Nie skusenost s vodicmi, ale ako Joli spomenul, nelogicky plan krizovatky, resp 'dopytova' krizovatka s indukcnym snimacom pod vozovkou. Reaguje iba na auta/vacsiu kovovu masu. Konkretne som cakal pri Kauflande v Dubravke, smer z Polianok, kym nepride nejake auto, dllllho, kedze bolo skoro rano. Ine smery isli, uz som chcel zostupit a byt chodec, na 2 prechodoch, nastastie prišlo nieco.
Nabuduce rovno zostupim, ak ziadne auto nablizku.
Nie skusenost s vodicmi, ale ako Joli spomenul, nelogicky plan krizovatky, resp 'dopytova' krizovatka s indukcnym snimacom pod vozovkou. Reaguje iba na auta/vacsiu kovovu masu. Konkretne som cakal pri Kauflande v Dubravke, smer z Polianok, kym nepride nejake auto, dllllho, kedze bolo skoro rano. Ine smery isli, uz som chcel zostupit a byt chodec, na 2 prechodoch, nastastie prišlo nieco.
Takých križovatiek je viacero s tým snímačom. No to je jediný prehrešok jazdy na červenú, kedy proste som donútený. Lebo čakať v nedeľu ráno na nejaké auto na Plynárenskej v smere na Prístavnú aby som dostal zelenú, kým niečo nepríde. A kto poznáte biznis zónu okolo Plynárenskej, tak viete, že cez víkend je to tam vymreté ako po evakuácii.
cista fetka, zrejme mu dosiel efedrin tak bezal do lekarne
No on bol totálne mimo. Ide na hlavnú, ani sa nepozrie, rovno do protismeru, po parkovisku zase v protismere. Keď som ho potom dobehol, tak som mu dal kazanie. Normálne žiadna reakcia, len bol ticho a nakoniec len povedal prepáč. To bolo ako keby si vôbec neuvedomoval, že tak sa nemá jazdiť a ide mu o život.
to nie v Bratislave ale aj po celom svete je kopec križovatiek kde máš dostatočný rozhľad všetkými smermi (či už v aute, na bicykli alebo pešo) na to aby si bezpečne prešiel.. ale červená je proste stoj a nazdar, prechod na ňu neokecáš nijako
V niektorých krajinách znamená pre cyklistov červená na semafóre "daj prednosť v jazde". T.j. Ak nič nejde môže pokračovať.
Teraz som išiel ráno, slnko za chrbátom a oproti chlapík predbiehal cez dve plné čiary v úseku častých dopravných nehôd. Až ho myklo keď ma zbadal, dovtedy ma určite nevidel. Dávajte si pozor.
mne to iste ale poobede...idem bikom 3 auta oproti.1 islo asi pomali tak ho ten za nim chcel predbehnut ale zbadal ze idem oproti.no vyrutil sa chlapec na BMW a samozrejme zacal tych dvoch pred sebou predbiehat.to uz boli par metrov primne ale on si z toho tazku hlavu nerobil...este sa namna skeril.
Ja som si dal dnes dlhy vyjazd okolo Malych Karpat a bilancia dnes cellom fajn:
850 aut zachytenych radarom
0 ostrekovacov
0 vytrubovacov
0 predbiehacov v protismere
5 tesno obiehacov (1 autobus a kupodivu 3 zo 4och osobakov bolo ECV z CZ)
1 kamionista podakoval ked som mu urobil priestor
...ale, zapocul som prave taku konverzaciu na ulici, kde chlapci autickari hovorili o cyklistoch, co chodia na cervenu (na Racianskej), a ako dvaja z nich uz naschval spetakom zavadili o takehoto cyklistu aby ho “vychovali”🤦♂️
Ako tonuz tak byva aj pri motorkaroch, cyklistoch, alebo akejkolvek inej skupine, vacsina je normalna, ale par hlupakov poskodi meno celej komunity🤷♂️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://youtu.be/90O-9HQBsyg
cista fetka, zrejme mu dosiel efedrin tak bezal do lekarne
Takých križovatiek je viacero s tým snímačom. No to je jediný prehrešok jazdy na červenú, kedy proste som donútený. Lebo čakať v nedeľu ráno na nejaké auto na Plynárenskej v smere na Prístavnú aby som dostal zelenú, kým niečo nepríde. A kto poznáte biznis zónu okolo Plynárenskej, tak viete, že cez víkend je to tam vymreté ako po evakuácii.
No on bol totálne mimo. Ide na hlavnú, ani sa nepozrie, rovno do protismeru, po parkovisku zase v protismere. Keď som ho potom dobehol, tak som mu dal kazanie. Normálne žiadna reakcia, len bol ticho a nakoniec len povedal prepáč. To bolo ako keby si vôbec neuvedomoval, že tak sa nemá jazdiť a ide mu o život.
V niektorých krajinách znamená pre cyklistov červená na semafóre "daj prednosť v jazde". T.j. Ak nič nejde môže pokračovať.
https://www.pri.org/stories/2015-07-09/paris-follows-path-idaho-and-lets-bicycles-run-red-lights
Snad to nie je tunajsia…
Ludom j*be, jazdia ako blazni
850 aut zachytenych radarom
0 ostrekovacov
0 vytrubovacov
0 predbiehacov v protismere
5 tesno obiehacov (1 autobus a kupodivu 3 zo 4och osobakov bolo ECV z CZ)
1 kamionista podakoval ked som mu urobil priestor
...ale, zapocul som prave taku konverzaciu na ulici, kde chlapci autickari hovorili o cyklistoch, co chodia na cervenu (na Racianskej), a ako dvaja z nich uz naschval spetakom zavadili o takehoto cyklistu aby ho “vychovali”🤦♂️
Ako tonuz tak byva aj pri motorkaroch, cyklistoch, alebo akejkolvek inej skupine, vacsina je normalna, ale par hlupakov poskodi meno celej komunity🤷♂️
https://autozine.cz/naschvaly-ridicu-aut-vuci-cyklistum-nabiraji-na-intenzite-a-mohou-skoncit-fatalne/
Ponahla domov, lebo medved.
Je to všeobecne tolerované, tak sa to toleruje. Mongol za volantom.