Takto?
Mišo príde na parkovisko a zbadá, že do jeho auta ktosi nabúral. Za stieračom však nájde odkaz. Číta: "Keď toto píšem, sleduje ma asi tucet ľudí. Myslia si, že sem píšem svoje meno, telefón a číslo poistky. Ale nepíšem..."
mailer veď nato si platíš zákonné poistenie PZP. Ak niekomu spôsobíš škodu, poisťovňa to uhradí. V aute by si mal mať tlačivo z poisťovne - správa o nehode - tak nejak sa volá. Spoločne vypíšete toto tlačivo, ešte nahlásiš škodovú udalosť telefonicky v poisťovni a hotovo.
Poškodený dorieši s poisťovňou opavu auta a vybavené.
Keď sa ti už podarí niekomu poškodiť auto, venuj polhodinku času administratíve a poškodený nebude mať náklady, len starosti s behaním po servise. Ak zutekáš, tak si to chudák bude musieť aj zacvakať, ak nie je poistený inak.
Teba to nestojí nič, len vyplnenie tlačiva a jeden - dva telefonáty, či maily.
Pýtal si sa, že ako to riešime. Tak som odpovedal, lebo poznám prípady, keď vinník z neznalosti a z obavy ušiel.
Na jeseň jedna panička potiahla na parkovisku synovi nárazník. V podstate len farba dole...
Našťastie to videl svedok a snažil sa ju presvedťiť, aby nezutekala. Márne. Bola blbá a odišla. Svedok bol šikovný a stíhal ju odfotiť. Niekoľko výborných fotiek. Tak to mala panička aj s políciou a trestom za útek z miesta nehody...
Ano, obrovské šťastie. To nebol obyčajný svedok. Keby si videl tie fotky, tak povieš že sú z filmu.
Ale nechápem prečo ľudia utekajú. Fakt ich to temer nič nestojí. Myslím si, že sa boja väčšieho postihu. Preto tu robím osvetu.
No ten moj povedal ze mam smolu. On to so mnou nespise lebo frajerka odisla z miesta cinu a jeho by policajti riesili. Takto ked sa neprizna nikto mu nic nemoze a ked nemas video ani svedka tak ani policajti.
Povedal sam ze sa nic nestalo, takze nebol dovod cokolvek vypisovat. Mna len napadlo ze keby bol hajzel, tak to nahlasi ze som usiel. Preto som si preistotu odfotil jeho naraznik, aby som mal dokaz ze tam nic nema.
Siel som s mamou do IKEA a parkoval som na streche. Von strasne fucalo a ked otvorila dvere, tak jej ich vytrhlo a buchli do vedlajsieho auta - na mojom aute nic, na vedlajsom trosku suchnute a otlacene. Kedze ani po dvoch hodinach sa nik neukazal, tak som nechla len listok a siel prec. Ozval sa, prisiel som k nemu aby podpisal papier o nehode, nahlasil som to na poistovnu a viac sa nestaral.
No vidis a podla zakona si sa dopustil trestneho cinu uteku z miesta nehody. Po spravnosti by si mal zavolat fizlov, oni vylustruju majitela a zavolaju mu. A ty samozrejme dostanes pokutu 😁
No dobre. Ale moje auto stalo, motor bol vypnuty. V podstate to sa nemalo ani platit z PZP, ale je to rovnake, ako keby som do auta napalil nakupnym vozikom. Takze som len zneuzil PZP namiesto zodpovednosti za skodu => poistny podvod
Nie tak celkom, z PZP sa platia skody aj sposobene prevadzkou. Napr zaparkujes, nedas rucnu ani rychlost, zamknes odides. Auto sa pohne a nabura do ineho. To tiez spada pod PZP
Povedal sam ze sa nic nestalo, takze nebol dovod cokolvek vypisovat. Mna len napadlo ze keby bol hajzel, tak to nahlasi ze som usiel. Preto som si preistotu odfotil jeho naraznik, aby som mal dokaz ze tam nic nema.
Mne sa stalo podobne, v kolone, v dazdi, v tme, som sa dotkol toho predo mnou. Vystupili sme obaja, pozreli sme sa na to, nikde nic, mozno trochu znacka preliacena. Podali sme si ruky, vymenili tel., prehodili par slov o zlom pocasi, obaja sme si to odfotili (co keby si to ten druhy doma rozmyslel) a pokracovali sme v kolone dalej. Uz je to cca rok a nic. Ale fotky mam ulozene na disku.
