Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
-42% Maxxis Dissector 27.5x2.60" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-42%
MOC 85,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.25" Addix Performance TwinSkin plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.60" Performance Addix plášť, kevlar
26,99 €
savings
MOC 43,99 €
Akcia Continental Cross King 27.5x2.2" Performance plášť, TLR, kevlar
32,99 €
MOC 41,99 €
Akcia -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.6" HardWALL plášť, TLR, kevlar
55,99 €
-25%
MOC 83,99 €
savings Schwalbe Magic Mary 27.5x2.40" TwinSkin plášť, TLR, kevlar
25,99 €
savings
MOC 42,99 €
Akcia -23% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-23%
MOC 83,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.80" Performance Addix plášť, kevlar
28,99 €
savings
MOC 43,99 €
Akcia -26% Pirelli Scorpion™ E-MTB M 27.5x2.60" HyperWALL™ SmartGRIP Gravity plášť, TR, kevlar, classic
58,99 €
-26%
MOC 88,99 €
-18% WTB Vigilante 27.5x2.5" TriTec Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
46,99 €
-18%
MOC 66,99 €
Výpredaj -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" SmartGrip ProWALL plášť, kevlar
50,99 €
-25%
MOC 76,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 27.5x2.35" K-Guard plášť, drôt
14,09 €
savings
MOC 24,99 €
Kolesá Mavic Crossmax Elite 2019(UST) - plášte Michelin Force XC 29x2,25/ Michelin Jet XCR.
Plášte som vybral podľa recenzii, ako vhodnejšie na UST ráfiky.
Prerábka na bezduše v lete 2019.
Nahodené úplne bez problémov s klasickou pumpou. Tmel No Tubes.
Odvtedy bez defektov, jazdené dosť intezívne, vrátane maratónov.
Tlak držia úplne super. Tmel pri kontrole po pol roku nejavil žiadnu zmenu konzistencie.
Nevýhodu vidím jedine pri zhadzovaní plášťa. Pätka je riadne zakusnutá do ráfika a treba na to nervy a silu, v teréne to meniť, tak to celkom problém....
Otázka: premýšľlam nad zmenou plášťov po zjazdení ( nie že by boli nekvalitné, ale vyskúšať niečo iné). Ktore by boli vhodné k týmto ráfikom, ak niekto jazdite tieto kolesá?
A ako riešite zhodenie plášťa, keď je pätka zakusnutá tak silno?
Kolesá Mavic Crossmax Elite 2019(UST) - plášte Michelin Force XC 29x2,25/ Michelin Jet XCR.
Plášte som vybral podľa recenzii, ako vhodnejšie na UST ráfiky.
Prerábka na bezduše v lete 2019.
Nahodené úplne bez problémov s klasickou pumpou. Tmel No Tubes.
Odvtedy bez defektov, jazdené dosť intezívne, vrátane maratónov.
Tlak držia úplne super. Tmel pri kontrole po pol roku nejavil žiadnu zmenu konzistencie.
Nevýhodu vidím jedine pri zhadzovaní plášťa. Pätka je riadne zakusnutá do ráfika a treba na to nervy a silu, v teréne to meniť, tak to celkom problém....
Otázka: premýšľlam nad zmenou plášťov po zjazdení ( nie že by boli nekvalitné, ale vyskúšať niečo iné). Ktore by boli vhodné k týmto ráfikom, ak niekto jazdite tieto kolesá?
A ako riešite zhodenie plášťa, keď je pätka zakusnutá tak silno?
Nemeň, ja som zástanca, že ak niečo funguje, nechať tak.Veď načo, keď tu človek číta, netesní mi to a ja neviem čo všetko
Ináč tiež jazdím Michelin plášte, F/R Wild AM Competition 27,5 2.35 - Force AM Competition X 2.35 a spokojnosť. Zatiaľ jazdené na dušiach, za cca 13000 km 1 defekt, na zadnom, aj to moja chyba, plášť to mal už za sebou a chcel som ešte pojazdiť chvíľu + jazdecká chyba
vo vnutri bol uvolneny spoj tak som origo pasku daval dole..
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/gripy-a-omotavky/omotavky/joes-tubeless-yellow-rim-tape-9-m-x-29-mm.html
Muc-Off Rim Tape tubeless páska do ráfika, 50 m
107 €
V piatok som pichol zadný plášť, je v ňom dierka ako po trni, sfúklo mi trochu plášť, mal som bombičku, plášť som nafúkal, chvíľu počkal a vyrazil. Asi po 7km mi to sfúklo zase, domov som nejako došiel s mäkkým plášťom. Doma som odstavil bicykel, tak aby dierka bola dole a tmel ju pekne zalepil. Bicykel bol takto odstavený včera celý deň. Dnes som išiel na bajk dúfajúc, že tmel defekt zalepil. H*vno! Po 15 minútach jazdy po poľnej ceste som opäť vyťahoval bombičku
Cez týždeň tam ide Joes Elite a bude pokoj.
Otázka: Môžem konvertovať na bezduše aj pri jazdenom plášti (s dušou)? Nebude pri tom nejaký problém?