V meste je to o držku. Mimo mestá lepšie, aj keď pri každom výjazde sa zamýšľam prečo je taký problém s autom prejsť stredovú čiaru keď oproti nič nejde a dať mi tých sk....nych 150 cm.
Toto ani mne nie je jasne. Naposledy ma dojal jeden vodic, co ma na okreske ofical na tesnotu, len minimalne prekrocil stredovu ciaru a par sto metrov dalej si to valil stredom cesty kvoli nerovnostiam na pravej strane cesty. Podotykam, ze to boli zaplatane vymoly, cez ktore som potom presiel na cestaku :/
Niektorí vidia jazdný pruh ako bariéru ktorú za žiadnych okolností nemožno opustiť. Preto aj po predbehnutí okamžite idú späť čo najviac k pravému okraju vozovky. Skoro to vyzerá ako losí test.
Joe70 chcem sa ťa spýtať,že ako by si porovnal jazdenie v UK a na SK? Ćo sa týka správania vodičov,stav ciest atď.Lebo môj kamoš ktorý pracoval pred cca 10 rokmi v v Anglicku,tak teda nebol z toho veľmi nadšený,myslel si,že to tam bude podstatne lepšie,ako u nás.Dochádzal do práce každý deň 5km na bicykli a cez víkend jazdil aj dlhšie trasy.
Cesty sú tu katastrofálne. Úzke, 99% bez krajníc, výtlky, hrubý asfalt. Na cesťáku je to dosť utrpenie. V strede cesty obrovské cat's eyes pravdepodobne sponzorované britskou asociáciou pneuservisov. Keď niekam ideš po obyčajných cestách máš problém sa vyčúrať. Všade ostnaté ploty okolo cesty. Prešiel som Britániu 2x z juhu až po Inverness a všade je to rovnaké.
Čo sa týka vodičov, tak všeobecne sú samozrejme slušnejší. To je asi všade na západe. Pred prechodmi pre chodcov poslušne zastavujú. Keď je na ceste prekážka, zastaví vždy vodič ktorí má jazdný pruh voľný a má de facto prednosť. Ak nie, tak je to imigrant z východu. Veľmi ma irituje, keď odbočujem na križovatke doprava na hlavnú cestu a väčšinou má oproti stojace auto ktoré ide rovno púšťa. Môže sa stať že sa pohne a v prípade nehody som ja na vine.
Na bicykli keď idem je to rôzne. Niekto ma lízne tesne, niekto po opačnej krajnici. Na vidieckych úzkych cestách sa mi často stáva, že za mnou ide auto a nepredbehne ma, aj keď cesta má 3 m a ja idem tesne po krajnici. Doslova ho musím pustiť. Alebo ide oproti auto na takej ceste a zastane na passing place a čaká kým prejdem. Ja makám ako o dušu, lebo mi to je blbé. Pritom by sme sa obišli.
Keď som sem prišiel, raz som vyrazil na bicykel a tri roky stál na chodbe. Reku po tých úzkych cestách bez krajníc jazdiť nebudem. Cez jarné korona prázdniny som začal jazdiť a teraz jazdím každý deň 50 km do práce na ebajku a v sobotu 150 km na cesťáku. Väčšinou sú vodiči ohľaduplní.
Pri GB sa mi vynorí video, kde cyklisti odkopavali spätňaky. A spolucestujúci na autách, ako pri obiehaní cyklistov otvaralu za jazdy dvere a skopávali cyklistov do jarku. Ale možno sa mylim a bolo to v Škótsku.
Tento rok už 3. zrážka s autom, raz moja nevedomá nepozornosť, ostatné nie moja chyba Prečo mám takú smolu tento rok? Celý život nič a teraz tie auta nejako priťahujem, ani Pat ma nechráni Potrhané veci, zápästie v ortéze, polepený ksicht a lakeť... Aspoň bike ako vždy je v poriadku, už som ho aj zrovnal
Drz sa, skore uzdravenie. A nic sa neboj, coskoro to "stastie" prejde a bude dobre.
