Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Sorry, nie, treba pozriet aj ine videa, ()
alebo precitat komentare pod povodnym:
Angelo Parrota (pozn.: majitel Rimprezza.de) "Hi there - first of all, try a higher temperatur on the steam level. And its on such a big One-circuit-machine everytime better to let first some water out. (Means - switch to steam - open the valve and let maybe 200ml out - than wait maybe 20 sek. and then beginn to steam. You will have of course less capazity - but drier steam... if you need milk for more then 4 cappuccini, its the best to buy you a machine with hx."
Cliff Lancaster "From what I understand, best steaming performance with the Unica is achieved by purging most of the water in the boiler. Is there another way to do that besides what you're doing? Having little water in the boiler leaves more room for steam."
Samozrejme je to ista dan za jeden bojler (ako som pisal predtym). Aj Angelo doporucuje HX, ak chces viac ako 4 kapucina (ja som pisal o dvoch), ale je to na uzivatelovi, co vlastne chce a za kolko - najlepsie je kupit rovno dual bojler, a mas vystarane
Tiež single bojler.
Apropo , kamarát písal talianskemu distribútorovi . Ten priznal , že s daným modelom je to opakujúca sa chyba . Následne to podstúpil výrobcovi . Takto sa nespráva ani Silvia s 350 ml kotlikom .
A čo tu vlastne toľko točíš s tou teplotou !!! Preceňuješ ju ako pornoherec Grafenbergov bod . Ja pečiem svetle praženia aj tmavé na univerzálnej teplote 109 na termostate- displeji , na hlave 90,5-92 !!! stupňov ... a ani pri takom rozptyle nezaznamenavam extrémne zmeny v “ profile “ . Na LR nemám žiadne teplomery a všetko regulujme len “ tlakom “ . A tam by si už kamo zmenu poznal . Ak budeš niekedy mat tu možnosť , sám zistíš že tlak a jeho zmena je ďaleko väčší “činiteľ zmien “ ako teplota .
Tiež single bojler.
Ano, samozrejme, schladzovanie bojlera po pareni je trochu otravne a zdlhave, nezatajoval som...
Ten upgrade tlakoveho hrnca je paradny, a vysledok odpovedajuci
Roman tebe uz ***** 😄 Sa to pekne rymuje
Bude z teba ***** hipster 👍
A čo tak aktualizovať avatar.
Radsej nech nic neaktualizuje bo sa zlakneme😄
potrebujem poriesit single sitko do Silvie lebo pri tych single shotoch z 18g sa ta kava mina nejak rychlo. Navyse zacinam mat pocit, ze mi to nerobi uplne dobre na tlak