Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
existuje nejaká podobná aplikácia? keď sa už "nemožem" nahánať s kamošmi tak aspoň svoje časy sledovať.. zachytil som tu garminconnect ale pozeram to na webe, že záznam musí byť cez garmin zariadenie, je že to pojde aj len s mobilom
Môžeš spraviť záznam napr. v Locuse alebo inej appke a gpx nahrať do Garminu Connect. Uvidíme, či ľudia kvôli plateniu Stravy nezačnú viac využívať GC segmenty. Doteraz boli skôr do počtu.
Keď tak pozerám všeobecný názor, tak asi k nejakej zmene spoplatnenia na Strave do budúcna nepríde. Ľudia väčšinou vítajú spoplatnenie a čudujú sa ako je možné, že tak úžasné benefity ako poskytuje Strava sú vlastne tak lacné Pritom ja tam vidím ako zaujímavé hlavne vyhodnotenie segmentov plus nejaké možnosti vytvoriť trasu, pozrieť štatistiky, ale za to by bolo moc aj 25€ ročne. Mnoho z týchto funkcií, ale poskytuje napríklad Garmin v cene zariadenia. Ale skôr to vidím tak, že ľudia bez problémov na Strave prejdú na prémiové účty.
Mal som o Strave pochybnosti už minulý rok keď odstavili Relive... Najväčší problém vidím v tom že sa nemôžete porovnať ani s priateľmi. Iste môžete si kúpiť nie veľmi lacné prémium, ale keď ho nebudú mať aj vaši priatelia, tak to akoby ste sa pretekali sami so sebou, keďže váš výkon neuvidia... Mali ísť radšej cestou reklami, keď už museli niečo meniť.
V Amerike aj inde teraz bicykle idú, tým pádom určite ide aj Strave a asi si prepočítali koľko na tom môžu zarobiť... https://dennikn.sk/1899058/zapad-zaziva-pre-koronu-cyklisticku-revoluciu-v-usa-je-problem-zohnat-bicykel-pod-tisic-dolarov/?ref=list
Svoje casy zatial vidim, tak aspon nieco. Inak update aplikacie pomohol, vyzera, ze uz casy dava do tracku normalne. Uvidime dokedy .. ale tak mimo kratke bezne vyjazdy netrackujem stravou a segmenty su fuc, tak uz akurat aby clovek videl, ci sa lepsi, alebo horsi. Zhorsila sa inak premavka .. fuj, hnus .. jak auta, tak aj v lese cyklisti
lto no dnes som kvoli tebe zapol nahravanie vyjazdu aj Locusom (okrem standardneho s Lezyne mega XL) ...
Lezyne: 60km (snimac rychlosti) a 1600 vyskovych (barometer)
Locus: 58km (gps) a 2100 vyskovych (gps)
cas jazdy ani nedavam na porovnanie, bo sa este furt smejem ... cez gps pocita app cas pohybu aj ked stojim, opat, logika vyplyvajuca z principu gps
opat sa potvrdilo ze aplikacie cez gps pocitaju hausnumera ... co aj ma logiku, vzhladom na sposob akym pocitaju
Preco si dal limit 100 euro? Garminy suunta polary s barometrom stoja 100 euro? Porovnavajme porovnatelne
A ani ja nepisem o autopauze. To je v locuse minimalne blbost
No napr moje samsungy co som mal mali barometrer a ak dobre pamatam aj sonycko malo
ldbo original cyklokomputer s barometrom a navigaciou kupis už od 100€ a niekto tu tvrdi ze mobil s barometrom je lepsi, presnejsi, praktickejsi ... vsetko nezmysel
Ja som pri reklamácii Lezyne musel používať na záznam jázd mobil..Ifon *****.teda ***** na neviem čo, lebo volá sa z toho zle...gps fajn, nájde ma, ale na Strave bol záznam závislý od rýchlosti ktorou idem. Ak som si segment prešiel rýchlejšie, tak mi ho jednoducho nezaznamenalo a napísalo, že som mal veľkú odchýlku od trasy. Výška nesedela, ale na to má Strava priamo z mapových podkladov možnosť výškovej korekcie. Samozrejme som si ju vždy musel robiť, lebo lietalo to bežne okolo 200 výškových metrov. Po jazdách s cyklopočítačom Garmin všetky problémy odstránené. Takže Strava naozaj lepšie funguje s kvalitným cyklopočítačom ako s mobilom.
