chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Potom ešte aký kotúč ku tomu prípadne platničky ? Ten icetech nemal dobrý ohlas v tejto diskusii.
Bikedavv prvotnom poste som spomenul že mám 190cm a 90kg a MK za barákom preto z kopca idem často
Ešte raz ďakujem za plodnú diskusiu
Na XC bike davat 4piest je asi celkom zbytocnost
Ja jazdim SRAM Guide R a to bikeparky, hodinove zjazdy v sviznom tempe vo Finale Ligure. A nemam pocit ze su slabe, aleb9 by vadli.
Je pravda ze ak clovek zacina, ma zlu techniku, casto prehrieva brzdy. Treba v prvom rade sa naucit techniku. Na youtube je kopec videi. Treba brzdit narazovo, najviac prace nech odvedie predna a zadna je hlavne na jemne doladovanie rychlosti pri skokoch, pred klopenkami a pod.
A este veta do diskusie, moj nazor je ze velke fuj Shimano, SRAM Guide su lepsie brzdy
Spomenul, pohon sa da navrhnut cely v kompe a bude ok, technicka zalezitost, doslova povedal ze brzdy su ako umenie. Tam sa to navrhuje na pocit.
tiez mi pride ze sily maju vsetky moderne brzdy az az, skor ta modulacia je klucova. ked presedla na bajk s brzdami so zlou modulaciou, tak to je riadny pain. Druha vec ze casom si prsty ako tak zvyknu... ako so vsetkym v zivote
MK+XC jazdenie = stacia ti brzdy - hydraulicke
MK+trail - tu ma zmysel sa bavit o brzdach, ale nejak by som to neprezival, jedna sa tu o +- 600 vyskovych m
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzda-formula-r1/4875