Jaroh mňa by toto čo spomínaš nevytočilo, ako cyklista rešpektujem iných cyklistov... samozrejme máš trochu pravdu... sú aj takí šoféri.. ale keby si jazdil po BA, tak by si videl kolko magorov tu jazdí... na autách, na kolobežkách, a úprimne si povedzme, aj na bicykloch... takže ak by mi nejaký magor na bicykli poškrabal auto len preto že nevie počkať a nezmestí sa medzi dve autá, tak to by ma už vytočilo a adekvátne by som mu to dal najavo...
Mna vytacaju len cyklisti, ktori si robia pomedzi auta slalom sprava dolava a naspat, najlepsie pomedzi pomaly iduce auta a nasledne si to smyknu na chodnik. Presne kvoli takymto maju ostatni necyklisti mienku o cyklistoch, ze na cestu nepatria a ze su to hovada.
naposledy sme tak isli s frajerkou do modry na vino a kedze vo vinosadoch robili nejaku cestu tak bola dost zapcha aj v pezinku aj dalej.
uz v PK sme si vsimli dvoch panov (mohli mat tak okolo 35-45) na cestakoch ako idu. To ze jeden obiehal auta zlava a druhy sprava by som mu este prepacil kedze auta stoja tak kadejako a nie vzdy sa da sprava obist, ale ze uplne ignorovali kazdy jeden semafor s cervenou je silne kafe. Tento nesvar som si vsimol u vela cestnych cyklistov. To je taky problem na tom semafore zastat? ja nehovorim o takom co skoci chodcom zelena a siroko daleko nikto nie je ale velke krizovatky kde ta sepali auto ani nevies ako. Potom mi nadava frajerka ze pozri aki ste cyklisti kkti. A toto vnima vela ludi. Vidia tych co su na ceste ako sa spravaju a otacaju to na celu komunitu. Nasledne sa tak aj spravaju vodici ked vidia ze si to ziletkar prefrnkne na cervenu alebo do zakazu a pod.
V Bratislave existujú aj veľké križovatky, kde pri prejazde na červenú bicyklom, Ťa nikto nedokáže obmedziť a ani len ohroziť. A platí to aj opačne. Napr. veľká križovatka pri Tescu smerom z Lamača na Patrónku.
Tu krizovatku chodim dost casto a pokial neodbacas doprava tak si nemyslim ze mas pravdu. Ked pojdem z lamaca a mam cervenu tak ma moze sejmut auto z Dubravky, auto od tesca odbacaju e do doubravky, auto od Razsoch, vyber si. Uz len ta uvaha ist cez tuto krizovatku na cervenu je mimo.
Z Lamača na Patrónku pri Tescu vieš ísť iba dvomi smermi: rovno na Patrónku a doľava do Tesca.
Auta odbočujúce z Tesca na hlavnú dvojprúdovku, po ktorej ideš smerom na Patrónku, Ťa nemajú prečo ohroziť, nakoľko je tam vyšrafovaná krajnica, po ktorom auta nechodia ale s bajkom tade prefrčíš.
V Bratislave existujú aj veľké križovatky, kde pri prejazde na červenú bicyklom, Ťa nikto nedokáže obmedziť a ani len ohroziť. A platí to aj opačne. Napr. veľká križovatka pri Tescu smerom z Lamača na Patrónku.
to nie v Bratislave ale aj po celom svete je kopec križovatiek kde máš dostatočný rozhľad všetkými smermi (či už v aute, na bicykli alebo pešo) na to aby si bezpečne prešiel.. ale červená je proste stoj a nazdar, prechod na ňu neokecáš nijako
chodím tade autom, bajkom veru nie ... a veľa áut ide z toho podjazdu veľmi rýchlo a hneď sa radia doľava ... prajem vám, čo tam idete s kľudom na červenú, lebo však prehľadná križovatka, aby sa vám nikdy nič nestalo ... ale ja tade teda radšej nechodím, ak idem do práce cez lamač
Predpokladám, že si myslel tú križovatku, s napojením z Dúbravky. Tak tá, ak sa nemýlim je pred, resp. za, nie pri Tescu.
