Zdravím,
chcel by som si upgradovať bicykel o novú vidlicu a posunúť moje výjazdy o úroveň vyššie , nemám obrovský budget, 200€+-. Pokukoval som po internete a zaujala ma táto RockShox RECON RL. Avšak neviem či je medzi tými Reconami RL obrovský rozdiel, skrz to že na internete sú potom nejaké Silver, Gold a pod. plus sú aj drahšie . Vedeli by ste poradiť, čo je táto zač? alebo poprípade ak máte tip na nejakú inú...
Tato je Silver=ocelove nohy.Gold ma magneziove=znatelna uspora vahy.
Zamknut sa da dialkovo z riaditok,mas to na klasicky rychloupinak a rovny krk.
Ide o to na aky bajk a ake kolesa+naboje to potrebujes.
Tato je Silver=ocelove nohy.Gold ma magneziove=znatelna uspora vahy.
Chcel by som kúpiť vidlicu na tento bajk. https://eshop.merida.sk/hardy-5-antracitovy_d16076.html. Ale neviem aku a ani aká by tam pasovala mám tam 100 pruzinovu a chcel by som 120 alebo 130 najlepšie vzduchovú poraďte mi dačo.
Chcel by som kúpiť vidlicu na tento bajk. https://eshop.merida.sk/hardy-5-antracitovy_d16076.html. Ale neviem aku a ani aká by tam pasovala mám tam 100 pruzinovu a chcel by som 120 alebo 130 najlepšie vzduchovú poraďte mi dačo.
co ti na tej vidlici nevyhovuje ze ju chces menit?
130 mm, fox rythm 34, zakladny model
Chcel by som spravit upgrade z viacerych dovodov. Jazdne vlastnosti su fajn, ale zdvih by to chcelo vacsie 140/150. V pripade predaja by cena celeho bicykla bola niekde inde ako teraz. (Robil som za posledny rok upgrade: sedlovka, hlavove zlozenie, brzdy, prerobil som ho aj na bezdusaky). Plan je este vylepsit pohon a odpruzenie a potom to poratat a zisit, ci to predat, jazdit na nom dalej, alebo dokupit este iny bike (uvazujem o nejakom gravel/hardtail kusku).
pytal som sa preto, lebo si myslim ze na ten bajk je ta vidla v pohode. Co sa tyka zdvihu tak by som ju mozno dal podvihnut na tych 140mm, co je podla SC max na ten ram, pripadne poladit charakteristiku k niekomu. Bolo by to asi lacnejsie ako kupovat novu.
pytal som sa preto, lebo si myslim ze na ten bajk je ta vidla v pohode. Co sa tyka zdvihu tak by som ju mozno dal podvihnut na tych 140mm, co je podla SC max na ten ram, pripadne poladit charakteristiku k niekomu. Bolo by to asi lacnejsie ako kupovat novu.
vidlu mam nastavenu vyborne. jak to prislo z obchodu, par min. uprav a jazdim.
zvyknu davat aj 150mm, ale 140 je ideal. pri 150 zacina mierny problem so slapanim nahor. ale v principe je to detail. skor asi ide v tomto pripade o moj rozmar a tak ci tak este momenalne na to nie su prachy, takze vymena moze byt nedobrovolne nahradena tym "co sa najblizsie pokazi, alebo co sa mi podari rozmlatit".
dik a vdaka za rady!
Niekde som čítala, že ich bolo milión verzií a niektoré sú na prd, tak som sa chcela opýtať, podľa čoho zistím, ktorá to je verzia. Cenovo mi to príde ako dobrý deal. Prípadne dá sa za +- 100 eur zohnať niečo lepšie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No kolesá mám 29tky, aktuálna vidlica je tiež na rýchloupinák, kotúče mám 160mm, náboje? tie netuším
Ok paráda, tak už ju len objednať
Neviem, skús si niečo prezrieť, ja som čítal toto https://www.mtbiker.sk/clanky/8793/na-co-prihliadat-pri-vybere-novej-vzduchovej-vidlice.html, je tam pár modelov a podľa toho som sa orientoval že čo a ako...
Co odporucate?
Dik
130 mm, fox rythm 34, zakladny model
Chcel by som spravit upgrade z viacerych dovodov. Jazdne vlastnosti su fajn, ale zdvih by to chcelo vacsie 140/150. V pripade predaja by cena celeho bicykla bola niekde inde ako teraz. (Robil som za posledny rok upgrade: sedlovka, hlavove zlozenie, brzdy, prerobil som ho aj na bezdusaky). Plan je este vylepsit pohon a odpruzenie a potom to poratat a zisit, ci to predat, jazdit na nom dalej, alebo dokupit este iny bike (uvazujem o nejakom gravel/hardtail kusku).
vidlu mam nastavenu vyborne. jak to prislo z obchodu, par min. uprav a jazdim.
zvyknu davat aj 150mm, ale 140 je ideal. pri 150 zacina mierny problem so slapanim nahor. ale v principe je to detail. skor asi ide v tomto pripade o moj rozmar a tak ci tak este momenalne na to nie su prachy, takze vymena moze byt nedobrovolne nahradena tym "co sa najblizsie pokazi, alebo co sa mi podari rozmlatit".
dik a vdaka za rady!
len 600eur...preco to je vsetko tak "lacne"!!!!
inac pekny kusok, pridavam ho do zoznamu. dik!!!
https://www.bike-discount.de/en/buy/fox-racing-34-float-performance-elite-27.5-140-3pos-adj-fit4-tapered-boost-809117
potrebovala by som radu ohľadom vidlice. Chcem upgradnuť RST Gilu na niečo vzduchové. Narazila som na tohto Raidona: https://www.cyklobazar.cz/inzerat/327624/vzduchova-odpruzena-vidlice-sr-suntour-raidon-na-26-palcova-kola
Niekde som čítala, že ich bolo milión verzií a niektoré sú na prd, tak som sa chcela opýtať, podľa čoho zistím, ktorá to je verzia. Cenovo mi to príde ako dobrý deal. Prípadne dá sa za +- 100 eur zohnať niečo lepšie?
Ďakujem za rady.