Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
https://support.garmin.com/en-GB/?faq=apva7Th82K6Mm0zY4shzD6
vzdialenosť do kopca a z kopca tam je, keď sa v tom pohrabem napíšem ti či aj čas jazdy do a z kopca. asi si to treba vytiahnuť do dátových polí aby si to potom videl aj v Connecte, vyskúšam a dám vedieť. údajov, ktoré to meria je kvantum. compy neviem ako sú s výdržou baterky Sigma vs Garmin, ale hodinky, ktoré sú spomínané pár príspevkov vyššie sú oproti takým Instinctom na polovičnej výdrži so zapnutým GPS
Ja mam tiez E530 a k tomu 935ky. A aktivity su rovnake ale training status aj training load je uplne iny na oboch. Co som pozeral na nete tak som nasiel ze to proste tak je a garmin odporuca pouzivat iba jeden pristroj
Druha vec ze asi aj tak su oba tie garminy s tym statusom mimo, lebo co mi ukazuje Elevate zo Strava dat vychadza zase uplne inak.
Práveže asi najhoršiu. 😂
taketo udaje niesu ani v 1030, staci si pozriet ake udaje dokaze ukazat sigma rox 11 (ked som to pocital je toho 144) a nasledne ked si to porovnas s garminom tak dospejes k tomu, ze garmin toho ma mizerne malo, preto si aj drzim sigmu rox 11 uz 3 rok, lebo ponuka pre mna podstatne viacej roznych dat ako garmin a kedze jazdim prevazne po kopcoch tak udaje ohladom merania ku vyske su pre mna zaujmave.
https://www.sigmasport.com/en/produkte/fahrrad-computer/gps/rox/rox-gps-11?submenu=features
Ja som mal na mysli skor take veci co robia este nieco naviac, napr. Live Track, tie rozne performance metriky, mapy, navigacia, trailforks atd. Toho ma Garmin dost, akurat fakt je polka uplne nefunkcna, napr. LiveTrack je ako zly vtip, to viac nefunguje ako funguje. Minule mi volala zena ze kde som, lebo ze jej neukazuje skoro nic. Som si to nastavil kvoli tomu ze to posiela mail aj mne a vcera napr. po asi 40km to pozrem a LiveTrack skapal hned na prvej krizovatke ako som vyrazil. Nechytil sa ani dalsich 60km co sme sli. A pritom telefon pripojeny, internet tiez takze fakt len zlyhanie appky. To sa neda porovnat s Lezynom, tam to funguje vzdy ked ma mobil signal.
Jedna dalsia vec s ktorou ma ta ich appka vytocila bol ze oni maju vlastne tri programy rozne a kazdy funguje trochu inak. Jednak appka, potom webka, a potom garmin expres. Najskor som sa skusal nainstalovat cez appku aplikaciu (z connect iq) na skialp. Nesla rozbehat ani bohovi, vzdy to vyhodilo na hodinkach chybovu ikonku a nic dalej. Tak som to bral ze naprd aplikacia co asi niekto neupdatuje a nechal to tak. Ale potom som to skusil este raz ako som to mal pripojene cez garmin expres a tam mi zrazu zahlasil ze musim updatnut hodinky aby aplikacia fungovala. A pritom tu istu aplikaciu v android appke nainstaloval bez frflania. Proste chaos.
Ale mne to teda nefunguje vobec spolahlivo, a co som cital dcrainmakera tak zdaleka nie som jediny, skor to je taky standard u garminu.
Preco nosit tie gps lokatori ked sa ide na skialp? Vsak posli sms pol hodinu predtym nez ta zasype lavina.
na prvej fotke vidno tie výseky druhá foto je bez problémov