Kategórie
Bike-tech
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
Výpredaj GHOST Lector Base 29 bicykel, svetlosivá/matná čierna
od 2 199 €
MOC 2 799 €
-16% CTM CHARISMA 6.0 27.5 dámsky bicykel, matná čierna/staroružová perleť
649 €
-16%
MOC 999 €
Výpredaj -22% absoluteBLACK OVAL SRAM BCD110 prevodník, vonkajší, 2x11
99,99 €
-22%
MOC 129 €
Úprimne mi nenapadlo, že sa to takto mohlo brať...
tolko si tu spekuloval, az si to cele prespekulval a pokracujes dalej.
nič v zlom.
Tu je dôvod, prečo som to chcel predať...
Ale nechám to už tak. Keď sa nad tým zamyslím, tak kenai ma fakt pravdu, no.
Proste jazdi kym sa da, a ked sa nebude dat, tak sadni za youtube a pozeraj videa ako sa robi udrzba biku. To je cele. A henti trti z predajne by mohli tiez, aj ked neverim ze to pomoze. Je to skor len o celkovom pristupe. Vsak aj recenzie na nich su nic moc. Skor nic jak moc.
1. Ak chces bikovat musis mat na to peniaze, da sa to aj s malym rozpoctom a z 0 to nepojde
2. ak chces aby si to mal co najlacnejsie, musis byt ty o to sikovnajsi a vediet si poradit sam
3. Ak si taky tech. antitalent, ze nedokazes servisovat ani bicykel, OK, ale potom musis niekomu zaplatit co ma ten talent ktory tebe chyba. Ked je tam ina predajna urcite ti zoservisuje aj ghost a zadarmo ti nebude servisovat nikto nic ani ked to u nich kupis.
4. Ak sa len bojis ze nico poseries a nemas naradie, tak najzakladnejsie naradie na bike sa da kuput za 100E tolko si usetril pri nakupe tak mozes postupne dokupit naradie. Ale nesiel by som podla youtube ale podla navodov vyrobcov, youtub je plny frajerov co natacaju video, ako sa to podla nich ma robit a nakoniec je z toho video ako som *****....Ked uz youtube tak videa "parktool"
Nikdy nepredavaj bike s ktorym si spokojny! To je vzacna situacia, nemusi sa tak skoro opakovat a len na tom prerobis.
Technický antitalent by som to nenazval hoci z časti máš pravdu
Tam budeš mať všeobecný prehľad.
Park Tool Veľká modrá kniha o servise bicyklov, kniha, český preklad
27,99 €
MOC 30,99 €Technický antitalent by som to nenazval hoci z časti máš pravdu
prestan furt "obsesivne" pisat o predajcovi, ten je irelevantny, máš bike, si s nim spoko, to je hlavne... servisovat si ho mozes dat aj uplne inde a u toho "hrozneho predajcu" sa uz ani nemusis nikdy ukazat.... predsa ked s niecim nie som spokojny tak to nevyuzivam. Ohovarat 24/7 na internete ti tiez nepomoze zabudnut na zlu skusenost... proste sa z toho pouc, zabudni na to, život ide dalej. A bike je velmi jednoducha zalezitost, fakt tam dokopy nemas co pokazit, ak nebudes babrat hned na zaciatok tie najzložitejšie časti...
XCBoy Odporucam nepopularny postup:
1. Identifikovat problem, ak nevies a nie ie to ocividne, porad sa tu na fore je tu kopec diskusii v style, praska mi nieco, hrkoce nieco, neradi poriadne.... ale najskor si z tej parktool knihy zisti slovnu zasobu je tam rozpisane co sa ne biku ako vola
2. stiahni servisny navod vyrobcu k danemu komponentu a PRECITAJ! Pozri knihu, videa od park tool
3. kup/pozicaj naradie ak na to treba specialne
4. opatrne s rozumom urob servis, ak vznikne problem napis sem na forum
5. ak vsetko zlyha vezmi do dobreho servisu, nezarataju ti ani o cent viac alebo menej ked si sa uz v tom ty hrabal
6. jazdi dalej o nieco mudrejsi s lepsim pochopenim toho na com jazdis.