Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.
96°C je prilis vela na kavu, ako uvadzas, urcite zniz teplotu na 92 - 93°C. Nemyslim, ze sa da kava extrakciou "spalit". Kava sa prazi pri ovela vyssej teplote, ako je teplota extrakcia, takze spalena (ci prepalena) je uz z praziarne a extrakciou pri vysokej teplote sa to z nej len vyluhuje.
Mozno paradoxne, ale chutovo najlepsie ristretta, ake sa mi podarili spravit, boli vzdy kvapkane - ale to bolo z neprepalenej kavy

.