Ja čistim ked si vieš všetko zoservisovať tak maš narok:) ked nie tak musiš inak, bike vystriekavam pomaličky po každom blatnom vyjazde a nieje to nič hrozne raz za 2roky vymeniš ložiska a ideš dalej:)
Vapkou sa bike necisti a este raz to sem napisem pozri si temu o marikovskom maratone, pochybujem ze na to bude jazdit do zimy
Vsetci vieme,ze tam bolo mrte blata,ale neni to prvy ani posledny krat,ked bolo niekde mrte blata a jazdilo sa.A rozoberat kvoli tomu pol bajku,vidlicu naboje a neviem co este mi pride ako *****.Ale urcite je tu par ludi,co stravili viac casu lestenim,ako jazdenim...
Teraz nenarazam na Teba,aby si si to nahodou nezobral osobne!
nehovorim ze treba aj vidlicu rozobrat ale tak stredove, naboje a hlavove rozobrat, vycistit, premazat neni robota na 3 dni a po takom blate bude musiet aj tak dat dole kazetu, retaz mozno aj kladky z prehadzovaca... tak ja nie som taky leštič pokial je zafrkany ram a kolesa ale ked su nanosy blata na capoch a podobne tak je jasne ze to umyjem
Podla mna je polovica uspechu vycistit to aspon od najhorsej spiny hned,kym to vsetko nestihne zaschnut.Potom na druhy,alebo treti den jasne ze je s tym nasobne viac prace a treba aj viac veci zhodit,aby sa clovek k tej chronte dostal.
tak som nakoniec aj orech rozobral, ešteže, lebo hlavne na vnutornej strane to zacalo chytat hrdzu a misky s gulickami boli už suché, dufam ze ho zajtra zložim, nac v orechu je 25+25 guliciek? zda sa mi ze by sa tam este zopar zmestilo....
Dnes som si pozrel čo robí wapka s ložiskami. Dávam si pozor, aby som nešpricoval do nábojov, ale neuvedomil som si, že aj v hlavovom zložení sú ložiská. Tam som úplne odstránil vazelínu a už to začalo hrdzavieť, odteraz už budem vedieť.
Dnes som objavil zaujímavý grif. A síce, že obyčajný Cif kuchyňa&kúpeľňa dokáže odstrániť cudziu farbu zaschnutú na laku. Myslím také tie farebné čmuhy, čo dokáže zanechať napr. natretý plot, o ktorý si oprem bicykel.
Dnes som objavil zaujímavý grif. A síce, že obyčajný Cif kuchyňa&kúpeľňa dokáže odstrániť cudziu farbu zaschnutú na laku. Myslím také tie farebné čmuhy, čo dokáže zanechať napr. natretý plot, o ktorý si oprem bicykel.
Len pozor, Cif je abrazívne čistidlo, aby si nepoškodil aj pôvodný lak/farbu.
Jedno z najbežnejších umývadiel: copyrightwww.bydleniprokazdeho.cz www.bydleniprokazdeho.cz
a tak isto v panelákoch býva pod týmto plechová vaňa.
Jedna z najbežnejších trúb: copyrighti.alza.sk i.alza.sk
Plus, sprchové kúty sú často plech natretý na bielo. A sprchové hlavice sú veľmi často plast. S tým sa proste musí rátať.
Ty si naozaj myslis, ze sporak alebo vana su natrete farbou? Pocul si uz o smalte? Ale to je jedno... Cif je abrazivny prostriedok, takze pri laku velmi opatrne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vsetci vieme,ze tam bolo mrte blata,ale neni to prvy ani posledny krat,ked bolo niekde mrte blata a jazdilo sa.A rozoberat kvoli tomu pol bajku,vidlicu naboje a neviem co este mi pride ako *****.Ale urcite je tu par ludi,co stravili viac casu lestenim,ako jazdenim...
Teraz nenarazam na Teba,aby si si to nahodou nezobral osobne!
osobne bike najprv ospr***** našamponujem a opláchnem.
Tak kde je kazeta to poriadne vyvapkujem. A na čistenie reťaze používam práčku na reťaz..
Na mazanie reťaze používam tento olej http://www.suncycle.sk/sk/produkt/olej-shimano-ptfe-lube-100ml/4955
Keď treba niečo iné mazať tak buď VAZELINA alebo silikonvy-sprej napríklad na vidlu.
Čo je orech ?
Len pozor, Cif je abrazívne čistidlo, aby si nepoškodil aj pôvodný lak/farbu.
a tak isto v panelákoch býva pod týmto plechová vaňa.
Jedna z najbežnejších trúb:
Plus, sprchové kúty sú často plech natretý na bielo.