Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
ďalší problém je že skoro všetka zver je premožená, najmä diviačia a tá ničí potom aj ostatné, bažantom vyžerú hniezda atd.. polovníci strielajú už len tie svine, ale je ich tolko že majú plné mrazáky tak až tak nelovia... kvôli tomu je potom mega veľa srnčieho, to nikto neloví, lebo to je ako zajac na dlhých nohách, viac roboty ako úžitku... keby boli tie srny niekde v lese, tak mi je to jedno, ale tlačia sa k domom zožerú všetko čo sa snažíš dopestovať, od úžitkových plodín, po tie okrasné.
Nase psy robia presne to iste, co polovnicke. Akurat ze tie nase to po chvilke vzdaju, zatial co pri tych polovnickych je stvana zver zabita. Skus si na yt pozriet, ako vyzera taky hon na diviaky...
.
A nielen zver, ale psy su rizikom aj pre ludi. Napr. mna kusli v lese uz 2x, takze ak by niekto navrhoval celoplosnu povinnost vodenia psov na vodzke, okrem ohradenych vybehov na to urcenych a sukromnych dvorov, som za.
Ale ved oni chrania tu stvanu zver.
Buhuzial ja denne vidim /denne chodim do lesa/ ako psi nahanaju a duria zver hlavne v lese a aj na poli. Predovsetkym su to psy z osady a dalej psy, co chodi jeden byvali polis z troma psami nejake bojove dogi, odbehnu mu a vkuse stvu zver po poli, 1 srnu uz chytitli a zadusili.
Psy z osady vychytavaju chranene sysle na luke a zeru ich !!! Mam na to aj video dokaz !
Ak ide o auta a motorky je to ina kapitola, je to dopravne porusenie ak je tam nejaka znacka zakazu. Zveri nevadi pritomnost aut a traktorov.
Si ale predstav, ze by ich nestrielali .. za tych 10 rokov od tejto statistiky to je 185tisic kusov , za tie roky by sa pekne namnozili, aspon na milion kusov. Vsak by nas tu tie zvierat zozrali
Nie sú v tej štatistike aj utratené psy? Nemyslím, že všetko robí veterinár...
Čo už ale absolútne nechápem, to je streľba na psa, ktorý žiadnu zver nenaháňa, je pár metrov od pána a nie je nijakou hrozbou.