Ramon1
Mesto: Košice
Založený: 13. 1. 2014
Príspevky: 12 913
Vychválil som mooocne “ predražený “ tamper od Pullman-a BigStep no validne dáta som neposkytol , len subjektívny názor ... pokúsim sa to fotodokumentáciou napraviť . Rovnaký dosing , 19 gramov Coffea Circulor Etiópia Gigesa , 33 gramov extraktu/ kavy v šálke , ONA OCD distribútor , ale tampovanie BigStep vs Motta tamper = 58,55 vs 58,4 mm . Použitý kávovar Londinium R . Rozdiel bol aj chuťový aj vizuálny na puku v páke . Ten špeciálny tvar / golierik ? / širší od základne o tých pár stotín milimetra vraj zabraňuje “ vákuovemu fenomenu “ , ktorým sa mysli vytiahnutie puku po tampingu v sitku pri pohybe tamperu smerom hore . Tým vlastne spôsobíte podmytie puku , obtečenie vody , zníženie kvality extrakcie merateľne refraktometrom TDS . A ako vieme “ channeling” kanalikovanie je jeden z najväčších nepriateľov baristu 😜 .
BigStep je maly krok pre ľudstvo , ale velky pre baristu v snahe o “ dokonalú “ extrakciu 🧐 ...
A ako ďalšie “logické “vysvetlenie nižšej kvality tampingu / extrakcie sa mi ponuka myšlienka ***** rúčky na Motta základňu od
peterg -a

...
Prílohy:
Komentár súboru: Puk v sitku po tampingu Motta tamperom s priemerom 58,4 mm ...

27DDDD4B-C9FE-450C-B9B4-51B55ACAE87C.jpeg
1.07 MiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: Puk po tampingu BigStepom ...

8BBFF6B2-2BC1-4202-9970-1DB43AAF6805.jpeg
1.04 MiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: Puk , suchý ako púšť Goby

B739B6BF-97B6-4408-9009-CF5D0A4A1FF9.jpeg
727.8 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: Môžte aj počet dierok spočítať .

4B0A119A-A81C-4390-8FCC-2B5A1A414797.jpeg
883.77 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Komentár súboru: Rozlomeny “koláč “ ... radost pre oko baristu

648B43A8-1ED4-414F-A01E-726043D06D11.jpeg
418.87 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down