Na margo aj tych pre niektorych nefunkcnych rusok. V nemecku pribudaju raketovo pripady, na slovensku nie, lebo slovaci su doma a nosia ruska, mama co je (bohuzial) v hamburgu hovori ze nemci su hrdy a oni si nedaju rusko, ze tam nikto nenosi ani len predavacky nemaju. A dochodci sa veselo premavaju po obchodnych centrach a robia si z toho srandu.
Ty si aj v posádke “biohazard tímu” určeného na prevozy na infekčé kliniky? Ako čo sa týka pediatrie tak nikto poriadne nevie čo robiť a každý dáva ruky preč, keď deti teraz kolia iné vírusy (RSV, rota - príznaky ako pri COVID) a pol Oravy má pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Snažíme sa ich čo najviac liečiť doma, niekedy ujdú systému, keď rodič ako lajk konzultuje KOS a RÚVZ a zle sa odoberie anamnéza, potom skončia u mňa, o polnoci behám v BSL2 a snažím sa posunúť dieťa na infekčnú kliniku...
Občas sa stane , že nás pošlú . Mame ochranu BSL3 . Primárne sú určené na to RZP S vozidla záchrannej služby . Na najťažšie stavy so zlyhávajúcim pacientom a ventilačne zlyhaných s hyposaturaciou / poklesom kyslíka v krvi / transportuje RLP s lekárom . Práve táto posádka podstupuje najväčšie riziko kontaminácie a nákazi , pretože musí pacienta relaxovať , inntubovat a napájať na umelú pľúcnu ventiláciu . A zlyhávajúci pacient so strachom o svoj život so zníženou dodávkou kyslíka do mozgu je nekludny , nespolupracuje , kašle , bráni sa ... Áno treba sa chrániť Miloš , BSL 2 by malo stačiť . Treba spomaliť tempo , rozvážne pracovať , minimalizovať chyby , chrániť cely zdravotný tím . Ak trpis obsesiou máš na polovicu vyhrate ? ...
@ivan prosim ta prestaň ... keby aspoň to bolo vtipne , ale len tu zbytočne trolujes a robíš zo seba blbca . Viem , že nemáš “ do čoho pichnúť “ , tvojej top témy zívajú prázdnotou a preto sa “ snažíš “ tu ... no ak chceš ďalej trolovat , je to môj posledný príspevok v tejto téme na tvoj koment ?
A čo sa stalo s našim “ energetikom “ ? ? Asi tuším ??♂️ ...
Jednu vec treba pripomenúť: severné Taliansko nie je nejaká krajina tretieho sveta. To je superbohatý región s extrémne rozvinutou zdravotnou starostlivosťou. Ak sú oni prevalcovaní prudkým nárastom prípadov, čo potom čaká krajiny, ktoré nie sú takto vybavené? Teraz som videl vyjadrenie jedného talianskeho lekára – hovoril, že sekundárnou obeťou sú aj ľudia, ktorí trebárs prídu do nemocnice kvôli infarktu a JISka je preplnená, že ak im dovezú prípad obojstranného zápalu pľúc a pacient je ťažký diabetik, či onkologický prípad čerstvo po chemo, tak ich ani neskúšajú liečiť, lebo štatistika im už ukázala, že ventilačné prístroje nasadia radšej na prípady, kde je väčšia šanca na úspech.
Na margo aj tych pre niektorych nefunkcnych rusok. V nemecku pribudaju raketovo pripady, na slovensku nie, lebo slovaci su doma a nosia ruska, mama co je (bohuzial) v hamburgu hovori ze nemci su hrdy a oni si nedaju rusko, ze tam nikto nenosi ani len predavacky nemaju. A dochodci sa veselo premavaju po obchodnych centrach a robia si z toho srandu.
Dovolím si tipnúť, že pravdepodobne aj vďaka ich zdravotníctvu sa držia v kľude. Na počet nakazených majú extrémne málo úmrtí. Samozrejme, že ak dôjde k preťaženiu systému tak sa to zhorší. To ich ale ešte zrejme netrápi...
Matej nie, stary nemci su proste taka natura, oni su nemci, ich nejaky virus nezaujima a aj ked ho chytia tak sa vyliecia. Ziadne zdravotnictvo, ani to nemecke nieje prichystane na to ked sa nakazi 50% mesta.
Osobne si myslím, že určite bude pár rokov trvať kým sa to pozviecha, ale nemyslím si, že by to bola taká katastrofa. Nemôžeme porovnávať svet po druhej svetovej vojne a dnes...
