som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
no popisal si fungovanie uplne jasne, presne si viem predstavit ako to funguje, no stale rozmyslam nad pridanou hodnotou toho bazmegu :
1. funkcia blikacky vzadu: tak ked sofer nie je uplne slepy, tak rovnaky efekt ma aj obycajne cervene svetlo za 10€
2. v meste pri obchadzanie kanalov - vies co sa pri tom deje za tebou ... no v meste clovek asi nejazdi
3. mimo mesta leda tak pri strihani zakrut alebo pri odbocovani vlavo (nemusis otacat hlavu)
zabudol som na nieco ?
neviem preco citim v tej reakcii sarkazmus ...
normalne sa pytam, ja sem chodim hladat inspiraciu, nie podžubovat
Sesulak To viem ze to takto funguje, len som si nebol isty co to urobi ked to mam vypnute a strcim to do powerbanky. Ci mi to nezrusi aj zaznamenavanie trasy ked to zacne nabijat.
Som sa s Muraddinom bavil minulý rok na Mtbiker stretku, že Edge 1000ka si berie v priemere cca 10% baterky na 1 hodinu používania.
EDIT: A ak vyberiem obrazovku s mapou tak to berie aj dvojnásobok baterky. Vtedy nie je problém Garmina vybiť aj za 4-5hod.
Garmin používa dobré batérie, moja 305-ka bude mať pomaly 10 rokov a stále takých 10 hodín záznamu dá...
Dobrá správa: pokracoval
Livetrack je super vecicka, hlavne pre osamelych vlkov, ktori chodia casto sami (ako aj ja). Zerie to asi iba 1-2% baterky za hodinu navyse a ludia ktorym poslete email, zdielate na FB (spravy sa poslu automaticky po spusteni, treba si to nastavit cez aplikaciu Garmin Connect) vas mozu sledovat. Len ich treba upozornit aby nepanikarili, ked niekde dlho stojite - prave nemusi byt signal. Garmin pipne aj vypise upozornenie, ze nie je signal a aj ked sa znova pripoji.
Ak cakate dolezity hovor, tak aj uvidite priamo na Garmine, ze vam niekto vola. Spravy SMS sa zobrazuju tiez cele texty - napr. mna otec hecoval do kopca
Za mna palec hore, hlavne ak clovek ide na odlahlejsie miesto a stat sa moze cokolvek, tak podla tohto aspon uvidia vasu poziciu.
Ale asi to poslednymi update-mi nejak opravili.