Caute, chcem napisat par skusenosti s touto vidlou. Mal som ju na novom biku a po prvej jazde zacal unikat olej cez charger( lock out) takze po par dnoch isla na reklamacku, kde zistili, ze je vadny charger a musia ho vymenit. Teraz mi dali nahradnu Piku a po prvej jazde zacal pre zmenu olej unikat od spodu cez gufera, mal som slzu az dole na nohe vidly, nic strasne, ale 2 Piky a obidve takyto problem, to som necakal pri takejto High end vidle, hlavne po tych skvelych recenziach a som dost sklamany. Predtym som jazdil par mesiacov zatracovany Fox Evolution a ten ani kvapku a to dostaval obcas pekne na budku. Ma niekto podobny problem s unikom oleja?
Tak to sa teším potom, dnes to prišlo na môjho lyrika a očakávam presne to čo všade píšu + ešte aj 50h servis pridá na citlivosti takže očakávam novú vidlicu ?
Po asi 8 rokoch, co zrusili dual-air si teraz mozme zaplatit a sami instalovat , namiesto dofukania negativky. To je pokrok .. podobne ako Amici nezvladali fukat 3 komory (alebo 4 u MZ), tak teraz maju zase jednu naviac a sice autosag
Ano myslim ze stlacanie a roztahovanie. Rozdielu by som nevenoval velku pozornost nakolko nevieme akymi podmienkami sa to testovalo. Nevieme frikciu pritlacneho pristroja ktory vidlica zacala odsuvat v roztahovacej faze ked bol motor meracieho pristroja vypnuty (a tym zobral cast energie z vidlice).
Vzdy som chcel dual air, urcite super vec (okrem servisu) ale ludia to nevedeli pouzivat a tympadom asi ani nekupovali, vyrobcovia bikov neosadzali atd.
Rozdiel myslím medzi vidlicami a nie stláčanie-rozťahovanie.
Zaujímalo by ma, nakoľko sa na tom rozdiele podieľa väčšia trecia plocha pri Pke (34 vs 35 mm nohy) a na koľko to je rozdielmi v konštrukcií tlmiča, prípadne koľko a či vôbec niečo z toho spraví Kashima.
Ja som v roku 2013 prave zhanal Rebu a jednoznacne som chcel 2012 dualair, proste ten co ten system neokusil nepochopi, proste ta vidla sa da nastavit podla zelania cisto tlakom vzduchu, nie ako soloair teraz, pre zmenu charakteristiky treba tokeny popripade tuningove piesty a co sa tyka servisu, tak ten je uplne rovnaky ako u soloair (mam doma oba systemy, takze viem)
volodaj neni ten rozdiel proporcny tomu celkovemu tlaku? Fox34 proste "tlaci" menej pri rovnakom tlaku, lebo ma inu geometriu komory. V klzakoch to podla mna nebude, to je minimalna frikcia, skusal som na svojej pike, na jednej nohe sa to zasuva skoro same.
Dual air je paradicka, vpodstate si tym clovek vie upravit krivku pruziny ako len chce spolu s tokenami. Resp. tokeny ani netreba.
Rozmyslam urobit DebonAir upgrade na Pike 27.5 (2015) a zvacsit zdvih z 150 na 160. Tlmic ma 140 (Spectral AL). Ma to nejake nevyhody? Nebude to nevyvazene, alebo nieco take?
Air Shaft upgrade kit dorazil, hadam neposeriem celu vidlu pri nahadzovani Prosim, upgradovali ste niekto aj Charger 2 Damper? Ma to zmysel? Ake su tam vyhody? Je to uz predsalen 200 EUR...
Co som o tom cital z webu tak za 200E to nema zmysel. Malo by to zmysel keby si mal Yari s motion control, ze menis rovno za charger 2. Inak to urcite zmysel nema. Potom este mozno ak by si chcel remote lockout, tie Charger 2 sa robia uz tusim aj s remote lockoutom.
Dakujem Swarz, aspon buden pokojnejsie spavat Inak operacia sa podarila, pacient zomrel DebonAir nahodeny a vyzera, ze bez problemov.
