Kategórie
Bike-techAké kolesá na cesťák? # údržba # reťaz # poradenstvo # rady # technické otázky # čistenie # mazanie
Výpredaj -21% Mavic Aksium Disc 28" sada kolies, kotúčové, pevná os, plášťové
259 €
-21%
MOC 338 €
-14% DT Swiss GRC 1400 Spline DB 42 27.5" predné koleso, kotúčové, plášť, 12x100 mm
599 €
-14%
MOC 699 €
-7% Ere Research GENUS II SL30 CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 399 €
-7%
MOC 1 499 €
-35% Vision TriMax Carbon 40 28"sada kolies, galuskové, ráfikové brzdy, Shimano HG
799 €
-35%
MOC 1 229 €
savings Shimano WH-R501 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, QR, Shimano HG
129 €
savings
MOC 215 €
Výpredaj -16% Shimano WH-RS710 C32 28" predné koleso, karbón, 12 x100 mm, Center Lock
391 €
-16%
MOC 639,95 €
Výpredaj -5% Ere Research GENUS II SL30-R CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 419 €
-5%
MOC 1 699 €
Akcia -19% Shimano 105 WH-RS370 28" sada kolies, kotúčové brzdy, pevná os
252 €
-19%
MOC 395 €
-16% FORCE Ráfik Road Carbon, 33 mm, 24d, galuskový, vnútorné niple
169 €
-16%
MOC 200 €
@bikemartin ma pravdu. teraz mam kazetu s 32z ale na nove kola by som som dal asi kazetu s 28z pastorkom. Cize ak to funguje teraz musi aj potom. inak mam shimano 105 s dlhym ramienkom.
- DT Swiss PRC 1400 Spline 35
- FFWD F4R FCC/DT240
- Reynolds AR 41 RB
- Prime BlackEdition 38
- HUNT 36 CARBON WIDE AERO
Máte niekto skúsenosti s uvedenými kolesami, resp. čo by ste mi odporučili? Pokiaľ by som nepozeral na cenu, tak by som vyberal medzi DTS a FFWD, prípadne Reynolds. Tie sú už ale úplne na strope plánovaného rozpočtu, takže z tohto hľadiska ma zaujímajú aj tie Prime, ktoré majú aj veľmi zaujímavé parametre, no mám trochu pochybnosti o kvalite (odolnosť ráfika, kvalita ložísk...). Takže ma zaujíma, či máte niekto reálne skúsenosti s niektorými z týchto kolies, resp. aký je váš názor na Prime a Hunt? Dik!
si si isty kombinaciou karbonovy rafik rafkove brzdy a tubeless plaste?
ak to mas na vozenie sa po rovine tak ok ale ak mas v plane raz za cas aj nejake kopce tak este zvaz bud galusky alebo kotucove brzdy. cisto kvoli bezpecnosti...
pocas mojej ucasti na HR tiez borcovi v zjazde z Izoardu strelilo pred serpentinou prehriate karbonove koleso co mu zabezpecilo vylet sanitkou do nemocnice...
toto si vies urobit nielen v alpach / pyrenejach ale aj v zjazde zo sliezskeho domu napriklad.
S výnimkou tejto sezóny som jazdil klasiku - pláštové pneu+duša a ráfikové brzdy. Kopce som s tým jazdil po Slovensku bez problémov, asi najväčší záhul bol zjazd zo Sliezskeho domu, ale nikdy sa mi ráfiky neprehriali tak, aby to zničilo dušu. Možno by bolo riziko niekde na dlhých Alpských kopcoch... No ale (ak uvažujem správne) by to práveže pri bezdušovej úprave nemal byť problém, keď to teplo nemôže zlikvidovať dušu. A aby to upieklo plášť, to si neviem celkom predstaviť...
Tento rok som začal jazdiť bezdušáky, je to veľký rozdiel oproti klasike (nižšie tlaky=komfort, žiadne defekty...), preto chcem aj nové kolesá TLR (UST). Priznám sa, nemám veľmi chuť na galusky, aj keď samozrejme majú svoje výhody. A kotúče - bajk mám na ráfikové brzdy, s tým nič nenarobím, to by som musel kúpiť aj nový bajk... Ale v zásade som presvedčený, že pre moje využitie a spôsob jazdenia mi to aj tak vychádza na ráfikové brzdy.
https://www.chainreactioncycles.com/mobile/sk/en/prime-rr-50-se-carbon-clincher-wheelset/rp-prod172893
Inak momentalne sa naozaj viacej oplati verzia Prime Black Edition 50 oproti 38, je tam rozdiel 150 eur a profilu 50mm sa vobec netreba bat.