Nebranim sa spoplatneniu, ale za zaklad cca 10€ ročne nieje problem, to som ochotný dať, ale 55€?! To uz je trocha moc. jedina vec prečo strava bola komunita a segmenty bolo to zaujimave a motivujúce, nepotrebujem si merať watty a pod., jazdím pre radosť ale bola tu cesta zlepšovať sa. Výborná apka, rád ich podporím ale nech dajú rozumnú cenu, hodne ľudí bude voliť alternatívu.
lto no dnes som kvoli tebe zapol nahravanie vyjazdu aj Locusom (okrem standardneho s Lezyne mega XL) ...
cas jazdy ani nedavam na porovnanie, bo sa este furt smejem ... cez gps pocita app cas pohybu aj ked stojim, opat, logika vyplyvajuca z principu gps
opat sa potvrdilo ze aplikacie cez gps pocitaju hausnumera ... co aj ma logiku, vzhladom na sposob akym pocitaju
Ak chce sporovnavas prevysenie u zariadenia, ktore nema barometer, tak na to musis pouzit srtm body alebo ich ekvivalent. Strava to pouziva, inak na to pouzi cmaps. Ja to prevysenie, ktore strava pocita sledujem od konca decembra voci barometrickemu tachacu , je to mozno 100 vyjazdov sedi do 5%. Preto som to zacal pouzivat. Cas pohybu musis tiez urcitym sposobom filtrovat, ale je to nepresnejsie ako u tachaca. To, co som sem pisal vyplyvaloz niecoho, to, ze si tu ludia podomyslaju a zacnu spekulovat o veciach, o ktorych nevedia nic, preco a zaco uz nie je moj problem Takze to zopakujem znovu .. Stravu v mobile som zacal pouzivat ako nahradu trackera a zistil som tento problem, ktory momentalne uz nie je problem. Navigaciu, trasovanie, zalozny zaznam na vyjazdoch riesit nemusite. To mam poriesene
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V Amerike aj inde teraz bicykle idú, tým pádom určite ide aj Strave a asi si prepočítali koľko na tom môžu zarobiť... https://dennikn.sk/1899058/zapad-zaziva-pre-koronu-cyklisticku-revoluciu-v-usa-je-problem-zohnat-bicykel-pod-tisic-dolarov/?ref=list
ktory mobil ? kazdy 100€ mobil ma barometer ? bo ked porovnavame, tak porovnatelne ...
a ja nepisem o autopauze, samozrejme ze to si viem nastavit ...
A ani ja nepisem o autopauze. To je v locuse minimalne blbost
No napr moje samsungy co som mal mali barometrer a ak dobre pamatam aj sonycko malo
Ak chce sporovnavas prevysenie u zariadenia, ktore nema barometer, tak na to musis pouzit srtm body alebo ich ekvivalent. Strava to pouziva, inak na to pouzi cmaps. Ja to prevysenie, ktore strava pocita sledujem od konca decembra voci barometrickemu tachacu , je to mozno 100 vyjazdov sedi do 5%. Preto som to zacal pouzivat. Cas pohybu musis tiez urcitym sposobom filtrovat, ale je to nepresnejsie ako u tachaca. To, co som sem pisal vyplyvaloz niecoho, to, ze si tu ludia podomyslaju a zacnu spekulovat o veciach, o ktorych nevedia nic, preco a zaco uz nie je moj problem
Ide ja to používam na stiahnutie gpx z niekoho trasy.