Nechcem vas strasit katastrofickymi scenarmi v tejto ponurej dobe... no zastavil sa sektor sluzieb a zastavuje sa sektor hospodarstva - celosvetovo. V Nemecku sa toto udialo v roku 1945 na niekolko mesiacov, teraz sa to deje celosvetovo, toto nema obdobu ani s krizou v 20tych rokoch, 2008 bola len mala rozcvicka.
Dalsi problem, ze toto "nikto" nezposobil, nemame ekonomickeho vitaza a porazeneho, toto zastavenie zasahuje celo a medzisektorovo a medzikontinentalne.
Sucasna suhra problemov je PEKELNY MIX: zadlzene staty + zlyhavajuci financny sektor + problem na strane ponuky + problem na strane dopytu.
Jachmel, ku grafom, pozri si vyvoj indexov za poslednych sto rokov... takyto prepad este nebol... a to este neprisli tvrde cisla o prepade ekonomik, zatial boli zverejnene iba cisla za februar v Cine. Fukoty na trhoch este len zacnu zaciatkom aprila, ked si vsetci uvedomia, co sa v marci realne v ekonomikach udialo... Postupnost: Azia - Europa - USA
Ale ano, nakoniec vsetko porastie, no z uplne ineho dna a v omnoho neskorsom case...
Už od štvrtka vo Francúzsku platí obežník ministerstva športu, ktorým ľudí venujúcich sa rekreačnému behu a chôdzi žiada, aby pri športovaní zostali v blízkosti svojho bydliska - maximálne do vzdialenosti jeden až dva kilometre - a chôdzu vykonávali 20 minút.
K tejto výzve sa pripojila aj francúzska cyklistická federácia, ktorá všetkých fanúšikov cyklistiky požiadala, aby sa správali zodpovedne a vyhýbali sa počas kritického obdobia outdoorovej cyklistike.
Za porušenie pravidiel, ktoré súvisia so zákazom vychádzania, hrozí vo Francúzsku pokuta 135 eur
To iste v Rakusku (minimalne vo Viedni). Isiel som do obchodu, dal som si rusko a bol som za najvacsieho panikara zrejme. Vsetci bez, pohoda. Na ulici sami dochodca bez rusok, v obchode takisto. V tomto su Slovaci aspon vzorni.
Som rád,že tu niekto spomína aj ekonomiku. Závery sa teraz ťažko robia no ak čakáte ,že v lete bude všetko v starých koľajach tak sa mýlite. Už pred vírusom sa kopili problémy takže o to horšie. 10 rokov sme sa mali dobre takže prídu proste roky kedy budeme musieť svoje potreby obmedziť. Inými slovami nebude nás zaujímať s akou zmesou dať nové plášte na bike ale budeme radi vôbec za nové plaste. Ja len dúfam,že to nebude dlho trvať no žili sme si dosť nad pomery. Momentálne sa už tlačia ďalšie bilióny peňazí no nemusí to mať žiaden efekt.
Som rád,že tu niekto spomína aj ekonomiku. Závery sa teraz ťažko robia no ak čakáte ,že v lete bude všetko v starých koľajach tak sa mýlite. Už pred vírusom sa kopili problémy takže o to horšie. 10 rokov sme sa mali dobre takže prídu proste roky kedy budeme musieť svoje potreby obmedziť. Inými slovami nebude nás zaujímať s akou zmesou dať nové plášte na bike ale budeme radi vôbec za nové plaste. Ja len dúfam,že to nebude dlho trvať no žili sme si dosť nad pomery. Momentálne sa už tlačia ďalšie bilióny peňazí no nemusí to mať žiaden efekt.
mozno iba ten efekt ze tie co aktualne existuju sa o nieco znehodnotia
Môže byť, nehádam sa. Ale to zdravotníctvo majú asi určite lepšie vzhľadom na čísla .
Ak budeš mat v super truper nemeckej nemocnici 30 “ventilatorov” a nahrnie sa ti tam 150 pacientov ktorý ich potrebuje , tak môžeš mat zdravotníctvo aké len chceš...