No vidis a podla zakona si sa dopustil trestneho cinu uteku z miesta nehody. Po spravnosti by si mal zavolat fizlov, oni vylustruju majitela a zavolaju mu. A ty samozrejme dostanes pokutu 😁
Dopravná nehoda je keď je škoda na majetku myslím nad 3000€ alebo došlo k poškodeniu dopravného značenia alebo bola zranená osoba. Všetko ostatné je škodová udalosť a nie dopravná nehoda. Čiže nie, neutiekol z miesta nehody.
No dobre. Ale moje auto stalo, motor bol vypnuty. V podstate to sa nemalo ani platit z PZP, ale je to rovnake, ako keby som do auta napalil nakupnym vozikom. Takze som len zneuzil PZP namiesto zodpovednosti za skodu => poistny podvod
No ja som v aute ani nesedel a bol som "vinník".
Do môjho zaparkovaného auta nabúralo iné auto a moje posunulo a poškodilo auto predo mnou. Vinník ušiel a policajti to uzavreli, že ja (moje auto) spôsobilo škodu. Pokutu som samozrejme nedostal , bolo to viacmenej pre poisťovňu. Mne to preplatila moja poisťovňa z havarijnej poistky. Či to tomu predo mnou preplatila moja poisťovňa zo zákonnej to už neviem. Ale prišlo mi to divné.
Dopravná nehoda je keď je škoda na majetku myslím nad 3000€ alebo došlo k poškodeniu dopravného značenia alebo bola zranená osoba. Všetko ostatné je škodová udalosť a nie dopravná nehoda. Čiže nie, neutiekol z miesta nehody.
nemas pravdu ...
dopravna nehoda je aj AKAKOLVEK udalost bez ohladu na vysku skody, ked sa ucastnici nedohodnu na vine ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mišo príde na parkovisko a zbadá, že do jeho auta ktosi nabúral. Za stieračom však nájde odkaz. Číta: "Keď toto píšem, sleduje ma asi tucet ľudí. Myslia si, že sem píšem svoje meno, telefón a číslo poistky. Ale nepíšem..."
Poškodený dorieši s poisťovňou opavu auta a vybavené.
Keď sa ti už podarí niekomu poškodiť auto, venuj polhodinku času administratíve a poškodený nebude mať náklady, len starosti s behaním po servise. Ak zutekáš, tak si to chudák bude musieť aj zacvakať, ak nie je poistený inak.
Teba to nestojí nič, len vyplnenie tlačiva a jeden - dva telefonáty, či maily.
Na jeseň jedna panička potiahla na parkovisku synovi nárazník. V podstate len farba dole...
Našťastie to videl svedok a snažil sa ju presvedťiť, aby nezutekala. Márne. Bola blbá a odišla. Svedok bol šikovný a stíhal ju odfotiť. Niekoľko výborných fotiek. Tak to mala panička aj s políciou a trestom za útek z miesta nehody...
Ale nechápem prečo ľudia utekajú. Fakt ich to temer nič nestojí. Myslím si, že sa boja väčšieho postihu. Preto tu robím osvetu.
a co ked do niekoho vpalite na biku? teoreticky by som to mal mat v hmotnej zodpovednosti (je to priamo uvedene v poistke) ale skusenost nemam.
nejake pripoistenie za sposobene skody nielen doma (susedom)
Mne sa stalo podobne, v kolone, v dazdi, v tme, som sa dotkol toho predo mnou. Vystupili sme obaja, pozreli sme sa na to, nikde nic, mozno trochu znacka preliacena. Podali sme si ruky, vymenili tel., prehodili par slov o zlom pocasi, obaja sme si to odfotili (co keby si to ten druhy doma rozmyslel) a pokracovali sme v kolone dalej. Uz je to cca rok a nic. Ale fotky mam ulozene na disku.
No ja som v aute ani nesedel a bol som "vinník".
Do môjho zaparkovaného auta nabúralo iné auto a moje posunulo a poškodilo auto predo mnou. Vinník ušiel a policajti to uzavreli, že ja (moje auto) spôsobilo škodu. Pokutu som samozrejme nedostal
nemas pravdu ...
dopravna nehoda je aj AKAKOLVEK udalost bez ohladu na vysku skody, ked sa ucastnici nedohodnu na vine ...