Kategórie
Bike-techposledný komentár: 20. 8. 2017 o 20:25
savings Continental Mountain King II 27.5x2.30" Performance plášť, drôt
15,69 €
savings
MOC 25,99 €
-15% Schwalbe Hans Dampf 27.5x2.35" EVO ADDIX Soft Super Trail plášť, TLE, kevlar
55 €
-15%
MOC 76,99 €
Akcia -21% Pirelli Scorpion™ Enduro S 27.5x2.6" HardWALL SmartGRIP Gravity plášť, TLR, kevlar
58,99 €
-21%
MOC 109 €
-6% Maxxis Ikon 27.5x2.35" EXO 3C Maxx Speed plášť, TR, kevlar
41,99 €
-6%
MOC 74,99 €
savings Schwalbe Marathon Plus 27.5x2.10" Performance SmartGuard plášť, drôt, reflex
35,99 €
savings
MOC 54,99 €
savings Maxxis Minion DHR II 27.5x2.40" WT 3C MaxxGrip EXO plášť, TR, kevlar
54,90 €
savings
MOC 78,99 €
Výpredaj -17% Vittoria Agarro 27.5x2.6" G2.0 4C plášť, TLR, kevlar
49,99 €
-17%
MOC 59,99 €
savings Maxxis Minion DHR II 27.5x2.60" EXO DC plášť, TR, kevlar
43,99 €
savings
MOC 74,99 €
savings Maxxis Assegai 27.5x2.60" 3C MaxxTerra EXO plášť, TR, kevlar
47,99 €
savings
MOC 85,99 €
-20% Specialized Slaughter Grid 27.5 x 2.6" 2BlissReady plášť, kevlar
34,99 €
-20%
MOC 48,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Tak zatiaľ asi Vittoria BARZO pripadá do úvahy..s tými Michelinmi nikto nemá skúsenosť?
ikon 2,35 je na asfalt uplne v pohode.. ja som na novu sezonu objednal prave ikon 2.6 spolu s rekonom 2.6 a idem to otestovat na HTcku ako to zmeni chute
asfalt - najrychlejsi michelin, ikon, barzo
teren mokro - barzo, ikon, michelin
teren sucho - barzo, ikon a michelin velmi podobne
terenu sucho a zmiesany povrch - barzo,ikon a michelin porovnatelne
vydrz vzadu - barzo 2000+- ale aj dost asfaltu, ikon 2000, michelin 1200 a uz je na 60% zjazdeny a bocne stuple sa uz odlupuju na niektorych miestach
vzorka vyska - najlepsia barzo, ikon a michelin
vaha - michelin, ikon, barzo
pre mna idealna kombinacia bola na leto do sucha a asfalt barzo vpredu, michelin vzadu, jesen barzo vpredu a ikon vzadu, zima do snehu forekaster vpredu a barzo vzadu
Oproti WG´r,ale menej agresivny,teda z mojho pohladu vhodny na zadne koleso.Co sa tyka valiveho odporu to porovnat neviem,nikdy som sa o to moc nezaujimal,lebo mtb mam hlavne do terenu a tam nech to drzi.To by som musel prejst okruh na jednych plastoch a potom hned presadnut na druhy bike s inymi plastami.Mne sa v pohode slapalo aj s 850g drapakmy
Ako dalsiu alternavu (a to asi aj bude skutocnost na leto) mam Nobby NIc na obe kolesa,pripadne dozadu Rocket Ron.vsetko v sirkach 2,25.
asfalt - najrychlejsi michelin, ikon, barzo
teren mokro - barzo, ikon, michelin
teren sucho - barzo, ikon a michelin velmi podobne
terenu sucho a zmiesany povrch - barzo,ikon a michelin porovnatelne
vydrz vzadu - barzo 2000+- ale aj dost asfaltu, ikon 2000, michelin 1200 a uz je na 60% zjazdeny a bocne stuple sa uz odlupuju na niektorych miestach
vzorka vyska - najlepsia barzo, ikon a michelin
vaha - michelin, ikon, barzo
pre mna idealna kombinacia bola na leto do sucha a asfalt barzo vpredu, michelin vzadu, jesen barzo vpredu a ikon vzadu, zima do snehu forekaster vpredu a barzo vzadu
Dík moc. Ja som to tiež tak nejako asi bral len som si v tom nebol istý, lebo Vittorie som len vždy obzeral, ale nekúpil.
Teda som včera objednal 2 ks BARZO 29x2,25. Hádam to bude dobré
Oproti WG´r,ale menej agresivny,teda z mojho pohladu vhodny na zadne koleso.Co sa tyka valiveho odporu to porovnat neviem,nikdy som sa o to moc nezaujimal,lebo mtb mam hlavne do terenu a tam nech to drzi.To by som musel prejst okruh na jednych plastoch a potom hned presadnut na druhy bike s inymi plastami.Mne sa v pohode slapalo aj s 850g drapakmy
Ako dalsiu alternavu (a to asi aj bude skutocnost na leto) mam Nobby NIc na obe kolesa,pripadne dozadu Rocket Ron.vsetko v sirkach 2,25.
Ja som teraz pokusne jazdil MICHELIN Force AM 29x2,25 na prednom kolese a vzadu Force XC 29x2,1, ale keďže odpor ma dosť brzdí a pripravuje o sekundy, tak som to dal preč. Ten zadný plášť ako tak, ale ten AM vpredu to vyslovene cítiš ako ho musíš silou pretláčať..to je odpor. Zadný plášť XC v tom rozmere navyše na snehu je okamžite bez trakcie. Celkovo IKON 29x2,35 vpredu aj vzadu je ďaleko lepšia kombinácia.
Ale pre človeka čo ozaj dokáže silovo ťahať aj s odpormi a nevadí mu sekunda hore-dole, tak FORCE AM na zadné koleso by bolo super. Ak chceš tak mám ho nahodený ešte, tak môžem fotku reálnu spraviť ako to vyzerá na ráfe..V pondelok idú dolu a do skladu a namiesto nich VITTORIA Barzo
Ja som to tak bral, že keď nie sú brzda ani 850 g plášte pre teba, tak možno ten FORCE AM by si uživil vpredu aj vzadu. V podstate sa jedná o FORCE XC s väčšími knobmi ako si správne napísal. Ja som si to vyslovene do snehu a blata kúpil, ale na suchej ceste mierne prešvihujem cenné watty a aj do kopca po asfalte je to cítiť spomalenie. Navyše som zistil, že uživím aj menej agresívny plášť na technických trailových pasážach. Ide len o to nebyť drevo.
Neviem ako úplne jazdíš, ale nemuselo by to byť pre teba prekážkou. Ja vyslovene naháňam sekundy do kopca, dole kopcom mňa ani nebaví jazdiť a ani po rovine, ale je to súčasť XC, tak musím. Napríklad na asfalte potrebujem držať priemer aspoň 30km/h na 8km úseku a tam už to cítim, že to brzdí. Ale každý máme zas iný štýl.
a zodpovie aj na predchádzajúce otázky vo fóre k valivemu odporu úzkych vs. širokých pneu na MTB. Aj keď zisk casu sa javí ako minimálny,ale keď sa tým značne zlepší grip ,ale nie za nejaké výrazne obmedzenia,prečo to neskúsiť.jazdim tak max 30km výjazdy a aj verzie maxxis 2.5 palcové wide trail vážia kilo, stále mne prevažujú plusy.
https://www.bikeradar.com/features/whats-the-fastest-tyre-size-for-mountain-biking/
Tak záleží kde