Dnes ma na prechodoch všetci púšťali, ale radosť mi skazil tento tmavý seat, ktorý ma skoro nabral z vedľajšej cesty. Vyhol som sa na stredovú čiaru, on zabrzdil v strede pruhu. Tep mi vyskočil ako po covide.
Teraz by si bol prekvapený a Dúbravka je oproti tomu šuvix. Z ktorejkoľvek strany do Prešova vojdes, skôr či neskôr natrafis na sériu semaforov, v niektorých prípadoch zopár sto metrov za sebou. Ideš z Košíc smer Bardejov/Vranov? Tak si to spočítajme na ceste cez Svabsku a Arm. gen. Svobodu:
1. Svabska - Royova
2. Svabska pri Coop Jednota
3. Svabska - Solivarska
Potom chvíľku pauza a ideme ďalej:
4. AGS - Zemplínska
5. AGS - Martina Benku
6. AGS - Eperia
7. AGS - Rusínska
8. AGS - Jurkovičova
9. AGS - Jurkovičova 2 (poliklinika)
10. AGS - Exnarova
Zatiaľ úsek ~4km a ešte máš pred sebou tuším dva alebo tri ďalšie semafory. Zelená vlna? V Prešove zatiaľ tabu a v kombinácii so semaformi na tlačidlo...nové semafory ešte pribúdajú jednoducho nonsens. Ešte by som to prirovnal ku Svätému Juru, kde je tiež niekoľko semaforov na celkom krátkom úseku.
Presne pre to, co sa stalo Adrianovi Babicovi som ani nie po roku predal cestak. Totalna strata motivacie. Maval som bezne obdobia kedy mi dva krat do tyzdna auto nedalo prednost. Permanentne na brzdach pred kazdou krizovatkou.
Bohužial, posielate nám ich aj sem... Jeden z EVČ začínajúcim SP ma na kruháči pri Edelstahle skoro zložil. Myslel si, že keď vchádza na kruháč, tak má prednosť pred cyklistom v kruháči. Druhý s číslom začínajúcim VT zase na žel. prechode medzi Wolfstahlom a Hainburgom. Bolo vlhko, cez šikmé koľaje treba prechádzať kolmo, tak som už kus pred priecestím ukazoval rukou tým za mnou, aby spomalili, lebo vyjdem viac do prostriedku. Ten zase nevedel, že na žel. priecestí je zakázané predchádzať iné vozidlá (nie motorové vozidlá!), čiže aj bicykle. Aj v Rakúsku, nielen u nás.
A zase to začne - rakúšania otvárajú hranice, keďže som začipovaný tak naši pre mňa tiež, začne sa tam jazdiť... Nielen na bicykloch, aj autami!
Dnes som mal v pláne tréning cez Lemešany, Ličartovce /tam kde zomrel predvčerom Babič/ potom cez Košice, Folkmár späť. Fúkalo ale iným smerom ako som predpokladal tak som to vo Veľkom Šariši otočil doprava. V Chminianskej ma zboku štrajchlo do pravej nohy auto ked som ho predbiehal a on vybočil doľava, o dva kilometre dalej ma takmer čelne nabrali v protismere idúci a na hlavnú cestu vchádzajúci z vedľajšej fajne rozbehnutí další romale na starej oktávii. Mával som im oproti už z diaľky rukou že či nemienia náhodou spomaliť kedže som na hlavnej, smerujem vľavo /vedľajšia cesta sa na hlavnú napája v malom uhle na úseku možno 30 - 40 metrov podobne ako pri Lemešanoch kde mal zrážku Babič/ a ked budeme oba objekty pokračovať aktuálnymi rýchlosťami /ja asi 40 km za hodinu oni možno 80 / a zamýšľanými smermi tak sa stretneme v jednom bode - v strede križovatky Samozrejme oni pokračovali svojimi 80 km/h a ani náznak spomalenia nedajbože až zastavania pri vchádzaní na hlavnú po ktorej ide cyklista. Ked videli že ja im prednosť dať nemienim v poslednom momente na chvíľu zaflekovali a znížili rýchlosť možno na 40, ja som sa im v tom poslednom momente vyhol vpravo a divadlo skončilo. Po chvíli ma dobehla nejaká dodávka s špz Spišská Nová Ves, šofér sa vyklonil z okna a že - mace dobré reflexy. Vodičáky by im mali zobrať. Ja mu že: co mi zostáva ked chcem prežiť a nemám prilbu
Nejde o watty. Možno som kvoli tomu pozornejší, koncentrovanejší, v maximálnej pohotovosti, ... Na pretekoch prilbu nosím, na dvoch som nemal - prvý krát mi pani hlavná rozhodkyňa povedala v cieli že nabudúce musím mať a na Kežmarskom cyklo maratóne som zistil že nemám prilbu asi po piatich kilometroch od štartu Vo Svidníku kde sme vyhrali svoje kategórie s Babičom, ... som mal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale bol, len tam bol vtedy semafor iba na 1 krizovatke
1. Svabska - Royova
2. Svabska pri Coop Jednota
3. Svabska - Solivarska
Potom chvíľku pauza a ideme ďalej:
4. AGS - Zemplínska
5. AGS - Martina Benku
6. AGS - Eperia
7. AGS - Rusínska
8. AGS - Jurkovičova
9. AGS - Jurkovičova 2 (poliklinika)
10. AGS - Exnarova
Zatiaľ úsek ~4km a ešte máš pred sebou tuším dva alebo tri ďalšie semafory. Zelená vlna? V Prešove zatiaľ tabu
Adrián Babič, nepočujúci cyklista, držiteľ niekoľkých medailí z olympiády nepočujúcich a majstrovstiev Európy
Europoslankyňa Lucka to tak nenechá, že vraj
https://www.startitup.sk/toto-je-posledna-kvapka-spustame-peticiu-rozhorcuje-sa-duris-nicholsonova-zomrel-4-nasobny-medailista/
Vodičov kritizuje aj Vlhová. Niektorí jazdia ako idioti, uviedla
https://sportnet.sme.sk/spravy/zomrel-cyklista-adrian-babic-na-jeho-nehodu-reagovala-aj-petra-vlhova/?ref=trz
A zase to začne - rakúšania otvárajú hranice, keďže som začipovaný tak naši pre mňa tiež, začne sa tam jazdiť... Nielen na bicykloch, aj autami!