Predpokladam, ze si mal povolenie na zvlastne uzivanie...
+ nejake vynimky mavaju sietari, policia, armada... a spravcovia komunikacii, ale aj tie su vacsinou vyznacne na dodatkovej tabulke. Na tejto fokte tabulka nieje, takze pri stavebnom konani zrejme nikto vynimku nechcel.
Samozrejme. Na Orave máš v podstate len dve tranzitné cesty. Cesta I. triedy z NO do DK a cesta I. triedy 59 E77 z (Poľska - Chyžné) TS do DK (E77 je od Gdansk po Budapešť) . Ine nič po Oravskej časti E77 máš dva úseky R3, ktoré idú súbežne s cestou I/59 a to obchvat Trstenej a obchvat Or. Podzámku. A dlho sa to meniť nebude asi dopravu treba všade riešiť a Orava je posledná v rade...
Ale moje postrehy: Poliak, Rus, Turek (kamión) atď... sa radšej povlečú za bicyklom aj 5minút (netreba im problémy v cudzine) a domáci (najmä z Trstenských firiem) idú jak šialený...
Je to skoda, kraj ako taky je pekny a pre rozvoj turistiky a cyklistiky by sa tam oddelene cyklotrasy hodili ako sol ale tak uz som si vsimol ze turisticky ruch na SK je len slovo. Zaujem je tragicky az ziadny. Pristup podnikania v tur.ruchu je skoro nulovy. Nikomu sa nic nechce, najlepsie sediet na zadku a tu mi vsetci hadzte peniaze, ja sa na vas budem kyslo ksichtit. Staci porovnat s PL a HU kde si ludi co tam chcu nechat peniaze vazia. A tak je to aj s rozvojom zo strany statu, keci v kleci.
Zrovna v mieste, kde vždy na biku upaľujem aby som ho prešiel čím skôr (medzi Dlhou a Dubovou). A určite by som nepovedal, že je to kľudnejšia cesta ako z NO (je jedno či na TS alebo na Príslop). Na TS - DK je aj viac takýchto úžin (Nižná, Podbieľ, Krivá, Dlhá, Dubová - pozerám čo dedina to jedna úžina bez poriadnej krajnice). Do NO je to zo všetkých 3 hlavných smerov pohode (možno najhorší úsek TS - NO, ale tam nie je tak frekventovaná premávka)
To hej ale medzi Hruštínom a Babinom alebo kľudne až po Polhoru máš len minimálnu krajnicu a Námestovcom sa rozumu za volantom príliš asi neušlo. Mne to tam pripadá horšie. Možno ale preto, že keď sa moc neponáhľam, tak využijem väčšinou cyklotrasu od Krásnej Hôrky do Krivej. A medzi Dubovou a Dlhou chodím na kávu väčšinou ☺️
Áno - ZA kraj. Dnes mali asi sabat všetky kravy s vodičákmi z okolia. Najskôr dve šedivé "divy" pre ktoré si úplný luft.
Potom táto - približuje sa z vedľajšej a máme očný kontakt, takže pohoda. Za križovatkou počujem ako za mnou čosi vrčí, obzriem sa a vidím slnkom nasvieteného chlapa na akomsi prdítku. Hlavou prebleskne myšlienka - počkám a skočím mu do háku a zrazu rana a prdíkto je ticho. Skackajúca "prilba" po asfalte a ja mydlím nazad a očakávam všeličo. Chlapík pobehuje okolo auta, trochu krvi na hube a hovorí že mu asi nič nie je. Vlastným telom to auto vcelku rozmašíroval - hlavou poriadne vybúlil čelné sklo, blatník, dvere asi aj zrkadlo. Pritom prilba bola len pracovná vystužená šiltovka.
Baba (mladá) je v prdeli, za chvíľu reve a nevie ani vystúpiť. Na prednej sedačke vedľa seba decko v čomsi.
Tak ja som ho videl za sebou 20 metrov a ona ani na 3 metre. A to ešte to benzínové čudo musela aj počuť. Aj mi jej bolo ľúto, aj by som ju nafľaku zadrhol.
Viete niečo? Orava... Dosť často tade jazdím a fakt kamióny (na TS značkách) jazdia jak hovädá....
ano.. kamion predbiehal na priecesti cyklistu a ten mu spadol pod kolesa. Zaklad je cez priecestie, kruhac a inak nebebezpecny usek ist stredom, lebo soferi su kkti a predbiehaju tam kde nemaju.
