Lokalizácia
Formulár sa odosiela
fokel a si si isty, ze to nemozu byt Tvoje platnicky? Spominal si, ze mas problem s chrbatom?
Este dalsia dobra rada, namaz to hrubou vrstvou vazeliny a nebude ani klepot a poletis ako Alladin na koberci.
A ked ani to nepomoze, kup si poriadnu kolobezku.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 16:33:05
00
Hej kupim si Kickbike ! Ked som jazdil vo Viedni na tvojom aj Davidovom, tak som som si vsimol, ze idu omnoho rychlejsie ako moja. Dokonca aj keď som naplno brzdil :rofl:
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 18:14:51
00
fokel Teraz Ti zial neporadim. Stale som rozobraty do poslednej moznej skrutky.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 20:03:17
00
pokial viem tak kazde dosticky maju trochu volu , skusil by som trosku napnut ten pliesok co je medzi dostickami
Zobraziť komentár 10.03.2016 - 12:04:29
00
Fokel..alebo je riesenie prist ku mne do Prievozu a pozrieme sa co to klepe... mozno aj pomozem, lebo z desiatich servisných zasahov mi devat vyjde... sice prave teraz som dokoncil deviaty uspesny.... :/ ale za pokus to stoji... :)
Zobraziť komentár 10.03.2016 - 18:25:01
00
Mne pride dosť divne, že vyrabaju kolobežky s predajnou cenou 600€ a nedaju tam hydrauliky. Tam nič neklepe.
Tieto Clarks su najlacnejšie hydr.kotučaky na trhu: http://www.ebay.com/itm/Clarks-M2-Hydraulic-Front-And-Rear-Disc-Brake-Set-with-160mm-rotors-RRP-69-99-/141765235732?hash=item2101ddd414:g:zQIAAOSwDNdV6XBk
Zobraziť komentár 13.03.2016 - 07:47:13
00
Mozes si vybrat co chces hydrauliku alebo mechaniku. Ja som si cielene vybral BB7. Chcel som to skusit, nikdy predtym som mechaniky nemal. Zaroven som sa chcel, lebo som ratal s tym, ze kolobezku budem castejsie vozit autom, bez kolies, nalezato atd. zbavit rizika ze stlacim packu ked tam nie je kotuc.

A vdaka tomu mozem povedat, ze momentalne nemam pocit, ze by ma koncepcia mechanickeho strmena s jednou dostickou fixnou presvedcila. Na druhej strane, o prednej brzde ani neviem... Moze to byt tym, ze ta predna je na SIDe a teda prenos vybracii do ramu je utlmeny, alebo aj tym, ze ta zadna brzda je v polohe, aku na ziadnom bajku nema - zadny trojuholnik na bajku sa zvazuje dolu, tu je to presne naopak
Zobraziť komentár 13.03.2016 - 08:40:10
00
Pozor na lacne hydrauliky...hlavne najnizsie kotuce shimano su uplne blato..uz som to sem pisal do inej debaty... su to kotuce jednoducho vystrihnute z plechu..?? Vyzaduju "resin pad only" pretoze sintrovane tvrde oblozenie ich zozere za pol sezony... takze prvym predpokladom je odlievany a frezovany kotuc...da sa to lahko rozoznat aj hmatom...musi mat vsetky hrany ostre po obrabani.... tie strihane z valcovaneho plechu maju ostru len jednu stranu..vnutornu.. vonkajsia je obla... take proste prec... do kosa alebo ako podlozka pod hrncek kavy. Oni tie plechove kotuce nemaju ziadnu modulaciu... stlacas nic...a potom zaberes za paku a zablokuju sa. Ak sa prehreju tak sa nerovnomerne krutia z dovodu ze je to valcovany plech v jednom smere a teda roztaznost je v kazdom smere ina... velmi lacne a vlastne az vyslovene nebezpecne riesenie... takze s dobrym kotucom vedia byt aj lankove brzdy dobre a so zlym kotucom mozes mat hydrauliky ake chces je to na figu...
Zobraziť komentár 13.03.2016 - 09:56:58
00
Nuž neviem, toto napr. nie je najlacnejší kotúč a necham si odfakliť malíček, ak sa to nerobí z plechu a potom nebrúsi. Takže ostré je to z oboch strán- http://www.koloshop.sk/brzdy-brzdove-kotouce-188/A2Z-ATO-160-mm-brzdovy-kotouc-cerny.html
Zobraziť komentár 13.03.2016 - 16:58:08
00
poriadny kotuc musi byt z liatiny..kvoli homogenite, tvrdosti a roztaznosti materialu... rezu sa z ingotu - valca a potom frezuju... ten co je na tom linku vypada takisto ako poriadny frezovany odliatok. Plech by "vyzadoval" len zivicove platnicky...
Zobraziť komentár 14.03.2016 - 17:04:57
00
arrow_leftddemo napísal:
poriadny kotuc musi byt z liatiny..kvoli homogenite, tvrdosti a roztaznosti materialu... rezu sa z ingotu - valca a potom frezuju... ten co je na tom linku vypada takisto ako poriadny frezovany odliatok. Plech by "vyzadoval" len zivicove platnicky...

