Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A čo na to prof. Šamánek?
Zobraziť komentár 28.09.2018 - 18:22:50
00
Choďte do <> s alkoholom z tejto témy ...
Big step doma , pekná práca , výborne sa drží , precízne tampuje . Ale čo je veľká sranda , tampujem do roviny , čo sa mi nie stále darilo s tamperom od Buny . Puk kvalitne vyextrahovany , pevný , suchý ... samozrejme používam OCD od Sašu :) . Drevo Jarrah , gumový tlmiaci krúžok chráni prsty . A cenu ... tu si už musí kazdy “obhájiť sám pred sebou “ ;)

Prílohy:

CF103A3C-36B2-4323-A6AC-EB082E877B7A.jpeg
CF103A3C-36B2-4323-A6AC-EB082E877B7A.jpeg 1.17 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

0E54897F-A83F-49CC-AB6C-AD535F554EC6.jpeg
0E54897F-A83F-49CC-AB6C-AD535F554EC6.jpeg 1.05 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

12859A1F-BA13-47C5-B0BF-E18116719CAF.jpeg
12859A1F-BA13-47C5-B0BF-E18116719CAF.jpeg 916.11 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

FCE3BB86-8926-4350-93A2-B4FA49DDE0D2.jpeg
FCE3BB86-8926-4350-93A2-B4FA49DDE0D2.jpeg 577.85 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

99C780A7-B51B-4AD0-BE8F-9E21DBDBA13E.jpeg
99C780A7-B51B-4AD0-BE8F-9E21DBDBA13E.jpeg 807.14 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

89425C51-2E43-4699-B5E2-213EC4997300.jpeg
89425C51-2E43-4699-B5E2-213EC4997300.jpeg 641.3 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 28.09.2018 - 20:09:32
02
Tampujem od buny, Silvinka, mlynec RR dos., rôzne "nekomerčné" kávy, desiatky káv za mnou, čas extrakcie OK, ale tak suchý puk som ešte nemal. Okrem chyby v obsluhe môže byť ešte niekde?
Zobraziť komentár 28.09.2018 - 21:45:10
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Choďte do <> s alkoholom z tejto témy ...

Bratu len som trochu odlahcil temu ;) ja nepijem takze ta kava by mi bodla viac jak pivo :)
Zobraziť komentár 28.09.2018 - 21:49:22
01
Ale nooo ... neurážať sa 😎 . Explicitný prejav u mna nie je výsledkom znevažovania , ale pokusom o taku moju “ srandu “ :)

A dojdi už do Košíc alebo do môjho tréningového kempu a dáme ☕️🍰.
Zobraziť komentár 28.09.2018 - 22:30:29
00
arrow_leftLiteville napísal:
Výbava na chatu.



... dlha a tŕnistá cesta pred tebou priateľu . Hodne štestí 😎
Zobraziť komentár 28.09.2018 - 22:34:18
00
Otázka: pri tampovani na konci tamperom “potocite” alebo nie? Výhody/nevýhody?
Zobraziť komentár 29.09.2018 - 08:02:50
00
arrow_leftrasto napísal:

Tu druhu uz nemali tak som zobral aspon fjorda
Zobraziť komentár 29.09.2018 - 10:24:58
00
Ok daj potom vediet
Zobraziť komentár 29.09.2018 - 15:00:35
00
Takto si predstavujem trening ja. Dnes pripravujeme kavicku na svadbe. 3-4 kg kavy dnes padnu ?

Prílohy:

20180929_165957.jpg
20180929_165957.jpg 338.66 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 29.09.2018 - 18:45:23
00
Vychválil som mooocne “ predražený “ tamper od Pullman-a BigStep no validne dáta som neposkytol , len subjektívny názor ... pokúsim sa to fotodokumentáciou napraviť . Rovnaký dosing , 19 gramov Coffea Circulor Etiópia Gigesa , 33 gramov extraktu/ kavy v šálke , ONA OCD distribútor , ale tampovanie BigStep vs Motta tamper = 58,55 vs 58,4 mm . Použitý kávovar Londinium R . Rozdiel bol aj chuťový aj vizuálny na puku v páke . Ten špeciálny tvar / golierik ? / širší od základne o tých pár stotín milimetra vraj zabraňuje “ vákuovemu fenomenu “ , ktorým sa mysli vytiahnutie puku po tampingu v sitku pri pohybe tamperu smerom hore . Tým vlastne spôsobíte podmytie puku , obtečenie vody , zníženie kvality extrakcie merateľne refraktometrom TDS . A ako vieme “ channeling” kanalikovanie je jeden z najväčších nepriateľov baristu 😜 .
BigStep je maly krok pre ľudstvo , ale velky pre baristu v snahe o “ dokonalú “ extrakciu 🧐 ...

A ako ďalšie “logické “vysvetlenie nižšej kvality tampingu / extrakcie sa mi ponuka myšlienka ***** rúčky na Motta základňu od peterg -a :P ...

Prílohy:

Komentár súboru: Puk v sitku po tampingu Motta tamperom s priemerom 58,4 mm ...
27DDDD4B-C9FE-450C-B9B4-51B55ACAE87C.jpeg
27DDDD4B-C9FE-450C-B9B4-51B55ACAE87C.jpeg 1.07 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Puk po tampingu BigStepom ...
8BBFF6B2-2BC1-4202-9970-1DB43AAF6805.jpeg
8BBFF6B2-2BC1-4202-9970-1DB43AAF6805.jpeg 1.04 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Puk , suchý ako púšť Goby
B739B6BF-97B6-4408-9009-CF5D0A4A1FF9.jpeg
B739B6BF-97B6-4408-9009-CF5D0A4A1FF9.jpeg 727.8 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Môžte aj počet dierok spočítať .
4B0A119A-A81C-4390-8FCC-2B5A1A414797.jpeg
4B0A119A-A81C-4390-8FCC-2B5A1A414797.jpeg 883.77 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Rozlomeny “koláč “ ... radost pre oko baristu
648B43A8-1ED4-414F-A01E-726043D06D11.jpeg
648B43A8-1ED4-414F-A01E-726043D06D11.jpeg 418.87 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.09.2018 - 10:23:01
00
Ta si mi teda dal ... :D ... ale máš pravdu, je to isto v ruke/rúčke (baristovej) ... :P
Zobraziť komentár 30.09.2018 - 10:50:36
00
Ináč Chire Ameli je lepšia ako Gigesa . To mi ver ...
Zobraziť komentár 30.09.2018 - 11:04:28
00
Verím ;)
Zobraziť komentár 30.09.2018 - 11:07:20
00
Ono aby som zase dal veci na pravú mieru , čím tmavšie praženie , tým “ benevolentnejší “ môžeme byť v príprave . Tmavé praženia s Motta tamperom boli mocne piteľné , no so svetlejšími afrikami je to zložitejšie a chyby v príprave sa manifestujú zreteľnejšie ... a nevadí ani , že mi to celé kazí / tmavšie prazene kavy / Petrová ručka :D ... no nič , 38 pomletej Afriky vo mne , myšlienkovy tok ide po<>či rýchlo , tak snáď aj nohy na Tacx-e pôjdu obdobne . Dnes len Z2 , snáď to stihnem než to začne byť v Insbrucku zaujímavé a držím prsty Petrovi nech mu Boh dá silu ... aj keď neviem , neviem , či si ho 😇 tým rozvodom nepohneval 🧐 ...
Zobraziť komentár 30.09.2018 - 11:18:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up