Po 22 rokoch konečne nadišiel čas na nové MTB. CTM Rascal 3.0 2020 . Dnešná skúšobná jazda dopadla na výbornú. Meriam cca 184-185 cm a veľkosť L mi prišla krátka, preto som zobral 22" (XL) a veru po dnešných 42 km neľutujem. Dokonca ešte zvažujem vymeniť 90mm predstavec za 100 alebo až 110, aby bol ten posed ešte viac natiahnutý.
sedlo ***** trošku dolu , ale velkosť ti celkom sedí
zvyk z cestaku - tiez mam kilometrovy predstavec lebo som na mojom jazdil aj dost asfaltu tak mi vyhovoval natiahnutejsi posed. no posledne 2 roky jazdim drvivu cast km v lese a mam chut skracovat.
vela stastnych horskych km prajem. a nedolam sa hned na zaciatku
Veru pekny bike. Sice starsi rocnik, ale co sa tyka designu je to skor plus. Len ta vidla by chcela ozivit (osobne by som siel do modrych polepov, ale vo fluorescent prevedeni)
milos21 , ja som jazdieval aj na MTB, ale uznaj...na 22 ročnom MTB sa toho naozaj pojazdiť veľmi nedalo , ten bike bol síce spoľahlivý, ale ťažký. Takže tie moje výjazdy boli len po okolí a preto nebolo čím sa chváliť . Ale štýl jazdenia nijako nezmením, mám rád švihy a preto aj tento Rascal bude presne na také jazdenie...lesné a poľné cestičky spojené s asfaltom.
Parádne to máš. Nerozumiem, že sa takýto bike nepredá. Ja keby som nekúpil minulé leto bike, tak beriem hneď. Navyše to vyzerá akoby to bolo zavesené kdesi v garáži na stene a nejazdené.??♂️
V com je to shimano, tak neuveritelne lepsie? Ja som posledne roky jazdil xtr a xx1 a nejaky rozdiel som necitil, az nato odradovanie o 2 stupne pri shimane.
Len XT treba zas porovnávať s X01. Ale zas práve medzi GX a X01 neviem aký je rozdiel. Medzi XX1 a X01 rozdiel je. Radenie je také rýchlejšie - presnejšie. Neviem čím to je. Rozdiely sú XX1 - X01 jedine: titánová pružina, karbónové ramienko, a spodné 14Z koliesko má na moje počudovanie keramické ložisko. Inak naoko vyzerajú tie prehadzovačky takmer rovnako.
GX 12 od nova funguje docela dobre ,ale ako naberá na vakli po pol roku už len stále ladiť ... radenie ide tiež za nova celkom dobre... mne osobne chýbalo odradovanie o 2 aj opačným smerom....
XT šalter ani po roku žiadna vola ,radi to stale krasne, po nahodení XTR radenia, už ako vínko po 8
GX kazeta podobne, za nova fajn, až na ten cvakajúci zub čo treba obrusiť , po 1,5 roku začala vrzgať
XTčkovú novú zatial nemám
XX1 kazetka bazarovka , zatial fajn
Parádne to máš. Nerozumiem, že sa takýto bike nepredá. Ja keby som nekúpil minulé leto bike, tak beriem hneď. Navyše to vyzerá akoby to bolo zavesené kdesi v garáži na stene a nejazdené.??♂️
dakujem, o bike sa staram a je pravda, ze znesie viac, ako mu viem nalozit... a hlavne jazdim len ked je pekne a sucho
preto vyzera, ako vyzera...
vymenil si aj radenie alebo len prehadzovačku ? tiež ma zaujima rozdiel GX a XT prehadzovačky
menil som prehadzovacku a radenie. Kazeta ostala GX, tak je OK, a je lahsia ako XTckova kazeta (sa mi zda).. pri XT kazete by som musel menit aj orech a to sa mi teraz nechce.. ale do buducna idem do XT kazety, kedze je od GX kazety myslim lacnejsia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sedlo ***** trošku dolu , ale velkosť ti celkom sedí
vela stastnych horskych km prajem. a nedolam sa hned na zaciatku
GX som vymenil za XT... zatial najlepsi mozny upgrade, co som mohol spravit
GX som vymenil za XT... zatial najlepsi mozny upgrade, co som mohol spravit
ja som GX za XT vymenil po roku a tiež myslím najlepšia investicia.. na novom žihadle bude tiež
GX 12 od nova funguje docela dobre ,ale ako naberá na vakli po pol roku už len stále ladiť ... radenie ide tiež za nova celkom dobre... mne osobne chýbalo odradovanie o 2 aj opačným smerom....
XT šalter ani po roku žiadna vola ,radi to stale krasne, po nahodení XTR radenia, už ako vínko po 8
GX kazeta podobne, za nova fajn, až na ten cvakajúci zub čo treba obrusiť
XTčkovú novú zatial nemám
XX1 kazetka bazarovka , zatial fajn
dakujem, o bike sa staram a je pravda, ze znesie viac, ako mu viem nalozit... a hlavne jazdim len ked je pekne a sucho
preto vyzera, ako vyzera...
menil som prehadzovacku a radenie. Kazeta ostala GX, tak je OK, a je lahsia ako XTckova kazeta (sa mi zda).. pri XT kazete by som musel menit aj orech a to sa mi teraz nechce.. ale do buducna idem do XT kazety, kedze je od GX kazety myslim lacnejsia.
edit: pridanie fotky radenia