Zaujima ma ake mal kto skusenosti pri reklamaciach so zlomenym, pripadne prasknutym ramom. Nakolko tieto info sa tazko hladaju chcel by som vediet ako pristupuju k reklamaciam jednotlivi vyrobcovia. (Haibike, Cube, CTM, Ghost, Trek, Specialized...)
Ehm tak ja zacnem: Zlomeny TREK Fuel 90, jazdene ako XC (agresivnejsie). Reklamacia vybavena velmi ustretovo vyrobcom. Vymenena zadna stavba bez natahovaciek...
posledný komentár: 17. 5. 2013 o 21:28
Ake mate skusenosti? Kolko ste cakali?
Prave som zistil, ze to s bicyklovanim nemyslim vazne
Vcera ma na b-f zaujalo, ze aj pri karbone sa vyskytne klasicky strelena sedlova trubka pri vahadle (tlmic vertikalne). Pri hliniku chapem, ze sa unavi, ale karbon som si myslel, ze vydrzi. Zrejme to dost poddimenzovali.
https://www.bike-forum.cz/forum/rupla-ramova-trubka-karbon
Dojazdíš karbonový rám? čo ste to za kapitalisti? Obraty firiem musia rást a tak ako pri mobiloch tak aj pri bicykloch by malo platit nový model nová kúpa:)
Stacilo jednym slovom: Merida
Dojazdíš karbonový rám? čo ste to za kapitalisti? Obraty firiem musia rást a tak ako pri mobiloch tak aj pri bicykloch by malo platit nový model nová kúpa:)
Odkedy sa riadim pravidlom (=10 rokov), ze biker nad 90kg ma mat ram s tlmicom vodorovne, tak ziadny.
(ten prasknuty poddimenzovany hlavny cap na Cube neratam, to nebol priamo ram).
A co sa tyka standardov .. zmena velkosti kolies, tapered, stred, boost, teraz roztec tlmicov, boost extra, 1x a este by sa asi nieco naslo, to vsetko behom asi 10 rokov ... automobilky maju povinnost zabezpecovat nahradne diely 15 rokov, bajkovych vyrobcom to nikto nepovedal zjavne
Lyrika s RC2 damperom do 15 rocneho bajku asi nedas, ale to by ani nemalo zmysel - nejaky mid-range Suntour bude aj tak fungovat lepsie ako ta povodna vidla...
Napriklad take pocitace realne kolko ludi potrebuje vymienat poslednych 6-7 rokov kvoli vykonu? Par gamerov, nadsencov co ten vykon vyuziju a profesionalov. 99% domacnosti si ale vystaci s 7+ rocnym zelezom s pripadnym drobnym upgradeom (hdd->sdd, extra ram) a itak si ludia radsej kupia lacny "spotrebak" oproti odolnejsim radam..... (pisem zo skoro 4r ntb od zamestnavatela ktory mi vydrzi dalsich x rokov).