To miesto rozhodne nie je "Šturec" teda aspoň nie je to čo si pod tým pojmom predstavujem ja. Je to kusok "za dedinou" na pohlad malo "nebezpečné " miesto ktore dokáže človeka oklamať ze tam sa "nič nemôže stať..."
A to je Šturec a tento úsek ešte pomerne fajn miesto na bajkovanie, vždy som tam rád chodil práve kvôli nie tak hustej premávke, také Donovaly sú vyslovene nebezpečné pre bajkerov. Bezpečne nie je na cestách snáď nikde.
Z diskusie: "...tade sa ide na cyklotrasu na kráľovu studňu ale určitý úsek musíš prejsť cestou pokým sa dostaneš na vedľajšiu."
-to pre vysvetlenie preco tadial sli na vylet s dietatom
v nespravnom case na nespravnom mieste, 1000 krat sa nic nestane a raz takto keby clovek nechcel riskovat, nemoze vyjst z domu, inak vcera tou cestou mala ist BB jazda Bystricky anjel, nechcem si ani predstavit, keby takyto mikrospanok vletel do 70 cyklistov, boli sme v Podkoniciach, ked sa to stalo a dozvedeli sme sa, Harmanec sme museli z trasy vynechat
Ja pridam dnes aj pozitivnu skusenost - siel som od Perneku do Lozorna, fukalo slusne z pravej strany a miestami som s narazmi vetra bojoval, a preto vodic/ka za mnou sa viezla hadam aj 1km, kym nemal/a uplne prehladnu situaciu na obiehanie👍V tom vetre som nepocul to auto za mnou, ale podla radaru som vedel, ze nieco za mnou ide, ale chvilu som si myslel ze sa za mnou zavesil nejaky cyklista😃...a len dodam, ze na kufri auta bola nalepka “Z”
V piatok medzi Dolnými Orešanmi a Doľanmi na predbiehal poľský kamionista....Cesta prázdna, oproti nikto. A on dement ma obehol tak max pol metra v 90kmh to bolo určite - ak ne viac..Bolo to zbriežku dole, tak asi aj viac. Som mal chvíľu pociť, že som vzlietol na tom cesťáku. Len asi zázrakom som neskončil v járku či pod kolesami..Ach jaj , dementní sú podaktorí .........Ale inak dobrý výjadz to bol.....Prežil som.
Ešte sa nič nevedelo a už bol lynč z oboch strán na tých druhých. A nakoniec to bude inak aj zo strany vodiča, aj zo strany rodinky...
Co ma byt akoze inak na tom, ze presiel do protismeru, zabil tam cyklistku a vazne zranil dieta ktore stale bojuje o zivot? V com bola vinna ta rodina? Zena bola prokuratorka a muz dopravak, chlapik to bude mat tazke...
mne sa najviac pacia tie nazory ze su to sialenci a ludia co jazdia po cestach su magori lebo je to zivotu nebezpecne.
ano je ale nie koli tej ceste ale koli dalsim ludom co jazdia v zeleznych zbraniach na 4 a viac kolesach
hej hej tak rad by som si kupil cestak a skocil v sobotu do L.Mikulasa na kavu no neda sa.
na slovennsku "sme" si "zvykli" ze cesty su len pre auta a vsetko ostatne tam nema co robit a je skodna.
Nie ze zvykli ale to ludia beru ako samozrejmost. Sa niekedy nestacim divit ked pocuvam tie debaty napr na obede alebo na kave od ludi co jazdia len v autach. Cesty su predsa vymyslene pre auta a cyklisti tam len zavadzaju a zdrzuju ma a najradsej by som ich zrazil/a aby tam uz neliezli. Normalne mam chut im to jedlo je.bnut do ksichtu za take reci.
Co ma byt akoze inak na tom, ze presiel do protismeru, zabil tam cyklistku a vazne zranil dieta ktore stale bojuje o zivot? V com bola vinna ta rodina? Zena bola prokuratorka a muz dopravak, chlapik to bude mat tazke...
Nie je ti divné, že vošiel do protismeru ak neobiehal iné auto, že poškodené mal auto inak ako by som možno ja očakával. Z druhej strany, že rodinka možno nešla na Šturec, nešli diaľkovú trasu BB - Turiec, však boli pri dedine a kľudne mohli ísť len po najbližšiu odbočku na lesné cesty, lebo aj na nich sa spustil lynč.
Ja nikoho nesúdim ani neobhajujem, len sa mi nepáči lynč ľudu hneď po prvých skreslených informácii. Takto podobne fungujú dezinformačné média a ich sledovatelia. Keď sa niečo aj reálne stane nemusia čakať na nič, na žiadne potvrdenie, žiadne šetrenie. Proste s náskokom vypustia info ktorú už nezastavia reálne skutočnosti.
PS: nevravím že v tomto bol mikrospánok, ale neprajem nikomu zažiť ten šok po prebudení nárazom...
Ani prvé informácie neboli skreslené... Aj protismer, aj to, že ich trafil spredu - stopy aj značky na ceste hovoria jasne, bývam kúsok odtiaľ... Až na ten mikrospánok a "prebudenie nárazom"... Pretože keby skutočne prispal, a prebudil by ho až náraz, tak by v danom mieste nemal šancu ani čas strhnúť auto späť na vozovku, ale skončil by na streche, v tom mieste je okraj svahu pri ceste ako kaskadérsky odrazový mostík... Čiže jediné zvláštne (skreslené?) je to zdôvodnenie príčiny nehody... Lebo mikráč som osobne zažil, našťastie ma len zviezlo z cesty, ale ešte 5 minút som nevedel, čo sa vlastne deje, nieto ešte skákať na brzdu a korigovať smer...
Áno, podľa informácií, ktoré sa už šíria po Bystrici, výpovede očitých svedkov hovoria, že auto išlo veľmi rýchlo a vodič buď nezvládol riadenie alebo sa mu dostatočne nevenoval. Keby to bol mikrospánok, tak by to skončilo ako napísal Nazgul alebo sa nááhodou musel prebudiť práve pred nárazom...
..tiez pochybujem o mikrospanku, zazil som sam, nastastie bez nehody. Bez sance ze by stihol zareagovat a nevyletiet z cesty, ak by ich zrazil v mikrospanku a to ho prebralo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
-to pre vysvetlenie preco tadial sli na vylet s dietatom
ano je ale nie koli tej ceste ale koli dalsim ludom co jazdia v zeleznych zbraniach na 4 a viac kolesach
na slovennsku "sme" si "zvykli" ze cesty su len pre auta a vsetko ostatne tam nema co robit a je skodna.
Nie je ti divné, že vošiel do protismeru ak neobiehal iné auto, že poškodené mal auto inak ako by som možno ja očakával. Z druhej strany, že rodinka možno nešla na Šturec, nešli diaľkovú trasu BB - Turiec, však boli pri dedine a kľudne mohli ísť len po najbližšiu odbočku na lesné cesty, lebo aj na nich sa spustil lynč.
Ja nikoho nesúdim ani neobhajujem, len sa mi nepáči lynč ľudu hneď po prvých skreslených informácii. Takto podobne fungujú dezinformačné média a ich sledovatelia. Keď sa niečo aj reálne stane nemusia čakať na nič, na žiadne potvrdenie, žiadne šetrenie. Proste s náskokom vypustia info ktorú už nezastavia reálne skutočnosti.
PS: nevravím že v tomto bol mikrospánok, ale neprajem nikomu zažiť ten šok po prebudení nárazom...