Čaute, chcem sa len opýtať, ako umývate e-bike? Je mi jasné, že kto môže, tak vyberie baterku a ďalej? Kontakty dajako zakryjete, alebo ako to riešite? Som si kúpil e-bike CTM Pulze a plánujem prvé umývanie, len chcem vedieť aj názory iných majiteľov e-bikov. A čo priestor kde je motor? Len mokrou handrou, alebo kľudne aj jemný prúd vody zhora?
Za každú pozitívnu odpoveď a radu ďakujem.
preventívne čistenie - keď sa vraciam domov zablatený po sedlovku, pred posledným asfaltovým úsekom na výjazde z lesa, či terénu to zvrtnem hore bruchom, najväčšie blato očistím nejakým papekom čo nájdem na zemi. doma už potom nechám zaschnúť, zase hore bruchom, kolesá do vane, rám, motor, vidla suché blato v podstate spadne samo a vysávač to istí, potom mokrá handra, suchá handra a je to vcelku fajn. priebežne počas sezóny podľa počasia občasné dôkladné umytie v servise
Takže sa s tým pasuješ podobne ako ja, plus ako bonus odmontuješ aj kolesá a do vane s nimi takže časovo to máme zhruba narovnako. Wapku si teda ešte neriskoval?
časovo čo ja viem, do hodinky mám hotovo. klzné plochy riešim skôr ako umývanie bajku, nechám ho zablatený, ale vidla, tlmič a sedlovka čistím podľa možností čo najskôr a potom to umývanie trvá menej. na wapke som bol raz, čistil som len kolesá/plášte, na nechutne lepkavé blato som vtedy natrafil
marcoo ja som zatial wapkoval bajk asi 3,4 x- samozrejme s rozumom. nizky tlak, alebo ak silnejsi tak z dialky. jedine co spekulujem ze nehjako lepsie vytesnim spodny kryt baterky na mojom cube stereo. je to akoby nepresne vyrobene. doma mam 1,5 rocneho spunta a dalsi na ceste, keby som manzelke povedal ze po 2 hodinovom vyjazde sa idem este hodinu bavkat vystahuje mna do pivnice a bajk domov
@ valecek - tak presne pre toto to riešim v nedeľu som sa vrátil po 3hodinách, zašpinený bajk (cháp ako poriadna vrstva blata na ráme ) a včera som ho 2 hodiny riadil
Mám doma 2ks - 2oj ročný a 4or ročný a manželku, ktorá to síce zatiaľ toleruje (špinavý bajk v obývačke), ale horšie sú tie 2 hodiny čo sa venujem jemu - čo je v našom prípade nemysliteľné (niekedy). V pivnici už mám jedno HT-ečko (ktoré wapkujem) a tento tam teda neplánujem dať ani náhodou (aj napriek tomu, že ho trepem po výjazde po schodoch na 9-te poschodie ), takže v obývačke musí byť čistý
No uvidím, asi ma toto čistenie rýchlo prejde a pôjdem na wapku ale mám riadny rešpekt
do ruky padnuca nizkotlakova vapka idealna na bike....ja mam verziu na 5L vody, v zime si dam vlaznu vodu a v pohode si vystacim a nemusim von z klasickou vapkou. Dobijacia baterka a minus...ziadny.
Do dvora super vec, ale do činžiaku asi nie. Zoparkrát by si to použil a hneď by si mal na krku mestských policajtov. Dobrý sused sa nájde vždy.
Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Ešte na policiu nedošlo, ale vidím ludi ako na umývanie biku pozerajú. A to opla***** malým ručným 2,5l postrekovačom.
Radšej obetujem 50 centov a idem na benzinku.
Kľudne na Vapke, plášte ,rám , špice aj väčším tlakom z diaľky , okolo motora opatrne slabým tlakom len oplachnuť. Tie motory trocha vody vydržia a cestou domov do paneláku to uschne. Starý horský bicykel videl len Vapku a olej a slúži 18 rokov,
E-bike ma len elektroniku a motor naviac a okolo nich z vodou opatrne.
Prežili sme s E-bikom 2 krúpobitia a na ceste bolo cca 7 cm vody na asi 8km úseku , tolko vody nikdy na Vapke nedostal
moje combo u otca na dvore (nebudem platit snad za vodu ja )
obycajna zahradna hadica s tym rozprasovacom ci jak sa to vola na konci co redukuje prud vody
dole ide z bajku voditko retaze na prevodniku, vystriekam a potom cisticom na brzdy posriekam retaz namazem ju a to je vsetko
valecek vidíš LIDL stojan úplne postačuje, a je k tomu spratný... Ja ho zložím ako dáždnik, ramenom ani nepohnem a šupnem ho do skrine.... Rozkladanie 2min, skladanie 2min...pozerám, že aj radkofan používa ten na otcovom dvore... 😉
Nevýhoda ebikeov je tá, že dozadu keď krútiš pedálmi, reťaz sa netočí a o to je horšie umývanie reťaze v pračke na reťaz. Ja som to vyriešil jednoducho. Na prevodníku kde je motor mám tri imbusové skrutky a ak do jednej z nich dám imbusový kľúč a potočím pedálmi až kým nenarazia na kľúč a ak narazia, potom sa točí všetko dozadu, ako sme boli zvyknutý pri klasických bicykloch. Možno nie každý ebike to má takto spravené, no mne toto pomohlo a nemusím otážať 24 kilovú samicu hore kolesami a takto mi je to pohodlnejšie.
Ktosi tu na fóre písal dobrú vychytávku pri praní reťaze, že umelohmotnou elektrikárskou páskou stiahnuť kľuku s pílou a môžeš otáčať aj späť.
Už som to tak praktikoval, potom iba precvakneš a hotovo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám doma 2ks - 2oj ročný a 4or ročný a manželku, ktorá to síce zatiaľ toleruje (špinavý bajk v obývačke), ale horšie sú tie 2 hodiny čo sa venujem jemu - čo je v našom prípade nemysliteľné (niekedy). V pivnici už mám jedno HT-ečko (ktoré wapkujem) a tento tam teda neplánujem dať ani náhodou (aj napriek tomu, že ho trepem po výjazde po schodoch na 9-te poschodie
No uvidím, asi ma toto čistenie rýchlo prejde a pôjdem na wapku
Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Ešte na policiu nedošlo, ale vidím ludi ako na umývanie biku pozerajú. A to opla***** malým ručným 2,5l postrekovačom.
Radšej obetujem 50 centov a idem na benzinku.
E-bike ma len elektroniku a motor naviac a okolo nich z vodou opatrne.
Prežili sme s E-bikom 2 krúpobitia a na ceste bolo cca 7 cm vody na asi 8km úseku , tolko vody nikdy na Vapke nedostal
obycajna zahradna hadica s tym rozprasovacom ci jak sa to vola na konci co redukuje prud vody
dole ide z bajku voditko retaze na prevodniku, vystriekam a potom cisticom na brzdy posriekam retaz namazem ju a to je vsetko
Ktosi tu na fóre písal dobrú vychytávku pri praní reťaze, že umelohmotnou elektrikárskou páskou stiahnuť kľuku s pílou a môžeš otáčať aj späť.
Už som to tak praktikoval, potom iba precvakneš a hotovo.
Zaujima ma ten stojan, mam nieco podobne ale bez toho oranzove plastu, to sa da dokupit, ci to je tak v celku?