Jedine, comu som v navode nerozumel bolo, preco treba smerovat olej k okraju spodnych noh a co by sa stalo, keby som to neurobil. Kedze to islo kvoli hrubej stene relativne tazko nasmerovat, nejako som to neriesil. Az pri umyvani stareho dielu mi doslo, ze vnutorna noha (ak sa to tak vola) je duta a ze pravdepodobne nechcu, aby sa vyplnila olejom,
DebonAir to uz ma inak, na konci je to uzavrete, cize by to hrozit nemalo. Len si napamatam, ci je duta aj noha od chargera.... A cu som to teda urobil dobre.
Hadam to nebudem musiet rozoberat a tych 50h to takto vydrzi
Čauko. Neviete niekto z akej zliatiny hliníka je korunka a stĺpik (Pike 2015)? Mám tam vôľu a skôr ako sa začnem pozerať po novej CSU, chcel by som to dať zvariť.
Edit: Korunka je z 7050 aluminum, ale neviem nájsť, z čoho je stĺpik.
S tou volou to bol tusim pomerne znamy problem s Pike, resp. vela ludom to pukotalo a sem tam mozno aj vakel /tusim toto? https://www.youtube.com/watch?v=Yw5VxnfGvyo/ .. zvarenie si myslim tomu velmi nepomoze, kedze je to kryogenne nalisovane a ak to ma vnutri trosku volu, tak by sa to muselo zvarit skrz .. ale mohol by to poriesit specialny epoxid. Viem, ze existuje nejaky, cim lepia hlinikove veci na lietadlach a videl som jednu taku opravu, vyzera to ako zvarene. Alebo zohnat nove horne nohy aj v EU sa daju kupit , ale 250$ by som za to asi nedal
Caute. Kupoval som tu Reign 2015. Boli mu v ramci servisu menene vnutorne nohy 1.3. tohto roku este predoslym majitelom. Dnes mi kamos oznamil, ze mi nefunguje odskok ani kompresia. Chod ako taky je normalny. Pripominam, ze som bajker "kochač" a vsetky moje predchadzajuce bajky boli z inzeratov takze je mozne, ze to nefungovalo ani tam. Preto som si nevsimol, ze nieco nestimuje . Nuz ale zaujima ma co je najpravdepodobnejsim pricinou problemu. Kezde sa uvadza, ze menili len vnutorne nohy, patrony zostali asi povodne. Co mi hrozi (pripadne bajku) ak to budem v takomto stave uzivat do zimy? Je mozne, ze sa tam nieco dodrbe este viac?
No, pravdepodobne nie nefunguje uplne, len uz chyba olej, takze nefunguje lsc a odskok uz zacina trhat. To doverne pozname .. najlepsie je kupit tu sadu s olejom a striekackou, doplnit olej (kupit aj tuna sa da za tusim 25e?) a do zimy pojazdit a potom vymenit to nestastne gufero (sada nejakych 40e?). Ak nedoplnis olej, postupne sa zacne stracat a nakoniec, az toho oleja bude malo, vidlica bude pri oskoku kopat tak, ze si to celkom isto vsimnes, a dost mozne, ze ta aj prekoti do jarku .. a samozrejme netlmeny doraz v patrone znamena viac menej smrt patrony, a nova stoji tak 200e tusim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vzdy som chcel dual air, urcite super vec (okrem servisu) ale ludia to nevedeli pouzivat a tympadom asi ani nekupovali, vyrobcovia bikov neosadzali atd.
Zaujímalo by ma, nakoľko sa na tom rozdiele podieľa väčšia trecia plocha pri Pke (34 vs 35 mm nohy) a na koľko to je rozdielmi v konštrukcií tlmiča, prípadne koľko a či vôbec niečo z toho spraví Kashima.
Dual air je paradicka, vpodstate si tym clovek vie upravit krivku pruziny ako len chce spolu s tokenami. Resp. tokeny ani netreba.
Jedine, comu som v navode nerozumel bolo, preco treba smerovat olej k okraju spodnych noh a co by sa stalo, keby som to neurobil. Kedze to islo kvoli hrubej stene relativne tazko nasmerovat, nejako som to neriesil. Az pri umyvani stareho dielu mi doslo, ze vnutorna noha (ak sa to tak vola) je duta a ze pravdepodobne nechcu, aby sa vyplnila olejom,
DebonAir to uz ma inak, na konci je to uzavrete, cize by to hrozit nemalo. Len si napamatam, ci je duta aj noha od chargera.... A cu som to teda urobil dobre.
Hadam to nebudem musiet rozoberat a tych 50h to takto vydrzi
Edit: Korunka je z 7050 aluminum, ale neviem nájsť, z čoho je stĺpik.