Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Predpokladám, že štatistik by to neuznal, ale ja som len skeptik, takže to uznávam a budem experimentovať aj v tomto smere. ;)
Zobraziť komentár 01.04.2017 - 08:15:50
00
Keď to poviem zjednodušene, vyššia teplota vyťahuje z kávy horkosť (ktorej v svetlo pražených toľko nie je), nižšia teplota zase kyslosť (ktorej v tmavo pražených toľko nie je). Tmavo pražené sú citlivé ná zvýšenú teplotu (objavujú sa v chuti prepálené tóny z kávy), svetlo pražené naopak na nižšiu teplotu (viac acidity, ale takej nepríjemnej, octovej). Vhodnou teplotou sa dá nájsť balans podľa osobných preferencií.
Zobraziť komentár 01.04.2017 - 11:18:35
00
Dalsi typ na vybornu kavu v Po je Dublin caffe,beru od Gardelliho...
Zobraziť komentár 02.04.2017 - 07:43:35
00
Súhlas. Keď som tam naposledy bol, ešte tam robil Maťo Hudák, vicemajster sveta v Coffee in Good Spirits, od vtedy už nie, akosi to nemám po ruke. A kávovar doma :) .
Zobraziť komentár 02.04.2017 - 10:13:38
01
ale myslim aj na kupu kavy domov, maju aj kyslejsie druhy ako mas rad
Zobraziť komentár 02.04.2017 - 19:32:30
00
dostal som takuto srandu ,mate niekto vyskusane ? rady ?skusenosti ? tie pody ci radsej mletu kavu ale mam len rucny hario slim.....dik
https://www.pressicko.sk/handpresso/handpresso-wild-hybrid/
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 08:06:59
00
O tom som ešte ani nepočul, a nejako si neviem predstavť ako to funguje :D
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 12:00:13
00
zeby podobna "alchymia" ako fukanie kolies ? :)
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 12:46:13
00
napumpujes na 16 bar ,otocis otvoris nalajes horucu vodu +sitko s kavou alebo kavovy pod zavries otocis a stlacis tlacidlo -pustis tlak do komory s vodou a kavou co ju pretlaci von do salky
How To make good espresso with crema using Handpresso Wild HybridOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 18:46:57
00
No, na espresso to nevyzera, ale ako filtrovana kava - ktovie? Co sa mi vsak vo videu pacilo, ze pouzili svetlo prazenu...
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:34:01
00
tiež to veľmi nevidím na espresso, ale moźno keď sa nájde nejaký expert na to tak prečo nie :)
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 13:23:47
00
Hmmm... ako to že sa to ešte nepodobá na takú kávu ako vo videách :@

Prílohy:

IMG_1071-1280.jpg
IMG_1071-1280.jpg 215.53 KiB 1 Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.04.2017 - 17:03:21
00
Na instantnu sa to podoba ;-) Malo to byt espresso?
Napis aku kavu si pouzil, kolko (hmotnost), aky je objem/vaha vysledneho produktu, na akom stroji si to mlel a na akom pretlacil.
Mozno potom budeme vediet poradit :-)
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 20:07:34
00
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 23:23:33
00
arrow_leftkiri napísal:
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.

tak asi bude problem v surovine. jednak v cerstvosti by mohol byt a aj v tom, ze cena za standardnu kavu je 25-30€/kg (6-7€ za 1/4kg).
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 23:33:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up