Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
savings Schwalbe Marathon Plus MTB 27.5x2.25" Performance SmartGuard plášť, drôt, reflex
36,99 €
savings
MOC 54,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.60" Performance Addix plášť, kevlar
26,99 €
savings
MOC 43,99 €
-35% Maxxis Rekon 27.5x2.60" WT 3C EXO+ MaxxTerra plášť, TR, kevlar
54,90 €
-35%
MOC 89,99 €
savings Maxxis Severe 27.5x2.25" EXO MaxxSpeed plášť, TR, kevlar
49,90 €
savings
MOC 78,99 €
savings Maxxis Minion DHR II 27.5x2.40" WT 3C MaxxGrip EXO plášť, TR, kevlar
54,90 €
savings
MOC 78,99 €
Výpredaj -17% Pirelli Scorpion™ Enduro H 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-17%
MOC 112 €
Akcia -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.6" HardWALL plášť, TLR, kevlar
55,99 €
-25%
MOC 83,99 €
Tak asi zoberiem aj tuto 60kovu a do buducna dam dozadu ked doderime tu sucasnu maksiu, kedze vacsinou jazdim miestne Karpaty za sucha.
Planujem tam nahodiť plášte schwalbe nobby nic 2.35, chcem sa len spýtať nemal by byť žiaden problém ?
Pri mojich Mavikoch (vnútorná šírka 19 mm) bolo písané, že sú na pneumatiky do 2,10. Mal som na nich aj 2,25 ale už to pocitovo nebolo OK. Hlavne u bezdušákoch nahustených pod 2 atm. Skrátka, trochu to plávalo v zátačkách.
Planujem tam nahodiť plášte schwalbe nobby nic 2.35, chcem sa len spýtať nemal by byť žiaden problém ?
na wtb i23 jazdim s vredestein bobcat 29x 2,35 ...a pohoda ...teda ak si sa pytal na problem šírky plášťa...
Otázka je čím to je, resp. čo je príčina a čo následok:
1. Prvotným problém je strata kontaktu plášťa s ráfikom, čo spôsobí stratu tlaku a následne je pri kontakte so zemou deformovaný ráfik. Otázne je prečo ten prvotný únik.
2. Pri silnom zaťažení kolesa s kombináciou nejakej bočnej sily sa zdeformujú ráfiky a v tom momente plášť stratí kontakt so stenou ráfika a povolí.
Moja váha je spolu s batohom cca 100 kg, čo môže byť dosť, takže by som to typol na verziu 2, ale rád by som počul iný názor. Som z toho dosť nervózny a neviem čo od toho čakať v teréne.
Poriadne nezapadnuta patka plasta pri nahadzovani.
Uzky rafik a tym prilisne "zutie" pneu.
Nizky tlak na take jazdenie. Lebo cca. 29psi na 100kg nie je vela - sam mam tolko s bikom a pneu s takym tlakom su len tak tak. Ja mam pocit, ze su dost makke. Zadne fukam na 38 predne na 34-35psi. Na vacsinu terenov je to OK.
Poriadne nezapadnuta patka plasta pri nahadzovani.
Uzky rafik a tym prilisne "zutie" pneu.
Nizky tlak na take jazdenie. Lebo cca. 29psi na 100kg nie je vela - sam mam tolko s bikom a pneu s takym tlakom su len tak tak. Ja mam pocit, ze su dost makke. Zadne fukam na 38 predne na 34-35psi. Na vacsinu terenov je to OK.
Pätky boli OK. To som mal skontrolované. Ráfik má vnútornú šírku 23. Z toho, čo som počítal by to na 2.2 plášte malo byť ok. Ale odôvodniť to nejako neviem.
S tým tlakom je to také nejasné. Ako som písal, tlakomeru na pumpe príliš neverím. Pri zatlačení sa mojou váhou pod miernym uhlom sa plášť nežul. Minimálna deformácia. Pocitovo boli dosť tvrdé, pri jazde cez korene to fakt odskakovalo, takže sa mi nezdá, že by to malo byť nízkym tlakom. Keď som to ladil, tak som vozil aj nižšie. Vtedy super kopíroval terén, ale mal som pocit že to už nedrží v náklonoch a tak som zdvihol tlak vyššie.