Lokalizácia
Formulár sa odosiela
O tom som ešte ani nepočul, a nejako si neviem predstavť ako to funguje :D
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 12:00:13
00
zeby podobna "alchymia" ako fukanie kolies ? :)
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 12:46:13
00
napumpujes na 16 bar ,otocis otvoris nalajes horucu vodu +sitko s kavou alebo kavovy pod zavries otocis a stlacis tlacidlo -pustis tlak do komory s vodou a kavou co ju pretlaci von do salky
How To make good espresso with crema using Handpresso Wild HybridOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 18:46:57
00
No, na espresso to nevyzera, ale ako filtrovana kava - ktovie? Co sa mi vsak vo videu pacilo, ze pouzili svetlo prazenu...
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:34:01
00
tiež to veľmi nevidím na espresso, ale moźno keď sa nájde nejaký expert na to tak prečo nie :)
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 13:23:47
00
Hmmm... ako to že sa to ešte nepodobá na takú kávu ako vo videách :@

Prílohy:

IMG_1071-1280.jpg
IMG_1071-1280.jpg 215.53 KiB 1 Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.04.2017 - 17:03:21
00
Na instantnu sa to podoba ;-) Malo to byt espresso?
Napis aku kavu si pouzil, kolko (hmotnost), aky je objem/vaha vysledneho produktu, na akom stroji si to mlel a na akom pretlacil.
Mozno potom budeme vediet poradit :-)
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 20:07:34
00
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 23:23:33
00
arrow_leftkiri napísal:
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.

tak asi bude problem v surovine. jednak v cerstvosti by mohol byt a aj v tom, ze cena za standardnu kavu je 25-30€/kg (6-7€ za 1/4kg).
Zobraziť komentár 06.04.2017 - 23:33:26
00
arrow_leftkiri napísal:
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.

96°C je prilis vela na kavu, ako uvadzas, urcite zniz teplotu na 92 - 93°C. Nemyslim, ze sa da kava extrakciou "spalit". Kava sa prazi pri ovela vyssej teplote, ako je teplota extrakcia, takze spalena (ci prepalena) je uz z praziarne a extrakciou pri vysokej teplote sa to z nej len vyluhuje.
Mozno paradoxne, ale chutovo najlepsie ristretta, ake sa mi podarili spravit, boli vzdy kvapkane - ale to bolo z neprepalenej kavy :).
Zobraziť komentár 07.04.2017 - 00:08:54
00
Taká skúšobná do skla.

Prílohy:

IMG_20170326_145335.jpg
IMG_20170326_145335.jpg 192.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.04.2017 - 08:06:11
01
arrow_leftpeterg napísal:
... chutovo najlepsie ristretta, ake sa mi podarili spravit, boli vzdy kvapkane ...
Pomaly kvapkane mozno aj cez 3 minuty. Takychto vybornych "nepodarkov" som si tiez par vychutnal ;-)
Zobraziť komentár 07.04.2017 - 15:51:04
00
Predvyjazdova :)

Prílohy:

IMG_3223.JPG
IMG_3223.JPG 873.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.04.2017 - 16:44:07
00
Tak po recenziach tuto vo vlakne som kupil nakoniec nuova point palermo a fakt velka spokojnost. Dnes poobedna kavicka. Podarila sa myslim si. Crema stabilna s dobrou farbou jemne tigrovana. Kludne kritizujte ak nieco vidite, som amater a konstruktivnu kritiku ja rad.

Prílohy:

20170412_154025.jpg
20170412_154025.jpg 671.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.04.2017 - 22:15:35
01
Vyzerá to dobre, aj objem aj farba. Niet čo kritizovať. :) Aká káva (praženie, pražiareň)?
Zobraziť komentár 12.04.2017 - 23:33:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up