadne niekto s hybridom??
isheepnema niekto z tvojej rodiny (svokrov brat, bratranec, svokra...?) Teslu? alebo sak aj Prius by stacil... ze by si nam zvestoval dojmy a nejake cisla
na to sa samozrejme nehnevam... hneval by som sa, len ak by to bola pravda
no a co s tou Teslou? to nemate?
Verim, ze ti niekto inteligentnejsi ako ty vysvetli co som tym myslel .