Nechat namocene v Betadine dobrych 5-10 minut, potom sa pokusit to odstranit. V minulosti pouzivany peroxid vodika neodporucam... Avsak ked je to zarastene v chraste, to sa nerozpusti. V tom pripade obstrihat noznickami na nechty a potom to odpadne spolu s chrastou. Problem solved.
Pripadne mozes skusit este kamilkovy kupel...
Edit kontra Franto: jazva uz je zahojena, cez chrastu sa infekcia nedostane, lebo pod nou uz je ajtak nova koza. Uz je neskoro menit mastny tyl, praveze sa rozpustil do oblasti kde nema ziadny efekt...
rana sa mu rozišla, takže určite nie je zahojená, už sa hojí sekundárne a určite nie je pod nou nová koža. takto to nefunguje. bude sa to hojit postupnou granuláciou. a mastný tyl sa určite nerozpúšta do oblasti rany, je tam len na to aby sa vytvorili podmienky na hojenie, niečo ako vlhké hojenie, vid hydrogelove masti. učinná látka je v inadine jod, a funguje antibakteriálne, čo je v tomto prípade plne indikované, rana bez infekcie sa hoji rýchlejšie. sú aj iné kombinácie mastného tylu s antibakteriálnou prísadou, aj bez jodu/ak by bola alergia na jod/, napr. bactisorb, ialugen a pod. efekt je podobný. aleternatívne sa dá použiť aj roztok Microdacyn, často to rozprašovať na ranu, vcelku aj toto ma dobrý efekt, ale skor na menej infikované drobnejšie rany
Ved vidim... ajked sa v case vyberania stehov rana otvorila, urcite nie v celom rozsahu. Ked sa ta cast musela hojit granulacnym tkanivom, to uz je t.c. davno prec, cize plati, rana je zahojena.
Druha vec je, ze mlady v snahe ostranit sietku si znova otvoril ranu.
Ja tiez vidim len holu nylonovu sietku v oblasti rany, asi mu to zabudli povedat, co je jeho ucelom a preco ma zotrvat na mieste...
Na chrastu/zahojenu ranu je prehnane zbytocne aplikovat antisepticke opatrenia, to bolo opodstatnene v case sutury.
Teraz len pretri Betadinom a nechaj dychat...
IDVert3X : normalne SPD nie je problem, vypne ta, dostatocne rychlo. Ale su pripady, hlavne nemenovany koncern zacinajuci na S, ktorych SPD je tak dementne, ze obcas su z toho neprijemne problemy, teda pri malych rychlostiach. Pri vacsich nie. Ale nebudem rozpisovat konkretne, zas sa sem nahrnie kdekto Tu v MK ale prakticky nemas nic, kde by si mal s SPD problem, ak teda nechodis skakat tie drave skoky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadne mozes skusit este kamilkovy kupel...
Edit kontra Franto: jazva uz je zahojena, cez chrastu sa infekcia nedostane, lebo pod nou uz je ajtak nova koza. Uz je neskoro menit mastny tyl, praveze sa rozpustil do oblasti kde nema ziadny efekt...
rana sa mu rozišla, takže určite nie je zahojená, už sa hojí sekundárne a určite nie je pod nou nová koža. takto to nefunguje. bude sa to hojit postupnou granuláciou. a mastný tyl sa určite nerozpúšta do oblasti rany, je tam len na to aby sa vytvorili podmienky na hojenie, niečo ako vlhké hojenie, vid hydrogelove masti. učinná látka je v inadine jod, a funguje antibakteriálne, čo je v tomto prípade plne indikované, rana bez infekcie sa hoji rýchlejšie. sú aj iné kombinácie mastného tylu s antibakteriálnou prísadou, aj bez jodu/ak by bola alergia na jod/, napr. bactisorb, ialugen a pod. efekt je podobný. aleternatívne sa dá použiť aj roztok Microdacyn, často to rozprašovať na ranu, vcelku aj toto ma dobrý efekt, ale skor na menej infikované drobnejšie rany
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
Druha vec je, ze mlady v snahe ostranit sietku si znova otvoril ranu.
Ja tiez vidim len holu nylonovu sietku v oblasti rany, asi mu to zabudli povedat, co je jeho ucelom a preco ma zotrvat na mieste...
Na chrastu/zahojenu ranu je prehnane zbytocne aplikovat antisepticke opatrenia, to bolo opodstatnene v case sutury.
Teraz len pretri Betadinom a nechaj dychat...
Stoji,nechceme