Na autach ano, ale nie na bikoch. Neverem, že je to liatina. Až dosluži/a, budem robiť testy. Liatina je dosť krehka. Vlastne, miesto vyhnutia pri naraze by asi praskla. Pozri okraje s lupou, robí sa to z plechu strihaním.
Zobraziť komentár 15.03.2016 - 12:10:24
00
Pozri sem: o-hocicom/vyroba-brzdoveho-kotuca-t24645.html príspevok od Cibo9 04.10.2010 - 17:19:16
citujem
"Brzdove kotuce sa v skutocnosti vyrabaju tak ze, do plechu s urcitiu hrubkou (ten plech musi byt hrubsi ako rozmer vysledneho produktu).
Laserom vypalia presne tvary kotuca .
Potom sa urcitymi procesmi zmeni struktura materialu... co sa tyka kalenia a podobne.
A na koniec sa kotuc prebrusi na bruske ktora brusi na plocho a to na pozadovanu hrubku."
Zobraziť komentár 15.03.2016 - 13:59:36
00
Je mozne ze som sa nechal az prilis inspirovat auto moto svetom.... lebo je pravdou ze z liatiny by tak tenucky kotuc bol nachylny na praskanie. Kazdopadne bude dost zalezat z coho je vychodiskovy material... ak je natolko slaby ze neznesie klasicke brzdove oblozenie ale len zivicove tak to nemoze byt dobra brzda. Pravdepodobne masova seriova produkcia bude asi vyrezavanim laserom z platne kvalitnejsej nerezovky a nasledne brusena obojstranne... ale snazim sa najst nejake video...zatial nic....
Zobraziť komentár 15.03.2016 - 19:48:57
00
nieco som nasiel..
https://www.youtube.com/watch?v=ZuKND_4uIAE
Zobraziť komentár 15.03.2016 - 22:30:45
00
arrow_leftddemo napísal:
Je mozne ze som sa nechal az prilis inspirovat auto moto svetom.... lebo je pravdou ze z liatiny by tak tenucky kotuc bol nachylny na praskanie. Kazdopadne bude dost zalezat z coho je vychodiskovy material... ak je natolko slaby ze neznesie klasicke brzdove oblozenie ale len zivicove tak to nemoze byt dobra brzda. Pravdepodobne masova seriova produkcia bude asi vyrezavanim laserom z platne kvalitnejsej nerezovky a nasledne brusena obojstranne... ale snazim sa najst nejake video...zatial nic....

V tej vedlajšej debate je info, že je to z nerezu. A myslim, že to tak je. Ešte som nevidel kotuč ryšavy po korozii.
Zobraziť komentár 16.03.2016 - 07:06:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up