Pridam aj ja svoj kusok. Mame pri bytovke semafor, kde sa mi uz 2x stalo, ze na moju zelenu niekto presiel na cervenu z lava. Dnes ma tam rovnakym sposobom skoro sundal kamion. Sla vedla mna nalavo dodavka. Ta uprostred krizovatky zastala a ja som zrazu len videl vedla seba naraznik nakladaku. Zosliapol som plyn na podlahu ale kym sa ten automat rozhybe... Nastastie kamionista vedel, ze je zle a uz takmer stal.
poviem ti tak - tento rok je cely na pi.. no blbe je ze ten dalsi moze byt este horsi. zijes - uzivaj zivota, mozno mas vybrate na dalsich niekolko rokov, nas to estelen caka
milos21: dobre, ze sa ti nic vazne nestalo .. a ani bajku . Tento rok si dal Everes t, das aj toto .. tento zjavny naschval. Takto si clovek za cas povie, ze to bol drsny rok .. same drsnariny . Pady,zrazky, everest, korona .. no snad uz dalsi taky nebude . Alebo inak .. kludne mozes dojst byvat do BA .. inak, ja som sice nemal stret autom, dufam, ze to vydrzi, aj ked zopar zlych momentov bolo .. ale tento rok pre mne tiez neni moc dobry. Ale na druhej strane nedal som Everest .. tak sa vyliec a sup na lyze .. tam auta neotravuju
Milos vela zdravia. Viem co to je, auto uz som mal, aj som si cez neho zalietal, bike to nerozdychal tak bud rad. Tento rok som mal 2x pad na kolajach, ten druhy ma boli este stale a to je uz par mesiacov. Tento rok aom u vas jazdil, mate to tam fakt vesele nezavidim ti. U nas ta ale sundaju aj za bieleho dna a kludne naschval lebo im zavadzias. Kazdopadne nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt este horsie. Good luck.
milos21: dobre, ze sa ti nic vazne nestalo .. a ani bajku . Tento rok si dal Everes t, das aj toto .. tento zjavny naschval. Takto si clovek za cas povie, ze to bol drsny rok .. same drsnariny . Pady,zrazky, everest, korona .. no snad uz dalsi taky nebude . Alebo inak .. kludne mozes dojst byvat do BA .. inak, ja som sice nemal stret autom, dufam, ze to vydrzi, aj ked zopar zlych momentov bolo .. ale tento rok pre mne tiez neni moc dobry. Ale na druhej strane nedal som Everest .. tak sa vyliec a sup na lyze .. tam auta neotravuju
...11 emotikonov v jednom príspevku ?! Tebe už ináč kúruje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čo sa týka vodičov, tak všeobecne sú samozrejme slušnejší. To je asi všade na západe. Pred prechodmi pre chodcov poslušne zastavujú. Keď je na ceste prekážka, zastaví vždy vodič ktorí má jazdný pruh voľný a má de facto prednosť. Ak nie, tak je to imigrant z východu. Veľmi ma irituje, keď odbočujem na križovatke doprava na hlavnú cestu a väčšinou má oproti stojace auto ktoré ide rovno púšťa. Môže sa stať že sa pohne a v prípade nehody som ja na vine.
Na bicykli keď idem je to rôzne. Niekto ma lízne tesne, niekto po opačnej krajnici. Na vidieckych úzkych cestách sa mi často stáva, že za mnou ide auto a nepredbehne ma, aj keď cesta má 3 m a ja idem tesne po krajnici. Doslova ho musím pustiť. Alebo ide oproti auto na takej ceste a zastane na passing place a čaká kým prejdem. Ja makám ako o dušu, lebo mi to je blbé. Pritom by sme sa obišli.
Keď som sem prišiel, raz som vyrazil na bicykel a tri roky stál na chodbe. Reku po tých úzkych cestách bez krajníc jazdiť nebudem. Cez jarné korona prázdniny som začal jazdiť a teraz jazdím každý deň 50 km do práce na ebajku a v sobotu 150 km na cesťáku. Väčšinou sú vodiči ohľaduplní.
https://ulozto.sk/file/yw3GmE6pnmV4/blb-mp4
Drz sa, skore uzdravenie. A nic sa neboj, coskoro to "stastie" prejde a bude dobre.
Pridam aj ja svoj kusok. Mame pri bytovke semafor, kde sa mi uz 2x stalo, ze na moju zelenu niekto presiel na cervenu z lava. Dnes ma tam rovnakym sposobom skoro sundal kamion. Sla vedla mna nalavo dodavka. Ta uprostred krizovatky zastala a ja som zrazu len videl vedla seba naraznik nakladaku. Zosliapol som plyn na podlahu ale kym sa ten automat rozhybe... Nastastie kamionista vedel, ze je zle a uz takmer stal.
...11 emotikonov v jednom príspevku ?! Tebe už ináč kúruje