len prednedavnom som stretol jedneho dost smutneho bikera, s defektom na prednom kolese, ktory sa bohuzial nedal opravit. Ten defekt mal totiz pri ventile a tak som mu ponukol, ze mu darujem novu dusu, bohuzial zistili sme ze on ma galuskovy ventil a ja autoventil, dokonce ten autoventil nepresiel ani cez dierku na rafe...
tak sme si obaja ponadavali, ja som siel dalej a on tiez...aj s defektom.
tak som nad tym potom vlastne rozmyslal v com spociva vyhoda galuskoveho ventilu a na nic som neprisiel...alebo mate iny nazor ???
posledný komentár: 9. 6. 2016 o 7:41
Muso za titul ďakuj craobsovi.. ja som len prepísal čo už bolo povedané...
PS. o blbej pumpe to nebude.. skôr o zlom džaní pumpy pri fúkaní.. jasné že keď s tým mixluješ jak dilino tak to urveš... ale to nieje chyba ani pumpy ani ventilu...
mozno tomu tazko uveris, ale tak blby aby som ho neodskrutkoval niesom
ja som po precitani skusenosti s GV kupil radsej pumpu s hadickou ktora sa nasrobuje priamo na ventil a tesni - ziadne zatahovanie packy. navyse aj ked v rychlosti mykas pumpou tak ta hadicka to stlmi - zatial som neohol ani jeden. ale aj tak chcem dat do krabicky zachrany 2 nahradne.
osobne skor fukam dusu po defekte a ten vacsinou doma nedostanem:)
jasné že doma nefúkam takou pumpou / v podstate doma nefúkam vôbec
To nepomôže. Zaprie osobnú skúsenosť aj fotku. Jednoducho to vie lepšie.
Ale za seba to uzatváram tak, že akokoľvek je úder nejakého predmetu na konček ventilku pri jazde štatisticky nepravdepodobný, čiapočka výrazne zvýši ochranu toho miesta. Tiež sa cítim lepšie pri jazde v hlbokom blate, lebo aj keď je zasvinenie sedla ventilu väčší problém u AV, môže nastať aj u GV.
Miso, nech som tu pumpu drzal akokolvek, vzdy som pozoroval isty vykyv toho ventilu. Nechcel som namahat ani raf ani ventil, tak hadicka s redukciami mi okrem pohodlneho fukania (aj) malou pumpou zaruci kompatibilitu.