To ale nepovazujem za "velku" krizovatku ako si ju nazval. Kazdopadne aj tam ta moze auto od tesca na patronku zlozit, obzvladt ked idu z oboch pruhov.
No mne sa skôr stáva, že ak vidím ľudí na bicykloch ist na červenú, tak nie "ziletkárov, A.K.A echt cyklistov", ale v prevažnej väčine skôr takých "do roboto z robotných teplákových bez prilieb".
Raz som sa jedneho takeho pytal ked som ho potom dobehol ze preco nezastavil na cervenu a odpoved bola ze to plati len pre auta. Tak sa potom mozeme cudovat.
A ja som raz cez celý Svätý Jur a Pezinok zozadu sledoval týpka, čo vždy išiel na červenú. Cez každú jednu. Ja som vždy zastavil, takže som ho mal problém vždy dobehnúť. Až napokon za kruháčom za Pezinkom jeho aj mňa zastavili policajti, že im niekto nahlásil cyklistu čo chodí na červenú. Asi im aj záznam z kamery poslali, lebo mňa pustili a jeho si nechali . Tak brutál rýchlu karmu som odvtedy nezažil. Trvalo jej to cca 10-15min.
nechcem tu nikoho osocovat (kazdi sme nejaki), ale aj ja teda nieco pridam - ziletkarov som videl ist uz aj cez zavrete zeleznicne priecestie, a to dokonca v Rakusku tu za Kittsee
uz v PK sme si vsimli dvoch panov (mohli mat tak okolo 35-45) na cestakoch ako idu. To ze jeden obiehal auta zlava a druhy sprava by som mu este prepacil kedze auta stoja tak kadejako a nie vzdy sa da sprava obist, ale ze uplne ignorovali kazdy jeden semafor s cervenou je silne kafe. Tento nesvar som si vsimol u vela cestnych cyklistov. To je taky problem na tom semafore zastat? ja nehovorim o takom co skoci chodcom zelena a siroko daleko nikto nie je ale velke krizovatky kde ta sepali auto ani nevies ako
zhodou okolnosti, prve tri svetelne krizovatky v Pezinku - Grinave, su iba prechody pre chodcov a az nasledne je krizovatka, kde sa odbaca do Limbachu alebo k byvalej regene a nasledne opat prechod pre chodcov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
uz v PK sme si vsimli dvoch panov (mohli mat tak okolo 35-45) na cestakoch ako idu. To ze jeden obiehal auta zlava a druhy sprava by som mu este prepacil kedze auta stoja tak kadejako a nie vzdy sa da sprava obist, ale ze uplne ignorovali kazdy jeden semafor s cervenou je silne kafe. Tento nesvar som si vsimol u vela cestnych cyklistov. To je taky problem na tom semafore zastat? ja nehovorim o takom co skoci chodcom zelena a siroko daleko nikto nie je ale velke krizovatky kde ta sepali auto ani nevies ako. Potom mi nadava frajerka ze pozri aki ste cyklisti kkti. A toto vnima vela ludi. Vidia tych co su na ceste ako sa spravaju a otacaju to na celu komunitu. Nasledne sa tak aj spravaju vodici ked vidia ze si to ziletkar prefrnkne na cervenu alebo do zakazu a pod.
Auta odbočujúce z Tesca na hlavnú dvojprúdovku, po ktorej ideš smerom na Patrónku, Ťa nemajú prečo ohroziť, nakoľko je tam vyšrafovaná krajnica, po ktorom auta nechodia ale s bajkom tade prefrčíš.
to nie v Bratislave ale aj po celom svete je kopec križovatiek kde máš dostatočný rozhľad všetkými smermi (či už v aute, na bicykli alebo pešo) na to aby si bezpečne prešiel.. ale červená je proste stoj a nazdar, prechod na ňu neokecáš nijako
To ale nepovazujem za "velku" krizovatku ako si ju nazval. Kazdopadne aj tam ta moze auto od tesca na patronku zlozit, obzvladt ked idu z oboch pruhov.
zhodou okolnosti, prve tri svetelne krizovatky v Pezinku - Grinave, su iba prechody pre chodcov a az nasledne je krizovatka, kde sa odbaca do Limbachu alebo k byvalej regene a nasledne opat prechod pre chodcov.