Je to skoda, kraj ako taky je pekny a pre rozvoj turistiky a cyklistiky by sa tam oddelene cyklotrasy hodili ako sol ale tak uz som si vsimol ze turisticky ruch na SK je len slovo. Zaujem je tragicky az ziadny. Pristup podnikania v tur.ruchu je skoro nulovy. Nikomu sa nic nechce, najlepsie sediet na zadku a tu mi vsetci hadzte peniaze, ja sa na vas budem kyslo ksichtit.....
Mal by si byť konkrétnejší. Akurát tento týždeň sme dali cykloturistiku, pobehali sme Kysuce, Oravu, Liptov a osobne si nemám na čo sťažovať.
Samozrejme sú aj zlé prevádzky, ale tým sa treba vyhýbať a podporovať kvalitu, lebo potom to môže dopadnúť tak, že poskytovateľ služby nie je nútený niečo zmeniť, keďže mu ľudia prídu aj do unimobunky na langoše...
Ďalšia vec je prístup zamestnávaťa ku zamestnancom. Napr ja som robil chvíľu v jednej firme a po chvíli som mal aj výstup, lebo som nemal záujem porušovať sociálnu legislatívu (jazdiť ako šarkan a až domŕtva). Šoféri sú dosť tlačení na/za-doraz (motivačne finančne) no a potom to aj takto dopadá. Nechápem ale, veď šofér musí mať pevné nervy, preveruje to psychológ aj praktický lekár... Ale možno kvôli tomu majú zamestnávatelia radi ľudí s exekúciami a dlhmi a kým taký budú na cestách... Amen tma...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
+ nejake vynimky mavaju sietari, policia, armada... a spravcovia komunikacii, ale aj tie su vacsinou vyznacne na dodatkovej tabulke. Na tejto fokte tabulka nieje, takze pri stavebnom konani zrejme nikto vynimku nechcel.
@petrik: ruku si podam s hocikym
Ale moje postrehy: Poliak, Rus, Turek (kamión) atď... sa radšej povlečú za bicyklom aj 5minút (netreba im problémy v cudzine) a domáci (najmä z Trstenských firiem) idú jak šialený...
Potom táto - približuje sa z vedľajšej a máme očný kontakt, takže pohoda. Za križovatkou počujem ako za mnou čosi vrčí, obzriem sa a vidím slnkom nasvieteného chlapa na akomsi prdítku. Hlavou prebleskne myšlienka - počkám a skočím mu do háku a zrazu rana a prdíkto je ticho. Skackajúca "prilba" po asfalte a ja mydlím nazad a očakávam všeličo. Chlapík pobehuje okolo auta, trochu krvi na hube a hovorí že mu asi nič nie je. Vlastným telom to auto vcelku rozmašíroval - hlavou poriadne vybúlil čelné sklo, blatník, dvere asi aj zrkadlo. Pritom prilba bola len pracovná vystužená šiltovka.
Baba (mladá) je v prdeli, za chvíľu reve a nevie ani vystúpiť. Na prednej sedačke vedľa seba decko v čomsi.
Tak ja som ho videl za sebou 20 metrov a ona ani na 3 metre. A to ešte to benzínové čudo musela aj počuť. Aj mi jej bolo ľúto, aj by som ju nafľaku zadrhol.
ano.. kamion predbiehal na priecesti cyklistu a ten mu spadol pod kolesa. Zaklad je cez priecestie, kruhac a inak nebebezpecny usek ist stredom, lebo soferi su kkti a predbiehaju tam kde nemaju.
Oprava: tak to bude nieco ine, kedze KNM je kusok dalej
https://www.noviny.sk/krimi/555837-tragicka-nehoda-na-zeleznicnom-priecesti-cyklistu-58-preslo-nakladne-auto
Mal by si byť konkrétnejší. Akurát tento týždeň sme dali cykloturistiku, pobehali sme Kysuce, Oravu, Liptov a osobne si nemám na čo sťažovať.
Samozrejme sú aj zlé prevádzky, ale tým sa treba vyhýbať a podporovať kvalitu, lebo potom to môže dopadnúť tak, že poskytovateľ služby nie je nútený niečo zmeniť, keďže mu ľudia prídu aj do unimobunky na langoše...
https://www.facebook.com/KRPZBA/videos/2495627577402212/