Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
edit: napr. tuna https://forums.mtbr.com/shocks-suspension/dreaded-fox-forx-bushing-slop-what-do-about-783725.html "Rock Shox lowers are conical inside to allow bushing fit depending on how deep you push them."
potrebujem ho do vidlice 40ml a koli tomu sa mi neoplati kupovat liter za 25e
Ďakujem za tip.. vyskušal som sendhit zakrylo to celkom pekne tie hlboke odierky...toto je vysledok pred a po
Edit: Toto je zvuk co to vydava
Co sa tyka rl/rt/ultimate/atd:
R ma iba nastavenie reboundu, kompresia sa neda nastavit
RL ma dve polohy kompresie - open a lock
RT - open/pedal (resp threshold)
RT3 - tri polohy - open/pedal/lock
RCT - dve polohy kompresie open/pedal + samostatne tocitko na jemne nastavenie open polohy
Delenie na Select/Select+/Ultimate zaviedli od roku 2019 pre zjednodusenie, ale v zasade to kopiruje vyssie spomenute delenie. Select = R, Select+ existuje vo verzii RL aj RT, Ultimate = RCT
Top z tychto verzii su teda RCT resp Ultimate
To zalezi najma od kinematiky zadnej stavby, konkretne teda od pakovych pomerov v priebehu zdvihu.. napis konkretne verzie danych bajkov vratane rocnikov a skusim ti to pozriet..
Malo by to byť OK. Myslím, že aj ak ho majú naladený presne pre svoj model, tak ten rozdiel nespoznáš.
https://www.norco.com/img/archives/2016/bike-spec-sheets-2016/range-alloy.pdf