chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Na HT som rezal plaste (Conti XK, RK RS) a na fulle zatial ziaden rez. Tak isto standardny Ikon bol bez ujmy. Ale dole kopcom jazdim skor bezpecne a vahu mam pod 80kg.
Ja mám 30mm rafiky preto pozerám po 2.4 wt. Tak budeš mi ty vedieť povedať o mesiac, dva ako to vnímaš lebo Nino chodí na tom vážne bomby ale zas technika je technika ?
Na htcku mám najazdené asi 4000km na ikonoch 2.2 na fulle mám Rray/Rralph cítit lepšiu trakciu na predom plášti ale zas pocitovo sa mi zdá že majú menšiu rolling resistance ako Ikony. Možno práve tie Aspeny v takej šírke budú dobrý kompromis aj do kopca aj z kopca. Možno mi niekto povie čo má skúsenosti medzi Aspenom a Ikonom
Len ak idete brať Maxxis plášte s označením WT, tak tie sú optimalizované na ráf široký 30-35mm. Na 25mm by som to nedával, lebo to nedosiahne správny tvar a plášt bude veľmi zaoblený. Nahodiť to samozrejme pôjde, ale nebude sa tam dať využiť benefit nízkych tlakov.
Len ak idete brať Maxxis plášte s označením WT, tak tie sú optimalizované na ráf široký 30-35mm. Na 25mm by som to nedával, lebo to nedosiahne správny tvar a plášt bude veľmi zaoblený. Nahodiť to samozrejme pôjde, ale nebude sa tam dať využiť benefit nízkych tlakov.
Áno 30mm bude asi lepší ako 25mm. Ale dá sa použiť aj na 25mm.
Bude to asi dobré aj na 25mm, lebo 2,4 je vlastne už na spodku akceptovateľného rozsahu. Ja som to pozeral skôr pre šírku 2,5 (to je stred WT produkcie tuším, 2,6 je myslím max a 2,8 už nie je WT) a ten optimalizovaný stred šírky ráfiku je 30mm, ale tiež si myslím, že najlepšie to platí pre 2,5 WT, čo je väčšina Minionov a podobných š***** plášťov. Možno na tie Aspeny by som volil ráfik 27mm ako fajn optimum. Ale súčasné karbónové 30mm sa robia fakt krásne a v luxusných hmotnostiach aj pre XC ??
Ahoj, mám ho na 30mm ráfe v zadu, v predu mám ikon 2.35, ikon je širší, má vyššie bočné štuple, ale aj ťažší . Aspen 2.4 je rýchlejší, ľahší, na suchu nemám výhrady, na tvrdom podklade super, trakcia v priamom smere aj na blate ešte ok(dalo sa ešte šliapať) rýchlo sa čistí, ale v náklone tie bočné stupliky a to prázdne miesto medzi nimi jednoducho nedržia=v zábere to potom kĺže do bokov, (to aj ikon je natom o hodne lepšie), mokrú trávu ešte nemám odskúšanú, stihol som len sucho alebo blato a do blata určené teda niesú. Dopredu na XC by som volil skôr ardent race, ikon. Ardent race 2.35 a aspen 2.4wt sú rovnako široké. Ikon 2.35 je širší o 2mm,
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nino Schurter https://www.redbull.com/ph-en/nino-schurter-bike-check
Aspon teda moj Forekaste 2,35 je zhruba rovnaky 2,25 racing ray.
https://m.pinkbike.com/news/triple-bike-check-comparing-the-scalpels-of-cannondale-factory-racing.html
Su to Enve M5 kolesa (vidis napis na fotkach)
https://www.enve.com/product/m5/
Áno 30mm bude asi lepší ako 25mm. Ale dá sa použiť aj na 25mm.
hladal by som nieco ine