Btw správy z Nemecka...ľudia tam z toho majú v globále furt srandu, ale možno od polnoci budú mat k tej srande aj zákaz vychádzania
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hm,co si o tom ma clovek mysliet potom,ked takeho vidi
Kuk sem:
https://www.cafago.com/en/p-h31958.html?utm_source=admitad&admitad_uid=dc93dde55171c1ea46d8abeb70359292&tagtag_uid=dc93dde55171c1ea46d8abeb70359292
Alebo z Gearbestu:
https://www.gearbest.com/other-consumer-electronics/pp_009702466802.html?wid=1433363
Občas sa stane , že nás pošlú . Mame ochranu BSL3 . Primárne sú určené na to RZP S vozidla záchrannej služby . Na najťažšie stavy so zlyhávajúcim pacientom a ventilačne zlyhaných s hyposaturaciou / poklesom kyslíka v krvi / transportuje RLP s lekárom . Práve táto posádka podstupuje najväčšie riziko kontaminácie a nákazi , pretože musí pacienta relaxovať , inntubovat a napájať na umelú pľúcnu ventiláciu . A zlyhávajúci pacient so strachom o svoj život so zníženou dodávkou kyslíka do mozgu je nekludny , nespolupracuje , kašle , bráni sa ... Áno treba sa chrániť Miloš , BSL 2 by malo stačiť . Treba spomaliť tempo , rozvážne pracovať , minimalizovať chyby , chrániť cely zdravotný tím . Ak trpis obsesiou máš na polovicu vyhrate ? ...
@ivan prosim ta prestaň ... keby aspoň to bolo vtipne , ale len tu zbytočne trolujes a robíš zo seba blbca . Viem , že nemáš “ do čoho pichnúť “ , tvojej top témy zívajú prázdnotou a preto sa “ snažíš “ tu ... no ak chceš ďalej trolovat , je to môj posledný príspevok v tejto téme na tvoj koment ?
A čo sa stalo s našim “ energetikom “ ? ? Asi tuším ??♂️ ...
Drastické opatrenia sú na mieste...
Dovolím si tipnúť, že pravdepodobne aj vďaka ich zdravotníctvu sa držia v kľude. Na počet nakazených majú extrémne málo úmrtí. Samozrejme, že ak dôjde k preťaženiu systému tak sa to zhorší. To ich ale ešte zrejme netrápi...
Nechcem vas strasit katastrofickymi scenarmi v tejto ponurej dobe... no zastavil sa sektor sluzieb a zastavuje sa sektor hospodarstva - celosvetovo. V Nemecku sa toto udialo v roku 1945 na niekolko mesiacov, teraz sa to deje celosvetovo, toto nema obdobu ani s krizou v 20tych rokoch, 2008 bola len mala rozcvicka.
Dalsi problem, ze toto "nikto" nezposobil, nemame ekonomickeho vitaza a porazeneho, toto zastavenie zasahuje celo a medzisektorovo a medzikontinentalne.
Sucasna suhra problemov je PEKELNY MIX: zadlzene staty + zlyhavajuci financny sektor + problem na strane ponuky + problem na strane dopytu.
Jachmel, ku grafom, pozri si vyvoj indexov za poslednych sto rokov... takyto prepad este nebol... a to este neprisli tvrde cisla o prepade ekonomik, zatial boli zverejnene iba cisla za februar v Cine. Fukoty na trhoch este len zacnu zaciatkom aprila, ked si vsetci uvedomia, co sa v marci realne v ekonomikach udialo... Postupnost: Azia - Europa - USA
Ale ano, nakoniec vsetko porastie, no z uplne ineho dna a v omnoho neskorsom case...
K tejto výzve sa pripojila aj francúzska cyklistická federácia, ktorá všetkých fanúšikov cyklistiky požiadala, aby sa správali zodpovedne a vyhýbali sa počas kritického obdobia outdoorovej cyklistike.
Za porušenie pravidiel, ktoré súvisia so zákazom vychádzania, hrozí vo Francúzsku pokuta 135 eur
To iste v Rakusku (minimalne vo Viedni). Isiel som do obchodu, dal som si rusko a bol som za najvacsieho panikara zrejme. Vsetci bez, pohoda. Na ulici sami dochodca bez rusok, v obchode takisto. V tomto su Slovaci aspon vzorni.
https://www.ta3.com/clanok/1178967/ludi-po-ustupe-nakazy-pustili-z-domovov-mnohi-ziadaju-o-rozvod.html?fbclid=IwAR2EkaJayFg40X1pLum3-7Xehvupfj3Jqf33TUnW0JzrXsPr8IkN0CfLIEo
mozno iba ten efekt ze tie co aktualne existuju sa o nieco znehodnotia
respirátor nie je hi-tech vec s ventilom
cez ten istý filter ide vzduch dnu aj von
Ak budeš mat v super truper nemeckej nemocnici 30 “ventilatorov” a nahrnie sa ti tam 150 pacientov ktorý ich potrebuje , tak môžeš mat zdravotníctvo aké len chceš...
Btw správy z Nemecka...ľudia tam z toho majú v globále furt srandu, ale možno od polnoci budú mat k tej srande aj zákaz vychádzania